• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Mini Worstenbroodjes (pigs in a blanket)

Mini Worstenbroodjes (pigs in a blanket)

21 februari 2020 Door Betina Oostveen 6 Reacties

Jump to Recipe

Deze mini worstenbroodjes met knakworst zijn zo makkelijk om te maken. In Engeland worden ze ook wel ‘Pigs in a blanket’ genoemd. Kinderen vinden dit een leuk hapje of traktatie en helpen graag met het maken ervan! #kidsproof

Mini worstenbroodjes bladerdeeghapjes

Bladerdeeghapjes kunnen eigenlijk op elk moment van de dag wel. Deze mini worstenbroodjes met knakworst worden ook wel ‘Pigs in a blanket’ genoemd, omdat het kleine varkens(worstjes) in een dekentje van bladerdeeg zijn. Ik maak ze als tussendoortje, partyfood of borrelhap en een enkele keer zelfs als ontbijt voor in het weekend.

Standaard op voorraad hapje

Leg daarom standaard een pakje vierkante bladerdeeg plakken in de vriezer of een rol koelvers croissantdeeg in de koelkastjes. En uiteraard een blik knakworstjes in de voorraadkast. Tegenwoordig kun je die ook in een runder, kip of zelf vega variant kopen dus er is voor elk wat wils om deze mini worstenbroodjes te maken!

Recept video: Mini Worstenbroodjes maken

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Mini Worstenbroodjes (pigs in a blanket)

mini worstenbroodjes met knakworst en bladerdeeg of croissantdeeg © bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze mini worstenbroodjes zijn zo makkelijk om te maken. Je rolt namelijk mini knakworstjes op in een dekentje van bladerdeeg of croissantdeeg. In Engeland worden ze ook wel ‘Pigs in a blanket’ genoemd. Kinderen vinden dit een leuk hapje of traktatie en helpen graag met het maken ervan! #kidsproof

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten.
  • Yield: 24 stuks 1x
  • Category: Tussendoortjes
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 blik koelvers croissantdeeg (het liefst die voor 24 mini croissants*),
  • 1 blik party knakworstjes (ca 30 stuks),
  • 1 ei,
  • sesamzaad.

Voor erbij:

  • Mosterd, mayonaise of zelfs hotdog saus!

Instructions

  1. Verwarm de oven op 225 graden / 200 hete lucht (check de verpakking van het deeg!) Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het croissandeeg uit en snijd alle driehoekjes los. Giet het blik mini knakworstjes af en laat uitlekken. Leg op elk driehoekje een mini knakworst en rol op als een croissantje. Leg elk mini worstenbroodje op een de bakplaat.
  3. Kluts het ei in een apart kommetje en bestrijk alle worstenbroodjes met het ei. Bestrooi vervolgens met de sesamzaad.
  4. Bak de mini worstenbroodjes af in de oven, gedurende 15 minuten (check de verpakking van het deeg voor de juiste tijd!)
  5. Serveer met een beetje mosterd of mayonaise, of combineer beiden tot mosterdmayonaise.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

* Kun je enkel een gewone rol croissantdeeg of vierkante diepvries plakjes vinden en geen mini’s? Snijd dan met een mes elk driehoekje of plakje in 4 kleinere driehoekjes.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

mini worstenbroodjes met knakworst en bladerdeeg of croissantdeeg © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

mini worstenbroodjes met knakworst en bladerdeeg of croissantdeeg © bettyskitchen

Category: Borrelhapjes en Snacks Tags: bladerdeeg, croissants, eieren, kidsproof, knakworst, sesamzaad, vlees, worst

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Welkom Baby DANE!
Volgend bericht: Broodje Sloppy Joe »

Lees Interacties

Reacties

  1. Arja

    11 november 2019 om 2:22 pm

    Altijd leuk voor bij de borrel, of straks met sinterklaasavond.

    Beantwoorden
  2. Marian Koetsier

    6 december 2019 om 3:09 pm

    Hallo Betty, deze wil ik gaan maken voor onze Sinterklaasviering van morgen. Maar tot hoever kan ik deze worstjes dan al voorbereiden. Dat zou ik graag willen weten. Ik hoor graag van je.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 december 2019 om 5:37 pm

      Ik heb het idee dat het deeg verder uitzet zodra het uit de luchtdichte verpakking komt en niet heel prettig meer rolt of bereidt. Dus ik zou het zeker niet een dag van tevoren bereiden, maar vlak voor de gasten komen is vaak geen probleem (bijv. uurtje of zo), dat doen wij ook wel eens.

      Beantwoorden
  3. Marian

    7 december 2019 om 11:02 pm

    Dat laatste heb ik dan ook gedaan. Van tevoren de knakworstjes al wel laten uitlekken. Heel simpel om te maken, maar erg lekker. Ook voor de kleintjes, ze waren zo op. Dankjewel voor het recept.

    Beantwoorden
  4. Angela

    1 januari 2020 om 12:07 am

    Hallo Betina

    Misschien een domme vraag, maar wat zijn die groene stengels op de foto?
    Ze zijn inderdaad fotogeniek en lijken me mooi in een soep te passen.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      2 januari 2020 om 4:15 pm

      Hi Angela, in dit geval betreft het decoratie uit een bloemstuk. Maar gebruik gerust wat takje tijm voor een eetbare variant!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee