Deze mini worstenbroodjes met knakworst zijn zo makkelijk om te maken. In Engeland worden ze ook wel ‘Pigs in a blanket’ genoemd. Kinderen vinden dit een leuk hapje of traktatie en helpen graag met het maken ervan! #kidsproof
Mini worstenbroodjes bladerdeeghapjes
Bladerdeeghapjes kunnen eigenlijk op elk moment van de dag wel. Deze mini worstenbroodjes met knakworst worden ook wel ‘Pigs in a blanket’ genoemd, omdat het kleine varkens(worstjes) in een dekentje van bladerdeeg zijn. Ik maak ze als tussendoortje, partyfood of borrelhap en een enkele keer zelfs als ontbijt voor in het weekend.
Standaard op voorraad hapje
Leg daarom standaard een pakje vierkante bladerdeeg plakken in de vriezer of een rol koelvers croissantdeeg in de koelkastjes. En uiteraard een blik knakworstjes in de voorraadkast. Tegenwoordig kun je die ook in een runder, kip of zelf vega variant kopen dus er is voor elk wat wils om deze mini worstenbroodjes te maken!
Recept video: Mini Worstenbroodjes maken
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Recept: Mini Worstenbroodjes (pigs in a blanket)
Deze mini worstenbroodjes zijn zo makkelijk om te maken. Je rolt namelijk mini knakworstjes op in een dekentje van bladerdeeg of croissantdeeg. In Engeland worden ze ook wel ‘Pigs in a blanket’ genoemd. Kinderen vinden dit een leuk hapje of traktatie en helpen graag met het maken ervan! #kidsproof
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 20 minuten.
- Yield: 24 stuks 1x
- Category: Tussendoortjes
- Cuisine: Britse keuken
Ingredients
- 1 blik koelvers croissantdeeg (het liefst die voor 24 mini croissants*),
- 1 blik party knakworstjes (ca 30 stuks),
- 1 ei,
- sesamzaad.
Voor erbij:
- Mosterd, mayonaise of zelfs hotdog saus!
Instructions
- Verwarm de oven op 225 graden / 200 hete lucht (check de verpakking van het deeg!) Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier.
- Rol het croissandeeg uit en snijd alle driehoekjes los. Giet het blik mini knakworstjes af en laat uitlekken. Leg op elk driehoekje een mini knakworst en rol op als een croissantje. Leg elk mini worstenbroodje op een de bakplaat.
- Kluts het ei in een apart kommetje en bestrijk alle worstenbroodjes met het ei. Bestrooi vervolgens met de sesamzaad.
- Bak de mini worstenbroodjes af in de oven, gedurende 15 minuten (check de verpakking van het deeg voor de juiste tijd!)
- Serveer met een beetje mosterd of mayonaise, of combineer beiden tot mosterdmayonaise.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Notes
* Kun je enkel een gewone rol croissantdeeg of vierkante diepvries plakjes vinden en geen mini’s? Snijd dan met een mes elk driehoekje of plakje in 4 kleinere driehoekjes.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
Arja
Altijd leuk voor bij de borrel, of straks met sinterklaasavond.
Marian Koetsier
Hallo Betty, deze wil ik gaan maken voor onze Sinterklaasviering van morgen. Maar tot hoever kan ik deze worstjes dan al voorbereiden. Dat zou ik graag willen weten. Ik hoor graag van je.
Betina Oostveen
Ik heb het idee dat het deeg verder uitzet zodra het uit de luchtdichte verpakking komt en niet heel prettig meer rolt of bereidt. Dus ik zou het zeker niet een dag van tevoren bereiden, maar vlak voor de gasten komen is vaak geen probleem (bijv. uurtje of zo), dat doen wij ook wel eens.
Marian
Dat laatste heb ik dan ook gedaan. Van tevoren de knakworstjes al wel laten uitlekken. Heel simpel om te maken, maar erg lekker. Ook voor de kleintjes, ze waren zo op. Dankjewel voor het recept.
Angela
Hallo Betina
Misschien een domme vraag, maar wat zijn die groene stengels op de foto?
Ze zijn inderdaad fotogeniek en lijken me mooi in een soep te passen.
Betina Oostveen
Hi Angela, in dit geval betreft het decoratie uit een bloemstuk. Maar gebruik gerust wat takje tijm voor een eetbare variant!