Print

Recept: Mini Worstenbroodjes (pigs in a blanket)

mini worstenbroodjes met knakworst en bladerdeeg of croissantdeeg © bettyskitchen

Deze mini worstenbroodjes zijn zo makkelijk om te maken. Je rolt namelijk mini knakworstjes op in een dekentje van bladerdeeg of croissantdeeg. In Engeland worden ze ook wel ‘Pigs in a blanket’ genoemd. Kinderen vinden dit een leuk hapje of traktatie en helpen graag met het maken ervan! #kidsproof

Scale

Ingredients

Voor erbij:

Instructions

  1. Verwarm de oven op 225 graden / 200 hete lucht (check de verpakking van het deeg!) Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het croissandeeg uit en snijd alle driehoekjes los. Giet het blik mini knakworstjes af en laat uitlekken. Leg op elk driehoekje een mini knakworst en rol op als een croissantje. Leg elk mini worstenbroodje op een de bakplaat.
  3. Kluts het ei in een apart kommetje en bestrijk alle worstenbroodjes met het ei. Bestrooi vervolgens met de sesamzaad.
  4. Bak de mini worstenbroodjes af in de oven, gedurende 15 minuten (check de verpakking van het deeg voor de juiste tijd!)
  5. Serveer met een beetje mosterd of mayonaise, of combineer beiden tot mosterdmayonaise.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

* Kun je enkel een gewone rol croissantdeeg of vierkante diepvries plakjes vinden en geen mini’s? Snijd dan met een mes elk driehoekje of plakje in 4 kleinere driehoekjes.

Keywords: bladerdeeg, hapjes, oven, knakworst