• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Korean Fried Chicken uit de The Streetfood Club

Korean Fried Chicken uit de The Streetfood Club

13 augustus 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Ben jij wel eens bij The Streetfood Club in Utrecht geweest? Dan heb je waarschijnlijk wel eens hun Korean Fried Chicken geproefd! Dit gerecht is een favoriet van mij – en vele anderen- uit dit restaurant. En ik heb bij deze het recept voor de gefrituurde kip met kimchi van TSFC voor je, want ze hebben namelijk een eigen kookboek uitgebracht!

The Streetfood Club in Utrecht

Een van mijn favoriete restaurants in hartje Utrecht is The Streetfood Club aan het Janskerkhof! Deze tropische walhalla staat bekend om de kleurrijke aankleding, verrukkelijke streetfood gerechtem, maar ook cocktails en lekkere beats om je weekend mee in te luiden. Omdat afgelopen jaar de restaurants grotendeels gesloten waren zaten zij niet op hun vingers te wachten en brachten een kookboek gevuld met hun bekendste streetfood recepten uit! En als je fan bent van het restaurant, dan mag dit kookboek ook niet ontbreken op jouw plank thuis! Ik wil dan ook bij deze het recept voor de Korean Fried Chicken met jullie delen, want deze is inmiddels zo beroemd of berucht dat jij deze ook wilt proeven.

recept korean fried chicken van The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Zelf Korean Fried Chicken (K.F.C.) maken

ALs er een gerecht is dat ik steevast verorber als ik bij The Streetfood Club ben, dan is het wel hun Korean Fried Chicken (The K.F.C.)! Dat is een krokant gefrituurde kip met Koreaanse kimchi. Je kunt dit als los gerecht bestellen en dan eet je deze als appetizer of voorgerechtje met eetstokjes. Maar ook als late brunch bestel ik hier regelmatig The Korean waffles waarbij deze combinatie wordt geserveerd met, jawel, wafels en maple syrup. Dit recept staat overigens ook het kookboek. Maak je dit recept met verse eieren? Dan zul je er ongeveer 3-4 stuks van nodig hebben om tot 100 gram eiwitten te komen. De overgebleven eidooiers kun je prima gebruiken in een van deze recepten met overgebleven eidooiers.

recept korean fried chicken van The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl
recept korean fried chicken van The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Over The Streetfood Club – The Book

Maar even terug naar kookboek van TSCF in Utrecht dus! Een lekker dik, kleurrijk boek met heerlijke gerechten voor elke dag. Maak je favoriete recepten uit het restaurant zelf thuis na en geniet tevens van heerlijke cocktails die hier ook in voorkomen. Erg leuk vind ik de verschillende verhalen van de personeelsleden terug te lezen en hoe zij bij hebben gedragen aan de ontwikkeling en succes van The Streetfood Club. Het is hier werkelijk een grote happy family waarbij lekker eten centraal staat! Of je nu komt voor ontbijt, brunch, lunch, happy hour, streetfood gerechten uit Mexico, Peru, Azie of meer. Iedereen is dol op de kleurrijke keuken van TSFC, dus geniet er thuis zeker ook nog even lekker van. Van American Pancakes tot en met de Avo & Beans. Maar dus ook Korean fried chicken, Tacos d’elote en de Vietnamese Bahn Mi. My god ik krijg alweer trek als ik hier alleen al over schrijf… 🙂

recept korean fried chicken van The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl
recept korean fried chicken van The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Heb jij deze al in huis?

Benieuwd hoe de video voor het maken van TSFC Korean Fried Chicken er uit ziet? Bekijk deze video op mijn instagram kanaal!


Print

Recept: Korean Fried Chicken uit de The Streetfood Club

recept korean fried chicken van The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: uit The Streetfood Club – The Book
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met kip
  • Method: frituren
  • Cuisine: Koreaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gr mayonaise
  • 30 gr kimchisaus of kimchi base
  • 1 bosui
  • 100 gr tarwebloem
  • 100 gr eiwit (bijv. TwoChicks)
  • 100 gr pankow
  • 400 gr kippendijen
  • 1 tl chilipoeder
  • snuf zout
  • 200 gr Koreaanse kimchi
  • (optioneel) waterkers, om te garneren.

Extra:

  • zonnebloemolie
  • grote (koeken)pan om te frituren
  • vleesthermometer, bijv. Thermapen
  • keukenpapier
  • vlees tang
  • spuitzakje, flacon of zip-lock zakje

Instructions

  1. Meng in een kommetje de mayonaise met de kimchisaus. Schep dit in het spuitzakje en zet apart. Snijd de bosui in dunne reepjes of ringetjes en stop in een kommetje. Zet ook apart. Beleg vast een bord met een paar velletjes keukenpapier en leg een snijplank met scherp mes klaar.
  2. Vul 3 diepe borden elk afzonderlijk met de bloem, eiwit en de pankow. Wentel de kippendijen door de bloem en klop het teveel af. Haal de kip vervolgens door het eiwit en tot slot wentel je ze door de pankow. Zorg dat alles royaal bedekt is met het kruim.
  3. Verhit de pan met daarin ca 2 cm zonnebloemolie en verhit dit tot 175 graden. Plaats met de tang voorzichtig de helft van de kippendijen in de olie en frituur ze aan beiden kanten goudbruin en gaar. Laat daarna uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met de chilipoeder en zout. Breng de olie opnieuw naar 175 graden en frituur ook de tweede helft op dezelfde wijze.
  4. Snijd de kippendijen in repen van ca 1 cm dikte. Plaats op een (langwerpig) bord en verdeel hier de kimchi overheen. Knijp een puntje uit het zakje kimchi mayonaise en trek strepen over de kip heen. Garneer de Korean Fried Chicken met de bosuitjes en optioneel de waterkers. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept korean fried chicken van The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Korean Fried Chicken van The Streetfood Club uit Utrecht!

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Gevogelte Recepten, Lunch recepten Tags: chilipepers, eiwitten, kimchi, Kip, kippendij, pankow

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Carpaccio salade met balsamico en Parmezaanse kaas
Volgend bericht: Bestel je recepten en ingrediënten met 1 druk op de knop! »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee