• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Kersen kruimel taart

Kersen kruimel taart

14 augustus 2013 Door Betina Oostveen 7 Reacties

Jump to Recipe

De kersen zijn momenteel volop verkrijgbaar, dus wordt het tijd voor een heerlijk gebak recept. Wat dacht je van deze kersen kruimel taart? Lekker luxe, met extra amandelschaafsel en een mooie, zoete en zachte vulling met kersen!

Kersen kruimel taart voor de jarige

Vandaag vier ik namelijk dubbel feest! Niet alleen is Dylan vandaag jarig, maar mijn blog bestaat ook precies een half jaar!  2x hiep, hiep hoera dus! Speciaal voor deze gelegenheid maakte ik een kersen kruimel taart voor de jarige. Dat is ge. Hiervoor gebruik ik mijn standaard recept voor zand-deeg, enkel voor de bodem. En ga ik ook zelf kruimeldeeg maken voor de bovenkant. Top deze kersentaart af met amandelen en je hebt een verrukkelijk zomerse kruimeltaart.

Kersen kruimel taart

Nog meer recepten met kersen

Of je nu verse kersen, diepvries kersen, of zelfs kersen uit pot gebruikt maakt niet uit, deze kersen kruimel taart is absoluut een recept om van te smullen! En kun je geen genoegen krijgen van dit heerlijke fruit, dan heb ik nog meer recepten met kersen voor je in petto! Maak eens deze meringue (kerst) krans en top af met stukjes brownies en kersen! Maar een ouderwetse tulband cake met kersen is ook verrukelijk! Voor de gevoelige buikjes heb ik ook een recept voor glutenvrije kersen cake. En kennen jullie ook als de klassieker Monchou taart met kersen topping?


Print

Recept: Kersen Kruimel Taart

kersen kruimel taart deeg recept
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De kersen zijn momenteel volop verkrijgbaar, dus wordt het tijd voor een heerlijk gebak recept. Wat dacht je van deze kersen kruimel taart? Lekker luxe, met extra amandelschaafsel en een mooie, zoete en zachte vulling met kersen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 1 hours 30 minutes
  • Yield: 12 personen 1x
  • Category: Taart recepten
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten zand-deeg bodem:

  • 200 gram bloem,
  • 1/4 theelepel zout,
  • 100 gram (witte) basterdsuiker,
  • 125 gram koude(!) boter,
  • 1 eierdooier.

Ingrediënten vulling:

  • 700 gram verse kersen,
  • 2 eieren,
  • 125 ml zure room,
  • 100 gram (witte) basterdsuiker,
  • 50 gram bloem,
  • eventueel 1 eetlepel amandelextract.

Ingrediënten kruimel-deeg:

  • 75 gram zachte(!) boter,
  • 50 gram (witte) basterdsuiker,
  • snufje zout, 100 gram bloem,
  • 40 gram amandelschaafsel,
  • poedersuiker.

Extra:

  • Kersenontpitter,
  • bloemzeef en
  • een (hoge) springvorm met een diameter van 24 cm.

Instructions

  1. Maak eerst het zand-deeg volgens dit recept en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Kersen kruimel taart recept
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden  /160 hete lucht. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  3. Ondertussen maak je alvast de vulling: Was de kersen en ontpit deze (denk erom: schort om want anders heb je overal paarse spetters). Halveer de kersen en laat goed uitlekken (desnoods op keukenpapier). Klop in een kom de eieren los en voeg hierna de suiker en zure room toe. Roer het geheel goed door, en voeg als laatste de bloem, amandelextract en de uitgelekte kersen toe. Meng het geheel zodat alle kersen bedekt zijn.Kersen kruimel taart recept
  4. Haal het deeg uit de koelkast en rol op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 30 cm. Bekleek hiermee de springvorm en vorm een opstaande rand. Schep de kersenvulling op de boden en verdeel deze gelijkmatig. Zet de vorm in de tussentijd in de koelkast.
  5. Maak hierna het kruimeldeeg: Wrijf de boter met 1 hand zacht en smeuïg. Voeg hier de suiker en zout toe en wrijf het geheel goed door. Zeef de bloem boven de boter en wrijf het geheel tot een korrelig beslag. Verdeel het kruimeldeeg over de taart, en strooi hier als laatste de amandelschaafsel over heen.Kersen kruimel taart recept
  6. Bak de kersen kruimel taart, in het midden van de oven, gedurende 45 minuten. Na het bakken laat je de taart minstens 10 minuten afkoelen alvorens de vorm te verwijderen. Bepoeder de kersen kruimel taart, na het afkoelen, met een beetje poedersuiker.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

In plaats van verse kersen te gebruiken, kun je ook 600 gram ontpitte kersen op sap kopen (in pot). Laat de kersen goed uitlekken en dep droog voor je deze gaat verwerken in het beslag.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Kersen kruimel taart

Category: Taart Recepten Tags: amandelen, kersen, kruimeldeeg, taart, verjaardag, zomer

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « French Garden
Volgend bericht: Vlaggen van voedsel »

Lees Interacties

Reacties

  1. Denise Beckand

    14 augustus 2013 om 6:51 am

    Jammie, ziet er goed uit!! Proficiat voor jullie beide, maak er een leuk feestje van :-))

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      15 augustus 2013 om 8:52 am

      Dank je wel Denise!!

      Beantwoorden
  2. Nienke van der Jagt

    11 juni 2014 om 10:01 pm

    Goedenavond,

    Wat een heerlijke site!! Mijn zoontje (7) wilde met zijn vriendje meedoen aan een taartenbakwedstrijd op het schoolfeest en omschreef wat voor taart hij wilde maken. Na wat googlen kwam jouw site eruit met het recept voor de kersen kruimelvlaai. Met een vriendje is hij de hele middag druk in de weer geweest. Trots op het eindresultaat. En ziedaar…….ze hebben gewonnen. Bedankt voor je hulp 🙂 en het heerlijke recept.

    Groetjes Nienke van der Jagt

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 juni 2014 om 9:09 am

      Hi Nienke,

      wat ontzettend leuk om te horen! Zeg maar dat ik heel trots op hen beiden ben, want een 7-jarige die zich aan een taart waagt is een compliment wel waard. En gefeliciteerd met de overwinning! Bedankt dat je dit met mij deelt en alvast een heel goed weekend!
      Groetjes,Betty

      Beantwoorden
  3. Lydia

    25 juli 2016 om 12:24 pm

    Hallo, ik ga hem zo maken maar hij wordt morgen pas gegeten. Bewaar ik hem in de koelkast? Morgen op kamertemperatuur serveren?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 juli 2016 om 1:53 pm

      Hi Lydia,

      ja dat is geen enkel probleem. Zet hem in de koelkast, nadat hij afgekoeld is.
      en haal hem morgen even een 20 minuutjes voor het serveren er weer uit.

      Eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  4. Riëtte

    18 januari 2021 om 11:16 am

    Hallo, kan het ook met kersen uit een pot? Weet je ook de verhoudingen dan?
    Groetjes Riëtte

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee