• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Hartige taart met asperges, ham en geitenkaas

Hartige taart met asperges, ham en geitenkaas

17 april 2015 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Vier het voorjaar met deze hartige taart met asperges, ham en geitenkaas! Het is immers aspergetijd en dan kunnen we niet om deze heerlijke groente heen!

Asperges en ham zijn een gouden combinatie

Asperge & ham zijn een gouden combinatie! Je komt ze dan ook in veel recepten samen tegen en ik snap het wel hoor! De ham geeft namelijk een zoutige bite aan je asperges waardoor het in een keer een allemans vriend lust en eigenlijk iedereen deze typische groente stengel wel lust. In dit recept voor een quiche me asperges en ham voeg ik zelfs nog wat geitenkaas toe. Die zorgt meteen voor een frisse twist in je quiche en bindt het geheel tot een smakelijke maaltijd! Wist je dat asperges eten ontzettend gezond is en zelfs bijdragen aan het afvallen?

recept_quiche_met_asperges_ham_en_geitenkaas_1

Hartige taart met asperges maken

Het mooie van een quiche maken is: je stopt hem vol met heerlijke ingrediënten, schuift hem in de oven, en hebt er totaal geen omkijken meer naar! Deze quiche met asperges, ham en geitenkaas zal je meevoeren naar zonovergoten bloemenvelden in Frankrijk! Maar maak bijvoorbeeld ook eens deze quiche lorraine met spekjes en ui, of deze Italiaanse quiche met pesto en mozzarella. Ook lekker Mediterraans is deze quiche met zalm en prei! Heerlijk genieten van (restjes) groenten en quiches maken dus!


Print

Recept: hartige taart met asperges, ham en geitenkaas

Vier het voorjaar met deze hartige taart met asperges, ham en geitenkaas! Het is immers aspergetijd en dan kunnen we niet om deze heerlijke groente heen!
Print Recipe

Vier het voorjaar met deze hartige taart met asperges, ham en geitenkaas! Het is immers aspergetijd en dan kunnen we niet om deze heerlijke groente heen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

Scale

  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg of  ‘hartige taart deeg’,  ontdooid,
  • scheutje olie,
  • 2 bosuitjes,
  • 100 gram groene asperges,
  • 200 gram hamreepjes,
  • 100 gram geitenkaas (chevre),
  • 5 grote eieren,
  • 250 ml slagroom,
  • 2 theelepels gedroogde provençiaalse kruiden,
  • zout & peper.

Extra:

  • Oven,
  • springvorm 24 cm,
  • hapjes- of koekenpan.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Bekleed de springvorm met bakpapier, en vet de zijkanten in met een beetje boter of olie.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar, en rol uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm. Bekleed hiermee de springvorm, en vorm een opstaande rand.  Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en rand. Zet vervolgens de vorm in de koelkast tot verder gebruik.
  3. Snijd de ‘draadjes’  van de bosui, en snijd vervolgens in ringen. Snijd de houtige onderkant van de asperges (dat is niet lekker) en vervolgens in stukken van 2-3 cm. Verdeel de bosui, asperges en hamreepjes over de bladerdeegbodem. Verkruimel hier vervolgens de geitenkaas overheen.
  4. Klop in een kom de eieren met wat peper en zout los. Voeg hier de slagroom en provinciaalse kruiden aan toe en meng door. Giet het mengsel vervolgens over de groente in de vorm.
  5. Schuif de vorm voorzichtig in de oven, en bak de quiche met asperges af gedurende 45-50 minuten.

Bon Appétit!

Groetjes, Betty

Keywords: quiche, eieren, asperges, ham, geitenkaas

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept_quiche_met_asperges_ham_en_geitenkaas_2

Category: Lunch recepten Tags: asperges, bladerdeeg, bosui, chevre, Franse keuken, geitenkaas, ham, quiche

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Uit Paulines Keuken – Kookboek (Pauline Weuring) + WINACTIE
Volgend bericht: Omrekentabel voor koken en bakken »

Lees Interacties

Reacties

  1. Marjon

    15 april 2017 om 6:24 pm

    Hallo Betina, deze quiche staat morgen op het menu van onze Paasbrunch. Maar ik heb nog even een vraagje over de bereiding. Moeten de asperges nog voorgekookt worden of gaan deze rauw in de quiche? Ben beniiewd naar je antwoord! Groetjes, Marjon

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      16 april 2017 om 7:29 am

      Hi Marjon,
      Je hoeft ze niet voor te koken, ze gaan gewoon rauw in de quiche en bakken in 3 kwartier gaar in de oven.

      Hele fijne paasdagen en eet smakelijk!!

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. (Liefdes)recept voor een eerste date - PartnerSelect schreef:
    18 augustus 2020 om 2:48 pm

    […] Quiche met groene asperges, ham en geitenkaas […]

    Beantwoorden
  2. (Liefdes) Recepten - PartnerSelect Relatiebemiddeling Dating avonturen schreef:
    10 februari 2021 om 9:10 pm

    […] Quiche met groene asperges, ham en geitenkaas […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in