In de wintermaanden zitten we massaal aan de stoofschotels, dus dit recept van gestoofde paprika’s met Italiaans tintje mag dan ook niet ontbreken! Een heerlijk en simpel bijgerecht voor bij heel veel winterse maaltijden.
Paprika’s zijn ware vitamine bommetjes
Ik ben dol op paprika. Het is een veelzijdige groente die je zowel warm als koud kunt eten. Niet alleen voor door de salade dus, maar ook om mee te koken in soepen, sauzen en stoofschotels. Het is een echte smaakmaker en ook nog eens uiterst gezond. Wist je dat paprika meer vitamine C bevat als een sinaasappel? Check daarom snel dit recept voor gestoofde paprika’s en serveer bijvoorbeeld bij een kippetje van het spit of een gebakken ossenhaas tijdens de feestdagen bijvoorbeeld. Ook lekker: een restje is ook heerlijk voor over de pasta of pureer en verwerk tot een soepje.
Italiaanse gestoofde paprika’s
In Italie at ik dit ooit als bijgerecht van een maaltijd met vlees. En ik was meteen verkocht. Juist omdat we nu in de tijd van de stoofschotels zitten, bedacht ik dit recept gauw eens zelf te maken. Het is zo simpel, maar heel toegankelijk en vooral heel lekker. In Italie heet dit gerecht ook wel Peperoni Stufati (klinkt mooi he), maar hier zeggen we gewoonweg: gestoofde paprika’s. Enjoy!
Recept: gestoofde paprika’s
In Italie heet dit gerecht ook wel Peperoni Stufati (klinkt mooi he), maar hier zeggen we gewoonweg: gestoofde paprika’s. Je smoort namelijk verschillende paprika’s in een tomatensaus en serveer deze over de pasta of bij een gebraden stuk vlees of kip. Heerlijk!
- Total Time: 25 minuten
- Yield: 4 personen 1x
- Category: bijgerechten
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- Trio van paprika (groen, geel, rood),
- 2 teentjes knoflook,
- 1 kleine rode ui,
- 1 blik gepelde tomaten van goede kwaliteit,
- 2 takjes verse Oregano (of gebruik 1 theelepel gedroogde variant),
- peper,
- zout,
- olijfolie,
- Optioneel: gedroogde chilipepers.
Extra:
- Hapjes pan,
- Blender ( of gebruik een hoge kan en staafmixer).
Instructions
- Was de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten, en snijd het vruchtvlees vervolgens in lange, brede repen. Pel 1 knoflook en pers deze uit. Verhit een scheutje olie in de hapjes pan en bak hierin de paprika repen met de uitgeperste knoflook zacht, gedurende 10 minuten.
- Maak ondertussen de tomatensaus: Pel de overige knoflookteen en rode ui, snijd vervolgens in parten. Pureer de gepelde tomaten, knoflook, ui, oregano en een extra scheutje olijfolie in de blender (of staafmixer met een hoge kan). Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de saus bij de gestoofde paprika’s en laat gedurende 10-15 minuten meekoken. Zet het vuur desnoods iets lager, zodat de saus goed warm wordt, maar niet verbrand.
- Serveer de ‘ Peperoni Stufati’ als bijgerecht voor bij een heerlijk stukje vlees, of serveer bij een pasta maaltijd. Deze gestoofde paprika’s kun je zowel warm als koud eten.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
Shanna
Ik ben hem nu aan het maken. Ruikt al lekker.
Betina Oostveen
Super! En ik hoop dat je hem ook goed van smaak vond?