• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / Gehaktballen met ei (Scotch Eggs)

Gehaktballen met ei (Scotch Eggs)

31 maart 2017 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe

Met de paasdagen in aankomst, mogen heerlijke recepten met ei natuurlijk niet ontbreken op deze blog. En deze gehaktballen met ei, ook wel Scotch Eggs genoemd, passen daar perfect bij.

Amuse tijdens de paasdagen

Deze gehaktballen met ei ziet er niet alleen heel tof uit, met al die verschillende laagjes. Maar dit is ook een zeer feestelijke amuse of borrelhapje, om te delen met de familie tijdens de Paasdagen. Check hier nog meer paasrecepten met eieren.

Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten

Scotch Eggs

Het waren van origine de  Schotten die met dit heerlijke recept voor gehaktballen met ei kwamen. Er wordt ook wel eens naar gerefereerd als ‘vogelnestje’ of ‘verstopt eitje’. Een gegeven dat je bij gehaktbrood (‘Meatloaf’) ook wel eens tegenkomt. En zeg nou zelf: Gehaktballen met ei zijn gewoon altijd erg lekker! Ik at ze een paar jaar geleden op een borrel tijdens een bezoek aan de Hampton Court Palace Flower Show in Londen en sindsdien komen Scotch Eggs ook op onze eigen feestje voorbij.

Gefrituurde gehaktballen met ei

De gehaktballen met ei worden kort gefrituurd in olie, zodat je een knapperig jasje krijgt. Een lekkerder alternatief voor bitterballen zul je niet vinden! En daarna worden de Scotch Eggs nog gegaard in de oven. Daarna kun je ze warm, lauwwarm of zelfs koud eten. Echt een ideaal borrelhapje dat je eenvoudig kunt voorbereiden dus!


Print

Recept: Gehaktballen met ei (Scotch Eggs)

Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Tijdens pasen genieten we van paasrecepten. Deze gefrituurde gehaktballetjes met ei worden in Engeland Scottch Eggs genoemd en zijn een heel bekend luxe borrelhap.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Voorgerechten & Amuses
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale
  • 12 kwarteleitjes,
  • 500 gram (varkens)braadworstjes,
  • 3 takjes tijm,
  • flinke snuf peper,
  • 1 groot ei (L),
  • 100–150 gram pankow (broodkruim),
  • plantaardige olie om te frituren.

 

Extra:

  • oven,
  • bakplaat,
  • bakpapier,
  • klein kookpannetje, 
  • frituur- of grote wokpan,
  • schuimspaan,
  • keukenpapier.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 hete lucht). Bekleed de bakplaat met bakpapier en zet apart.
  2. Kook vervolgens de kwarteleitjes gedurende 2 minuten. Schrik de eieren en pel ze.
  3. Knijp de worsten uit hun vel. Meng in een kom met de tijm. (wel even van de takjes rissen) en een flinke snuf peper. Verdeel het worstvlees in 12 porties en bevochtig vervolgens je handen een beetje met water. Druk het worstvlees plat in je handpalm, leg een gekookte kwarteleitje in het midden en vouw dicht. Druk goed aan en draai vervolgens lichtjes tot een grote gehaktbal. Doe dit met alle 12 de eieren.
  4. Kluts in een kom het ei en strooi de pankow in een 2e kom. Rol alle gehaktballetjes met eitjes eerst door het ei en vervolgens door de pankow.
  5. Vewarm de frituurpan, of giet 5 cm olie in de wok en verwarm tot circa 180 graden. Frituur de gehaktballen met ei gedurende 1-2 minuten. Doe desnoods slecht 4-6 balletjes per keer. Schep met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Verdeel de gehaktballen met ei over de bakplaat en bak vervolgens nog 5-6 minuten in de voorverwarmde oven, om het gehakt te garen. Laat de gehaktballetjes met ei iets afkoelen en snijd doormidden. Je kunt deze Scotch Eggs zowel warm als koud serveren.

Eet smakelijk en alvast hele fijne Paasdagen toegewenst!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten

Category: Voorgerechten Tags: Britse keuken, eieren, gehakt, meatloaf, Paas Recepten, pankow, rundvlees, tijm, varkensvlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fotodagboek Maart 2017
Volgend bericht: Gegratineerde aubergine pizza’s »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. De beste hartige recepten voor Pasen - Paasbrunch- | ElsaRblog schreef:
    17 november 2018 om 12:00 am

    […] Bettys kitchen.nl: Gehaktballen met ei […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee