• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Smoothie Recepten / Espresso Bowl

Espresso Bowl

4 augustus 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Weet je wat als een echt feestje klinkt? De dag beginnen met ijs! Mooie he?! Deze espresso bowl is een fijn huwelijk tussen bananen ijs met mokka smaak! Dit wordt je favoriete ontbijt van deze zomer!

Een espresso bowl is het ultieme wakker worden

Voor diegenen die niet zonder een kopje koffie kunnen, hebben ik een heerlijk, verkoelend ontbijtje bedacht! Deze espresso bowl is het ultieme wakker worden in de zomer. Deze dikke smoothie is eigenlijk een smoothiebowl en ideaal om je dag mee te beginnen.. of als tussendoortje.. of als toetje…

recept espresso bowl smoothie nicecream banaan noten

Espresso bowl smoothie

Diegene die ooit bedacht heeft om ijs te draaien van bevroren plakken banaan, is echt briljant! Wij zijn in Huize Betty dol op smoothie bowls (ook wel NiceCream genoemd). En deze softijs van bevroren fruit is altijd een gezond en lekker idee! Plakjes banaan kun je namelijk heel eenvoudig in een zakje invriezen en zo kun je ten alle tijde deze Espresso Bowl maken. Waar de een de voorkeur geeft aan een (afgekoelde) shot espresso uit het koffieapparaat, geeft de ander weer de voorkeur aan oplos espresso koffie poeder. Ik dus ook, want dan smaakt je espresso bowl gewoon een stuk minder bitter. Kijk maar wat je zelf lekkerder vindt. Check hier sowieso nog meer lekkere IJS recepten van onze site!


Print

Recept: Espresso Bowl

recept espresso bowl smoothie nicecream banaan noten
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Weet je wat als een echt feestje klinkt? De dag beginnen met ijs! Mooie he?! Deze espresso bowl is een fijn huwelijk tussen bananen ijs met mokka smaak! Dit wordt je favoriete ontbijt van deze zomer!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 5 minutes
  • Total Time: 5 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 2 bevroren bananen (in plakjes),
  • 50 ml (plantaardige) melk,
  • 1 eetlepel amandelboter (of cashewboter),
  • 1–2 theelepels espresso oploskoffie poeder,
  • klein handje noten,
  • 1–2 eetlepels honing of maple syrup,
  • cacaopoeder.

Extra:

  • keukenmachine (foodprocessor) of blender,
  • koekenpan.

Instructions

  1. Stop de bananen, (plantaardige) melk, amandelboter en espresso poeder in de keukenmachine en maal glad tot een dik, romig ijs. Bij gebruik van een blender, kun je best eerst een aantal keren ‘pulse’ indrukken om alvast door de bevroren bananen heen te komen. 
  2. Verhit ondertussen de koekenpan op middelmatig vuur en bak hierin de noten een minuut rondom aan. Haal van het vuur en schenk hier de honing overheen. Roer goed om.
  3. Schep het espresso ijs in 2 kommen en verdeel hier de warme noten overheen. Eventueel kun je nog een klein beetje honing en cacaopoeder over de hele Espresso Bowl heen serveren. Uiteraard direct opeten!

TIP: Deze Espresso Bowl is ook heerlijk om te serveren met crunchy granola als topping!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept espresso bowl smoothie nicecream banaan noten

Category: Smoothie Recepten Tags: amandelen, bananen, bowl food, Glutenvrij, honing, ijs, ijskoffie, Italiaanse Keuken, koffie, maple syrup, Nederlandse keuken, noten, ontbijt, smoothie bowl

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Zelf Mango Chutney maken
Volgend bericht: Alcoholvrije tips tijdens je zwangerschap »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee