Ja dat zie je goed hoor! Betty heeft ontbijtgranen gemaakt van ienie mini croissants! Op TikTok worden ze ook wel Croissant Cereal genoemd en het is onwijs lekker kan ik je nu al vertellen. Het is even een werkje maar dan heb je ook een heel bijzonder ontbijtje om een bijzonder iemand mee te verrassen!
Zelf Croissant Cereal ‘ontbijtgranen’ maken
Zelf ontbijt maken is hartstikke leuk! Van homemade granola, tot ontbijttaartjes met havermout of noten. Maar ook eieren op verschillende wijze en natuurlijk croissants. Wie is er nou niet dol op croissants?! Je maakt met koelvers croissantdeeg of simpelweg bladerdeeg echt de lekkerste ontbijtgerechten. Mijn nieuwste aanwinst in de keuken zijn deze ontbijtgranen gemaakt van ienie mini croissants. Die worden nog een extra tweede keer gebakken met honing en kaneel om ze lekker krokant te maken. Geloof me: dit wil jij ook proeven.
Nog meer fijne ontbijttrends om van te smullen
Op TikTok zijn er heel veel verschillende ontbijttrends reeds voorbij gekomen. (Lees hier een heerlijk lijstje voor elk moment van de dag). Speciaal voor het ontbijt lichten we dus deze croissant cereal er even uit voor je, omdat het simpelweg zo mooi en lekker is! Maar wat dacht je ook van de `Baked Oats‘ trend die letterlijk wereldwijd omarmd en gegeten wordt? Hou je meer van een hartig ontbijt? Dan is dit broodje avocado met gerapt ei voor jou. Je gaat niet geloven dat ei zo lekker kan smaken, dus probeer het zelf eens uit!
Wil je de video bij dit recept voor Croissant Cereal zien? Neem dan een kijkje op ons kanaal.
Recept: Croissant Cereal maken
Geheel volgens de meest recente TikTok trends kun je nu je eigen Croissant Cereal maken. Dat zijn een soort ontbijtgranen gemaakt van ienie mini croissants! Na de eerste keer bakken worden ze nog een tweede keer extra krokant gebakken met honing en kaneel! Lekker met melk en vers fruit.
Ingredients
- 1 rol koelvers bladerdeeg op rol (ca 270 gram)
- 2 eieren
- 2 el. melk
- honing, naar wens
- kaneel, naar wens
Extra:
- Pizzaroller of scherp mes
- lineaal (optioneel)
- schuimspaan
- klein en fijn zeefje (theezeef)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hetelucht). Rol het bladerdeeg ondersteboven uit op het aanrecht. Trek het vel bakpapier er af en plaats op een bakplaat.
- Leg het deeg ‘liggend’ voor je neer neer en snijd het van links naar rechts in 3 gelijke stroken van ca 7-8 cm dikte. Daarna snijd je van boven naar beneden stroken van ca. 1 cm dikte. Elke rechthoek dien je nu ook nog diagonaal door te snijden tot driehoekjes. Dit gaat het snelst met een pizzasnijder (roller) – maar dan moet je wel een beetje netjes kunnen snijden. Rol vervolgens elk driehoekje op tot een mini croissant.
- Kluts in een kom de eieren met de melk. Verdeel de croissants in 3 – 4 porties. Heel elke portie even kort door het eimengsel en schep ze er met de schuimspaan uit. Laat even goed uitlekken (aftikken tegen de rand van de kom) en verdeel daarna de mini croissants over de bakplaat. Doe ditzelfde met de overige porties. Zorg dat de croissant elkaar niet raken.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de mini croissants goudbruin in 10-15 minuten.
- Zodra ze uit de oven komen lepel je er honing naar wens overheen. Stop kaneel in een fijn zeefje en poeder de mini croissants af met de kaneel. Schuif daarna de bakplaat weer terug in de oven en laat de Croissant cereal drogen gedurende 60 minuten op 100 graden Celcius. Laat daarna de croissant cereal volledig afkoelen.
Eet smakelijk!
Notes
Bewaar gerust een week in een afgesloten doosje. Serveer zoals de met gewone ontbijtgranen ook zou doen: met melk of yoghurt en bijvoorbeeld vers fruit
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als aan de slag wilt gaan met het maken van Croissant Cereal ‘ontbijtgranen’.
Geef een reactie