Print

Recept: Croiffles met Blauwe bessen

Heb je ooit wel eens croissant wafels gemaakt? Het is zo’n lekkere ‘food hybride’ om zachte wafels te maken. Ideaal ter vervanging van een broodje en geschikt om zowel hartig en zoet te belegen. In dit variatie recept maak ik croiffles met blauwe bessen jam klaar! Dat is een geweldig ontbijt of lunch idee namelijk!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 blik XL croissantdeeg – voor 6 stuks
  • 6 el blauwe bessen jam
  • bakspray
  • wafelijzer

Toppings:

  • verse blauwe bessen
  • poedersuiker
  • opgeklopte slagroom

Instructions

  1. Verwarm het wafelijzer een paar minuten voor op de hoogste stand. 
  2. Rol het XL croissant deeg af en snijd met een mes de ‘stippellijnen’ door om 6 XL driehoeken te krijgen.
  3. Maak een inkeping aan de korte zijde van de driehoeken en trek het deeg iets uit elkaar. Besmeer elke lap met een eetlepel blauwe bessen jam. Rol elke lap zo breed mogelijk op tot een croissant.
  4. Spray het wafelijzer royaal in met bakspraak en plaats twee ‘croissants’ in het ijzer.
  5. Sluit het deeg en ‘pof’ het bladerdeeg in 1-3 minuten tot een croissant wafel ofwel ‘croiffles’. Open het ijzer gerust tussendoor om te kijken dat het niet met zwarte verbrande croissants eindigt. Serveer direct met een (of meer) van de heerlijke toppings!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Heb je alleen een ‘normaal’ blik croissantdeeg (6 stuks) in huis? Snijd twee driehoeken dan in de lengte doormidden en ‘plak’ deze stroken tegen de andere 4 aan om een grotere driehoek te maken (zie video). Qua hoeveelheid deeg kom je dan op hetzelfde uit als met XL croissants, alleen heb je dan slechts 4 stuks ipv 6. 

Keywords: Croissant, wafels, croiffles, ontbijt, blauwe bessen, zoet, jam