Toen ik de foto’s doornam die ik had gemaakt van deze heerlijke club sandwich met salami, liep het water me weer in de mond. Ik zou zo weer een hap hieruit willen nemen! Zet jij deze club sandwich ook op het menu komende week?
Superluxe club sandwich voor de lunch
In het weekend heb ik vaak zin om even extra aandacht te besteden aan mijn ontbijt of lunch. Lekker een beetje uitslapen en dan uitgebreid ontbijten of brunchen is mijn favoriete bezigheid. En nu stond dan ook deze heerlijke, superluxe club sandwich met salami en brie op het menu die ik jullie niet wil onthouden. Het is een hele stapel, i know, maar al je favoriete ingrediënten komen zo heerlijk samen in een lunch. Jij gaat hier ook fan van worden!
Lunchvoer tijdens een roadtrip in de States
Zodra er club sandwich op de kaart staat in een lunchtentje weet ik vrijwel meteen wat ik ga bestellen. Hiermee hoef je namelijk geen beleg te kiezen, maar krijg je gewoon al het lekkerste beleg op 1 broodje 😀 Tijdens een reis door Amerika afgelopen jaar kreeg ik een overdosis club sandwich. Vrijwel in ieder café stond de club sandwich op de kaart, met een enorme berg frietjes of chips ernaast. Die heb ik in dit geval weg gelaten om het iets gezonder te houden, maar de club sandwich was vaste prik tijdens de roadtrip in de States
Nog meer club sandwich recepten
Ben je fan van deze clubsandwich met salami? Je kunt eindeloos variëren met een club sandwich. Eerder schreven we op Betty’s Kitchen bijvoorbeeld over deze kalkoen club sandwich met frambozensaus en deze glutenvrije club sandwich met kip. Stuk voor stuk heerlijk vullende lunchgerechten en basisrecepten om naar hartelust mee te varieren!
Recept: Club sandwich met salami & brie
Stapel je boterhammen op en maak een geweldige superluxe club sandwich met salami en brie voor de lunch! Wij houden wel van een goede boterham en variëren er lekker mee!
- Cook Time: 20 minuten
- Total Time: 1 hour 20 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Lunchgerecht
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 6 boterhammen
- 1 tomaat
- Een handje boerenkool
- Een handje rucola
- Een halve avocado
- 100 gram cottage cheese
- 150 gram brie
- 2 eieren
- 8 plakjes biologische salami
- Roomboter
- Peper en zout
- Olijfolie om te bakken
Instructions
- Rooster de broodjes in een broodrooster of onder de grill totdat ze licht beginnen te kleuren. Besmeer de binnenzijden met de roomboter.
- Verwarm wat olie in een koekenpan leg de plakjes salami erin. Bak aan beide kanten knapperig. Haal de salami eruit en leg op een keukenpapiertje. Vervolgens bak je in de pan de eitjes.
- Schil en snij de avocado. Prak de helft van de avocado fijn en schep dit door de cottage cheese. Voeg wat peper en zout toe naar eigen smaak.
- Snij de brie alvast in repen en de tomaat alvast in dunne plakken.
- Dan kun je nu beginnen met het opbouwen van de club sandwiches. Over de onderste boterhammen verdeel je het cottage cheese-avocado mengsel. Vervolgens verdeel je de boerenkool eroverheen, gevolgd door de plakjes salami en het eitje. Leg de middelste boterham erop. Deze bekleed je eerst met de rucola, vervolgens de tomaat en als laatste de brie. Je eindigt weer met een boterham.
- Zet de club sandwiches vast met een prikker en ze zijn klaar om te serveren.
Geniet ervan!
Liefs, Nanda
Bewaar dit recept op Pinterest!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
Geef een reactie