• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in overige steden / Restaurant Erosa in Zaandam

Restaurant Erosa in Zaandam

26 november 2015 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Door Vincent Nijhof – Zaandam is een mooie stad,  rijk aan geschiedenis van de Walvisvaart, bekend om de molens en de typische Zaanse bouwstijl. Aangezien mijn vrouw uit Zaandam komt, heb ik een speciale band met deze stad. De stad is aardig aan verandering onderhevig, met vele nieuwe hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden. En de toeristen wijken steeds vaker uit naar Zaandam, in plaats van Amsterdam, door de lagere hotelprijzen. Zaandam ligt namelijk slecht op 10 minuten afstand van Amsterdam.

review_restaurant_erosa_zaandam_header-001

En gelukkig kun je in Zaandam ook heerlijk eten. En dat hoeft niet meteen traditionele Hollandsche pot te zijn. Het nieuwe Restaurant Erosa in Zaandam serveert hier al het goede uit de  Mediterrane keuken. 

Op vakantie naar Zuid Europa

Restaurant Erosa ligt aan het plein ‘De Dam’ in het hart van Zaandam. De felblauwe voordeur voert mij terug naar vakanties in Griekenland. En dat is niet voor niets, want eigenaar Kerem Aykilic heeft jarenlang bij Grieks Restaurant Kriti in Purmerend gewerkt. Die Griekse gastvrijheid heeft hij meegenomen naar Zaandam om Restaurant Erosa te beginnen. Bij binnenkomst valt de warme Mediterrane sfeer, evenals de handgeschilderde pittoreske schilderijen, waarbij ik mij een beetje op vakantie naar Zuid Europa waande. We werden vriendelijk ontvangen door Kerem en zijn chef kok Kostas. En deze twee heren brachten voor mij verschillende Zuid Europese landen bij elkaar aan een tafel.

reveiw_restaurant_erosa_zaandam_9-001

Tapas en Mezedes

Kerem vertelde ons dat hij uit een echte slagers en restaurant familie komt,  waarbij zijn vader vroeger in Istanbul een top kok was. Hij is dus van jongs af aan bekend met Mezze. Dit zijn kleine gerechtjes uit de Mediterrane keuken, die je een beetje kunt vergelijken met de Spaanse tapas en Italiaanse antipasta). Door zijn werk ervaringen in het Griekse restaurant kreeg Kerem het idee om niet het zoveelste Griekse , Turkse of Spaanse tapas restaurant te beginnen, maar juist een Mediterraan restaurant, waarbij de gerechten op culinaire wijze worden bereid en gepresenteerd. Een multiculturele verzameling van lekker eten dus! De naam Erosa is overigens ook uniek, want het is een samenvoeging uit twee namen van goede vrienden van Kerem.

Dit eet je bij Restaurant Erosa in Zaandam:

1e Gang:

review_restaurant_erosa_zaandam_1a-003

Door zijn verhaal kregen we toch wel trek en met een brede glimlach kregen we onze eerste gang geserveerd, Het was een combinatie  Ezme bestaande uit fijngehakte tomaten, munt, paprika, Peterselie en kruiden. Maar ook gemarineerde Spaanse olijven en Hummus.

review_restaurant_erosa_zaandam_1b-002

Geserveerd met heerlijk vers brood.

2e Gang:

review_restaurant_erosa_zaandam_2-001

Het gerecht van de tweede gang was prachtige gedrapeerd en bestond uit Gamba’s met spies op een bedje van tomaten met dille en knoflookolie. Daarbij gegaarde groenten: zoals paprika, ui, spinazie en bos ui. Deze gang werd begeleidt met een volle hout gelagerde Chardonnay uit centraal Griekenland. Een perfecte combinatie met het eten!

3e Gang:

reveiw_restaurant_erosa_zaandam_3-001

De derde gang was ook smullen geblazen: een mooie spinazie salade met geitenkaas, honing, pijnboompitten, oregano, dressing met azijn en kruiden. Hier werd een zachte Merlot uit Venetië Italië bij geserveerd en hier kun je mij altijd voor wakker maken!

4e Gang:

reveiw_restaurant_erosa_zaandam_4-001

De vierde gang had de exotische naam Jaz Dolmasi en dat betekent ‘zomer vulling’. Ik proefde ook  zomer in het gerecht dat bestond uit een paprika uit de oven. Deze was gevuld met rijst, verse groenten, tomatenpuree, kruiden, munt, peterselie, paprikapoeder, olijfolie en pesto. Alle ingrediënten kwamen ook mooi in de jus naar voren, die onderop in het bord lag. Gewoon heerlijk!

5e Gang:

reveiw_restaurant_erosa_zaandam_5a-001

Het hoofd gerecht was een speciale combinatie Turkse en Griekse vleesgerechten. Dit keer geen wijn, maar Raki om de gang te begeleiden. Dit was voor ons een verrassing en in de eerste instantie vonden we dit opmerkelijk,  maar na het nuttigen van Sis Kebab (ossenhaas aan de spies), Souvlaki, Chirino (varkenshaas aan de spies) en Köfte (gekruid gehakt met tomatensaus),  kunnen we stellig zeggen dat dit voor herhaling vatbaar is.

6e Gang:

reveiw_restaurant_erosa_zaandam_6-001

Aan het einde van de avond kregen we een sharing-dessert bestaande uit:  frambozen ijs, slagroom, chocolade saus, baklava, vers fruit, Griekse yoghurt met walnoot en honing. En hierbij een heerlijk zoete Griekse Samos dessertwijn. Een gang om je vingers bij af te likken!

love heart cookie main foto Aand8 voor Eten in Utrecht 

  • Perfect gelegen aan een mooi plein, in het hart van Zaandam.
  • De kaart is ruim van keuze, dus er is voor ieder wat wils.
  • De gerechten zijn mooi opgemaakt en zeer goed op smaak gebracht.
  • Zeer vriendelijke en persoonlijke bediening. De chef-kok Kostas komt na afloop zelfs even vragen hoe je het vond.
  • De eigenaar heeft een duidelijke visie
  • Het tempo tussen de gangen is goed en hiernaar wordt ook netjes naar gevraagd. Dus wil je langer blijven zitten dan is dat geen probleem, maar in een rap tempo uitserveren omdat je een voorstelling moet halen is ook geen probleem. Gewoon even aangeven.
  • Doordat de keuken een verdieping lager is gelegen, heb je ook geen geur in je kleding hangen.

 

BrokenHeartCookie 2 foto Aand8 voor Eten in Utrecht

  • Het terras buiten kan beter belicht worden, voor nu is het een donkere aanblik. 

Review:    Prijs: €     Eten: 8.5    Service: 9.0     Decor: 8.0    Totaal:  8.5

Restaurant Erosa
Dam 44b
1506 BG Zaandam
Telefoon: 075 – 6167 680

 www.erosazaandam.nl 
 
Tot de volgende keer! Gegroet, Vincent
vincent_nijhof_gastblogger_bettyskitchen_nl
 
Voor deze review was ik uitgenodigd door Restaurant Erosa, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op de disclaimer pagina.
 
 
 

Category: Restaurants in overige steden Tags: Mediterrane keuken, review, Vincent Nijhof, Zaandam

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Things to do in Newcastle (UK)
Volgend bericht: Chocolade Fudgetaart met zeezout »

Lees Interacties

Reacties

  1. Marlotte

    26 november 2015 om 8:27 am

    Aah, wat ziet al dat eten er héérlijk uit zeg! Vooral de derde gang lijkt me echt ontzettend lekker. Kan ook niet anders als groot liefhebber van geitenkaas haha!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      26 november 2015 om 5:26 pm

      Een foto zegt soms meer als 100 woorden he! Ik stond erbij en ik keer ernaar zeg maar 🙂

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in