Dit is een heerlijk broodje om met elkaar te delen! En hij staat perfect op tafel voor tijdens een borrel, als tapas of aperitivo en is heerlijk om in je soep te dippen. Ik heb het over borrelbrood met chorizo en kaas. Zo makkelijk dat je hem vanavond meteen op tafel gaat zetten 🙂
Een borrelbrood met chorizo en kaas maken
Bij ons staat zomers vaak een lekkere (maaltijd)soep op het menu. En voor erbij eten wij vaak een stukje brood, zoals deze borrelbrood met chorizo en kaas. Namelijk een heerlijk zogeheten plukbrood, waarbij je bij elke stukjeplukjehapje weer iets anders proeft. Je kerft een flink brood namelijk in en vult de inkepingen met alles dat je lekker vindt.
Zoals dus plakjes kaas, chorizo, maar kan ook met ham, blauwe kaas, of zelfs brie! Deze combinatie is in ieder geval een van mijn favorieten borrelbrood. Zet deze kanjer op tafel en laat iedereen lekker zelf een stukje borrelbrood met chorizo en kaas afbreken. Genieten wordt het sowieso wel!
Nog meer zomerse borrelbrood recepten
Ben je fan van dit heerlijke borrelbrood met chorizo? Dan heb ik uiteraard nog meer zomerse borrelbrood recepten voor je! Ga voor deze bruschetta met tomaten, of maak een trio van bruschetta met. Of ga voor een decadente camembert in brood plankje. Want dat is een heerlijke kaasfondue om in te dippen met brood, groente en noten! Maak er hoe dan ook een heerlijk borrelmoment van met deze zomerse borrelbrood recepten!
PrintBorrelbrood met chorizo en kaas recept
- Yield: 4–6 personen 1x
- Category: Tussendoortje
- Cuisine: Spaanse keuken
Ingredients
- 1 groot boerenbrood,
- 3 eetlepels olijfolie,
- klontje roomboter,
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie enof tijm,
- 100–200 gram chorizo, in dunne plakken (vleeswaren afdeling)
- 150–300 gram (jonge) kaas, in plakken,
- 2 eetlepels groene olijven tapenade,
- snufje gemalen peper.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop het ongesneden landbrood. Snijd het brood kruislings in met een broodmes. Let op dat je het brood niet helemaal doorsnijd.
- Smelt in een steelpannetje de olie met de boter. Voeg de kruiden en een snufje peper toe en giet dit over het brood. Probeer het een beetje in de inkepingen te gieten.
- Vouw plakjes chorizo en reepjes kaas tussen de inkepingen. Gebruik zoveel als je wilt, en het hangt natuurlijk ook een beetje af van de grootte van het brood. (Ik ben in ieder geval meer fan van teveel kaas in mijn borrelbrood in plaats van te weinig!)
- Kwast de bovenkant van het brood en vooral de inkepingen in met de olijven tappenade en stop de plaat in de voorverwarmde oven.
- Bak het borrelbrood met chorizo en kaas af gedurende 20 minuten. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Shane
Wow, dat ziet er lekker uit, ga ik echt op tafel zetten binnenkort als ik een bijeenkomstje thuis heb met collega’s… 🙂
Betina Oostveen
Dat klinkt heel goed! Heel veel plezier en eet smakelijk alvast!
marieke
goedendag , lukt niet om me af te melden, maar dat wil ik wel!
Betina Oostveen
Hallo Marieke, ik stuur u even een email rechtreeks hierover.
Wendy
Horizontaal (ik lees “met de horizon mee”) insnijden? Of kruislings?
Betina Oostveen
Je hebt grootgelijk en ik pas het aan naar kruislings!
Dank je wel!