Vandaag zet ik een kleine ondernemer in de spotlights die echt verrukkelijke koeken maakt! Ik vertel je iets meer over Eefsfoodpost en deel meteen haar recept voor Blondies met pindakaas en pretzels met jullie! Dat wordt smullen geblazen!
Zelf blondies met pindakaas maken
Jullie weten dat ik dol ben op blondies en brownies maken. Niet voor niets vind je er zo veel recepten voor op deze site, want werkelijk iedereen kan deze recepten maken. Vandaag heb ik dan ook een mooie zoet-zoute combinatie voor jullie, namelijk blondies met pindakaas en pretzels! Het briljante recept is afkomstig van Eefsfood.nl want die bakt maar al te graag de lekkerste tussendoortjes om van te smullen. Eefje is trouwens ook erg bedreven in het maken van prachtige stapeltaarten en ‘drip’cakes, dus neem zeker even een kijkje op haar site voor nog veel meer lekkere inspiratie.
Blondies per post via Eefsfood!
Nu is Eefje Friedhoff zodanig bedreven in het maken van o.a. deze blondies met pindakaas en pretzels, maar nog veel meer lekkere koeken, dat ze een paar maanden geleden zelfs is begonnen met Eefsfoodpost! Daarbij kun je 4 of 8 overheerlijke koeken van haar hand bestellen en die worden thuisbezorgd als brievenbus pakketje. Elke editie was steeds binnen een uur uitverkocht en ik heb ze zelf inmiddels ook mogen proeven en was ook verkocht! In het pakket zitten vegan roodfruit koeken met limoen, blondies met karamel en pistachenoten, maar ook millionaires shortbread en boterkoek met abrikoos en rozemarijn. Ik kon niet kiezen welke nou lekkerder was en dat is een heel goed teken! Wil jij ze ook eens proeven? Hou dan de instagram van @eefsfood goed in de gaten, want binnenkort worden de bestelrondes voor 2021 bekend gemaakt! Voor nu kun je in ieder geval genieten van haar recept voor blondies met pretzels en pindakaas!
Recept: Blondies met pindakaas en pretzels
Er is werkelijk geen combinatie te gek om blondies mee te maken! Met dit recept voor blondies met pindakaas en pretzels heb je een fantastische zoet – zout combinatie te pakken en eentje waar je zeker weten van zult smullen! Lekker voor bij de koffie of thee of gewoon voor de lekkere trek!
- Prep Time: 15 minl
- Cook Time: 30 min.
- Total Time: 45 minuten
- Yield: 9 stuks 1x
- Category: Koekjes
- Method: bakken
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 115 gr roomboter
- 150 gr witte chocolade, fijngehakt
- 2 el pindakaas (glad en creamy)
- 175 gr fijne kristalsuiker
- 3 eieren
- 1 tl vanille extract
- 1 mespuntje zout
- 210 gr (patent)bloem
- 30 gr pretzels, in grove stukken
- 20 gr pretzels
- 2 el pindakaas (glad en creamy)
- vierkant bakvorm 18 x 18 cm
- velletje bakpapier
- steelpannetje
- garde
Instructions
- Verwarm de oven voor op 210 graden (190 hetelucht). Bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Stop de roomboter, samen met de witte chocolade, in een steelpan, Laat dit op laag vuur langzaam smelten en roer goed door. Het mengsel mag niet te heet zijn, dus laat eventueel iets afkoelen. Zet daarna het vuur ui en roer 2 el pindakaas er doorheen.
- Stop de suiker in een mengkom en roer dit met de eieren, vanille en zout goed door. Voeg hier vervolgens, al roerende, het chocolademengsel bij. Meng tot een glad geheel.
- Voeg nu de patentbloem toe en roer je dit goed door elkaar tot een dik beslag. Spatel dan pas 30 gram pretzels er door heen. Giet het blondiesbeslag in de bakvorm.
- Verdeel hier nog 2 el pindakaas als topping overheen. ‘Swirl’ deze een beetje over de bovenkant van het beslag met een spatel of satéprikker. Druk daarna de overige pretzels als topping in het beslag.
- Bak de blondies met pindakaas en pretzels gaar in 25-30 minuten. Haal dan uit de oven en laat een uurtje afkoelen in de vorm voor je hem eruit haalt. Eenmaal afgekoeld snijd je er 9 mooie gelijke stukken van.
Eet smakelijk!
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze blondies met pretzels wilt gaan maken!
Geef een reactie