• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Blondies met pindakaas en pretzels

Blondies met pindakaas en pretzels

23 december 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe
Share
Share on Google Plus
Share
Share on Facebook
Share
Share this
Pin
Pin this
0Share
Share on LinkedIn0 shares on LinkedIn
0Share
Share on StumbleUpon0 shares on StumbleUpon

Vandaag zet ik een kleine ondernemer in de spotlights die echt verrukkelijke koeken maakt! Ik vertel je iets meer over Eefsfoodpost en deel meteen haar recept voor Blondies met pindakaas en pretzels met jullie! Dat wordt smullen geblazen!

Zelf blondies met pindakaas maken

Jullie weten dat ik dol ben op blondies en brownies maken. Niet voor niets vind je er zo veel recepten voor op deze site, want werkelijk iedereen kan deze recepten maken. Vandaag heb ik dan ook een mooie zoet-zoute combinatie voor jullie, namelijk blondies met pindakaas en pretzels! Het briljante recept is afkomstig van Eefsfood.nl want die bakt maar al te graag de lekkerste tussendoortjes om van te smullen. Eefje is trouwens ook erg bedreven in het maken van prachtige stapeltaarten en ‘drip’cakes, dus neem zeker even een kijkje op haar site voor nog veel meer lekkere inspiratie.

recept blondies met pretzels en pindakaas

Blondies per post via Eefsfood!

Nu is Eefje Friedhoff zodanig bedreven in het maken van o.a. deze blondies met pindakaas en pretzels, maar nog veel meer lekkere koeken, dat ze een paar maanden geleden zelfs is begonnen met Eefsfoodpost! Daarbij kun je 4 of 8 overheerlijke koeken van haar hand bestellen en die worden thuisbezorgd als brievenbus pakketje. Elke editie was steeds binnen een uur uitverkocht en ik heb ze zelf inmiddels ook mogen proeven en was ook verkocht! In het pakket zitten vegan roodfruit koeken met limoen, blondies met karamel en pistachenoten, maar ook millionaires shortbread en boterkoek met abrikoos en rozemarijn. Ik kon niet kiezen welke nou lekkerder was en dat is een heel goed teken! Wil jij ze ook eens proeven? Hou dan de instagram van @eefsfood goed in de gaten, want binnenkort worden de bestelrondes voor 2021 bekend gemaakt! Voor nu kun je in ieder geval genieten van haar recept voor blondies met pretzels en pindakaas!


Print

Recept: Blondies met pindakaas en pretzels

recept blondies met pretzels en pindakaas
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Er is werkelijk geen combinatie te gek om blondies mee te maken! Met dit recept voor blondies met pindakaas en pretzels heb je een fantastische zoet – zout combinatie te pakken en eentje waar je zeker weten van zult smullen! Lekker voor bij de koffie of thee of gewoon voor de lekkere trek!

  • Author: Eefsfood.nl
  • Prep Time: 15 minl
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 9 stuks
  • Category: Koekjes
  • Method: bakken
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

  •  115 gr roomboter
  • 150 gr witte chocolade, fijngehakt
  • 2 el pindakaas (glad en creamy)
  • 175 gr fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  •  1 mespuntje zout
  • 210 gr (patent)bloem
  • 30 gr pretzels, in grove stukken
Topping:
  • 20 gr pretzels
  • 2 el pindakaas (glad en creamy)
Extra:
  • vierkant bakvorm  18 x 18 cm
  • velletje bakpapier
  • steelpannetje
  • garde

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden (190 hetelucht). Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Stop de roomboter, samen met de witte chocolade, in een steelpan, Laat dit op laag vuur langzaam smelten en roer goed door. Het mengsel mag niet te heet zijn, dus laat eventueel iets afkoelen. Zet daarna het vuur ui en roer 2 el pindakaas er doorheen.
  3. Stop de suiker in een mengkom en roer dit met de eieren,  vanille en zout goed door. Voeg hier vervolgens, al roerende,  het chocolademengsel bij. Meng tot een glad geheel.
  4. Voeg nu de patentbloem toe en roer je dit goed door elkaar tot een dik beslag. Spatel dan pas 30 gram pretzels er door heen. Giet het blondiesbeslag in de bakvorm.
  5. Verdeel hier nog 2 el pindakaas als topping overheen. ‘Swirl’ deze een beetje over de bovenkant van het beslag met een spatel of satéprikker. Druk daarna de overige pretzels als topping in het beslag.
  6. Bak de blondies met pindakaas en pretzels gaar in 25-30 minuten. Haal dan uit de oven en laat een uurtje afkoelen in de vorm voor je hem eruit haalt. Eenmaal afgekoeld snijd je er 9 mooie gelijke stukken van.

Eet smakelijk!

 

 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept blondies met pretzels en pindakaas

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze blondies met pretzels wilt gaan maken!

recept blondies met pretzels en pindakaas
Share
Share on Google Plus
Share
Share on Facebook
Share
Share this
Pin
Pin this
0Share
Share on LinkedIn0 shares on LinkedIn
0Share
Share on StumbleUpon0 shares on StumbleUpon

Category: Cake recepten, Koekjes recepten Tags: Amerikaanse keuken, bloem, blondies, eieren, foodbloggers, pindakaas, pretzels, roomboter, suiker, thuis afgeleverd

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Voorbereiden voor kerst
Volgend bericht: Fijne feestdagen en prettige jaarwisseling! »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee

Meldingen