Print

Recept: Blondies met pindakaas en pretzels

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Er is werkelijk geen combinatie te gek om blondies mee te maken! Met dit recept voor blondies met pindakaas en pretzels heb je een fantastische zoet – zout combinatie te pakken en eentje waar je zeker weten van zult smullen! Lekker voor bij de koffie of thee of gewoon voor de lekkere trek!

  • Author: Eefsfood.nl
  • Prep Time: 15 minl
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 9 stuks 1x
  • Category: Koekjes
  • Method: bakken
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  •  115 gr roomboter
  • 150 gr witte chocolade, fijngehakt
  • 2 el pindakaas (glad en creamy)
  • 175 gr fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  •  1 mespuntje zout
  • 210 gr (patent)bloem
  • 30 gr pretzels, in grove stukken
Topping:
  • 20 gr pretzels
  • 2 el pindakaas (glad en creamy)
Extra:
  • vierkant bakvorm  18 x 18 cm
  • velletje bakpapier
  • steelpannetje
  • garde

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden (190 hetelucht). Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Stop de roomboter, samen met de witte chocolade, in een steelpan, Laat dit op laag vuur langzaam smelten en roer goed door. Het mengsel mag niet te heet zijn, dus laat eventueel iets afkoelen. Zet daarna het vuur ui en roer 2 el pindakaas er doorheen.
  3. Stop de suiker in een mengkom en roer dit met de eieren,  vanille en zout goed door. Voeg hier vervolgens, al roerende,  het chocolademengsel bij. Meng tot een glad geheel.
  4. Voeg nu de patentbloem toe en roer je dit goed door elkaar tot een dik beslag. Spatel dan pas 30 gram pretzels er door heen. Giet het blondiesbeslag in de bakvorm.
  5. Verdeel hier nog 2 el pindakaas als topping overheen. ‘Swirl’ deze een beetje over de bovenkant van het beslag met een spatel of satéprikker. Druk daarna de overige pretzels als topping in het beslag.
  6. Bak de blondies met pindakaas en pretzels gaar in 25-30 minuten. Haal dan uit de oven en laat een uurtje afkoelen in de vorm voor je hem eruit haalt. Eenmaal afgekoeld snijd je er 9 mooie gelijke stukken van.

Eet smakelijk!