• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Banoffee pie (banaan-karamel taart)

Banoffee pie (banaan-karamel taart)

19 maart 2013 Door Betina Oostveen 7 Reacties

Jump to Recipe

Een van mijn grote helden is Paula Deen. Deze prachtige dame uit Amerika maakt de heerlijkste ‘Southern Style’ gerechten, vanuit haar eigen keuken of een van haar restaurants. Haar ‘Banoffee pie‘ stond al een tijdje op mijn to-do lijst. 

Banana + Toffee Taart = Banoffee Pie

Banoffee Pie is een samenvoeging van de woorden: Banana en Toffee ( karamel) = Banoffe Pie. En in dit recept wordt gecondenseerde melk verwarmt in de oven, todat deze een soort karamelpudding vormt. Het is in ieder geval een banaan-karamel taart die je niet zo gauw meer zult kunnen vergeten.

Banoffee pie banaan-karamel taart

Banoffee pie maken voor Pasen

Tijdens de paasdagen zet ik maar al te graag een mooie paas taart op tafel! Check hier dan ook 10x Taart voor Pasen recepten op een rijtje. Vrolijk, kleurrijk en bovenal heel lekker natuurlijk! Het resultaat van deze Banoffee Pie is een banaan-karamel taart die zo vol en rijk van smaak is, dat je hier zeker de show mee zult stelen tijdens Pasen. De slagroom laag is niet zo zoet en bied een goed contrast met die heerlijke zoete karamellaag! Ik heb de verhoudingen iets aan moeten passen, zodat deze taart in een 24 cm springvorm zouden passen. Dit is toch vaak een standaard maat die wij in Nederland in huis hebben.

Nog meer recepten met karamel

Kun je geen genoegen krijgen van die heerlijke karamel in de Banoffee Pie? Dan hebben wij nog meer recepten met karamel voor je! Maak dan ook eens deze chocolade-karameltaart! Of voor een Snickers taart met chocolade, fugde en pinda’s! Ook leuk: maak eens kleine gedecoreerde banoffee cupcakes! Dat wordt genieten!


Print

Recept: Banoffee Pie (banaan-karamel taart)

Banoffee Pie (banaan-karamel taart)
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Banoffie Pie een overheerlijke banaan-karamel taart uit het zuiden van Amerika. Alle smaken komen samen in een verrukkelijke taart bestaande uit 3 lagen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 2 hours
  • Total Time: 3 hours 45 minutes
  • Yield: 10 personen 1x
  • Category: Cake & Taart
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram digestive biscuits,
  • 175 gram boter,
  • 2 blikjes gecondenseerde melk (á 400 ml),
  • 3 grote bananen,
  • 350 ml slagroom,
  • 40 gram poedersuiker,
  • 1 theelepel vanille essence.

Extra:

  • ovenschaal 15x20 cm,
  • ovenschaal 20x30 cm,
  • springvorm 24 cm,
  • bakpapier.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden / 160 hete lucht.  Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en voeg de koekkruimels toe.Banoffee pie banaan-karamel taartRoer goed door, en druk hier een bodem van in de springvorm. Gebruik de achterkant van een eetlepel om te verdelen en aan te drukken.Bak de bodem 5-8 minuten in de voorverwarmde oven, en laat hierna in de vorm afkoelen.
  2. Verlaag de oventemperatuur nu naar 160 graden/145 hete lucht voor de karamelvulling. Giet de gecondenseerde melk in een glazen ovenschaal (minimaal 15x20cm).Dek de schaal af met zilverfolie en plaats in een grotere schaal. Giet heet water in de grote schaal, zodat de kleine schaal voor minstens de helft onder staat.Banoffee pie banaan-karamel taartVerwarm dit 90 minuten in de oven, en laat hierna een  beetje afkoelen.
  3. Verdeel de helft van de karamelpudding over de taartbodem, en strijk glad met een spatel. Snijd de bananen in dikke plakken en verdeel over de vulling.Banoffee pie banaan-karamel taartVerdeel nu de overgebleven helft van de karamel over de bananen, en strijk wederom glad met een spatel. Laat nu goed afkoelen (dit kan ook eventueel een dag van te voren in de koelkast).
  4. Vlak voor het serveren klop je de slagroom stijf met het poedersuiker en vanille essence, en spatel dit over de bovenkant van de taart.
  5. Bewaar deze Banoffee Pie na afloop het liefst in de koelkast! Althans, als er überhaupt nog een stukje van over blijft.

Enjoy y’all! Groetjes, Betty

Notes

Wist je dat je de karamellaag ook in een pannetje kunt bereiden? Trek hier wel 2 uur kooktijd voor uiit! Check hier het recept voor zelf dulche de leche maken. Laat de blikjes iets afkoelen, open en spatel de karamel over de bodem.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Banoffee pie banaan-karamel taart

(Bron recept: Foodnetwork.com)

Category: Taart Recepten Tags: Amerikaanse keuken, bananen, karamel, Paas Recepten, Paula Deen

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Romige champignonsoep
Volgend bericht: Kaneelbroodjes maken (Cinnabons) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Masja

    25 maart 2016 om 12:26 pm

    Deze taart vorige week gemaakt. Wel met gecondenseerde kokosmelk ipv de gewone gecondenseerde melk. Mega lekker maar totaal mislukt! De gecondenseerde kokosmelk werd in de oven vloeibaar en dat werd zelfs na een uur in de vriezer niet beter…… Gegeten in een kommetje met lepel? maar de smaak was heerlijk!!
    Enig idee hoe dat kan? De gecondenseerde kokosmelk was in het blikje niet vloeibaar, toen was het een dikke creme.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      22 april 2016 om 10:01 am

      Nee sorry, dat weet ik echt niet. Ik heb zelf geen ervaringen met gecondenseerde kokosmelk.
      Wellicht heeft een van de andere lezers hier een idee over?

      Beantwoorden
    • Lennard Alsemgeest

      30 april 2016 om 2:26 pm

      Waarom.?

      Beantwoorden
      • Sofphie

        14 september 2019 om 9:06 am

        In de kokosmelk zitten geen melkeiwitten. Melkeiwitten in combinatie met suiker zorgen dat de karamel ontstaat.

      • Betina Oostveen

        27 september 2019 om 11:43 am

        Dank je wel voor je input Sofphie!

  2. Astrid

    3 april 2021 om 11:56 pm

    Hoi, ik heb alles volgens je recept gedaan. Hij staat in de koelkast om morgen af te werken.
    Maar ik kom er nu achter dat bij alle banoffeetaarten de caramel veel bruiner is. En zie ook dat hij in de oven op 220 graden moet terwijl in het recept staat 160 graden.
    Durf hem morgen niet te presenteren.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 april 2021 om 2:15 pm

      Hi Astrid,

      je zou de eerste persoon zijn die me dan laat weten dat hij mislukt is. Ik hoop dat hij na een nachtje koelen dus alsnog helemaal naar behoeven was, dus hoor het graag van je 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee