• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Baechu Kimchi (met Chinese kool)

Baechu Kimchi (met Chinese kool)

10 januari 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

In de Koreaans keuken is er 1 gerecht dat standaard terug komt. Ik heb het over kimchi! Dat zijn groenten die gefermenteerd worden in een sausje van o.a. zout, vissaus, knoflook, gember en Gochugaru (gedroogde Koreaanse chilipepers) en dat veelal als bijgerecht geserveerd wordt. De versie met Chinese kool (Baechu kimchi) is ronduit de bekendste Koreaanse kimchi en ik heb nu een super snelle en eenvoudig recept voor je.

Wat is Beachu Kimchi met Chinese kool?

Jullie weten inmiddels als dat wij thuis grote fan zijn van Koreaanse Kimchi maken en zo’n 2 liter pot wordt vrijwel elke 2 weken hier in elkaar gezet. Deze bevat namelijk meerdere groente soorten zodat je bij elke hap iets anders proeft. Maar de liefhebben kan natuurlijk ook een kimchi enkel met Chinese kool maken natuurlijk. Deze wordt dan ‘Baechu Kimchi’ genoemd en kun je maken van hele bladeren maar ook van in vierkantjes gesneden kool. Hoewel je normaliter de gedroogde Koreaanse rode pepers Gochugaru gebruikt om kimchi te maken, kun je ook gaan voor een snelle versie met kant en klare Gochujang rode peper pasta! Zo zet je in een handomdraai een weckpot kimchi in elkaar.

recept Baechu Kimchi met chinese kool © betttyskitchen.nl
recept Baechu Kimchi met chinese kool © betttyskitchen.nl

Nog meer lekkere recepten met kimchi maken

Naast deze Baechu Kimchi met Chinese kool kun je ook een snelle kimchi maken met bijvoorbeeld komkommers als basis – deze heet dan Oi Kimchi. Of ga voor een kimchi van enkel radijsjes – dit heet dan Kkakdugi kimchi. Of ga voor een typisch Nederlandse groente zoals witlof en maak deze ‘polder kimchi’. Serveer je kimchi als groente bijgerecht voor de lunch of avondeten. Het is een prima manier om extra groenten en probiotica binnen te krijgen. Check hier maar liefst 10x recepten en (lunch)tips om met kimchi te maken.

Print

Recept: Baechu Kimchi met Chinese kool

recept Baechu Kimchi met chinese kool © betttyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Maak eens Kimchi van Chinese kool en serveer als pittig groente bijgerecht voor de lunch of diner. Deze Baechu Kimchi is misschien wel de meest bekende kimchi en ik heb een versimpelde versie die je eenvoudig zelf maakt. Daarna hoeft hij slechts 2 weken te ‘rijpen.en is je Kimchi met chinese kool klaar voor gebruik.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 uur + 2 weken rijpen
  • Total Time: 0 hours
  • Yield: ca 1 – 1,5 liter pot 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Koreaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 grote Chinese kool (ca 1 kilo gram)
  • 2% zeezout (ca 20 gram)
  • 3 eetlepels Gochugang Koreaanse peper pasta
  • 50 gram wortel
  • 2 bosuien
  • 2 el. lichtbruine basterd suiker
  • 2 el geraspte knoflook
  • 2 el geraspte gember
  • 2 el. vissaus

Extra:

  • fijne rasp (bijv. microplane)
  • steriele inmaakpot 2 liter
  • wegwerp handschoentjes (horeca)

Instructions

  1. Halveer de Chinese kool, laat de aanzet er aan spoel de bladeren goed uit onder de koude kraan om evt. zand te verwijderen. Leg de helften plat neer en snijd in de lengte in  3 – 4 repen. Draai daarna een kwartslag en snijd repen van 3 cm dikte. Het zullen haast vierkantjes kool worden. Verplaatst de kool naar een (of twee) ruime mengscha(a)l(en), bestrooi met 2% zout en laat 15 minuten staan.
  2. Maak de bosui en wortel schoon. Rasp de wortel fijn boven de kool. Snijd de bosui in dunne plakjes en strooi over de kool.
  3. Voeg de Gochujang, suiker, knoflook, gember en vissaus toe. Trek nu handschoenen aan en kneed licht (lees: masseer) alles zachtjes maar goed door elkaar. Laat daarna de kom 60 minuten staan tot het geheel begint te slinken en er vocht vrijkomt.
  4. Stop nu steeds een handje van de kimchi in de weckpot. Druk tussendoor steeds goed aan. Vul de pot echter niet tot de rand, hou iets van 4-5 cm vrij ivm gasvorming en uitzetten. Wat je eventueel over hebt stop je dus in een 2e pot(je). Maak de bovenrand van de weckpot(ten) goed schoon met keukenpapier.
  5. Sluit vervolgens de pot(ten) en laat de kimchi gedurende 7 -10 dagen fermenteren op kamertemperatuur. Laat dagelijks de overdruk ontsnappen door de pot even te laten ‘sissen’ en druk daarna met een lepel de groenten goed naar beneden in het vocht. Door het fermentatie proces en het zout zal er steeds meer ‘vocht’ in de pot komen. Begin na 7 dagen met proeven, vind je de smaak goed verplaats dan de pot naar de koelkast want daar blijft hij weken tot maanden houdbaar.

Eet smakelijk!

Notes

In dit recept gebruik ik reeds klare Gochujan rode peper pasta. Je kunt er ook voor kiezen om gemalen gedroogde Koreaanse Gochugaru chilipepers te gebruiken alleen dien je er dan nog een ketan rijstmeel papje bij te maken om het geheel in te dikken. Neem hiervoor een kijkje bij deze recept bescrhijving. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept Baechu Kimchi met chinese kool © betttyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van deze Koreaanse Baechu Kimchi met Chinese kool!

Category: Bijgerechten Tags: bosuien, Chinese kool, fermenteren, gember, Glutenvrij, gochugaru, gochujang, ketan, kimchi, knoflook, Koreaanse keuken, vissaus, wecken, wortels

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Cacio e Pepe
Volgend bericht: Klassieke Appeltaart maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee