Je Halloweenfeestje is pas compleet, met een tafel vol griezelige snoep, een halloweentaart en/of deze spookjes cupcakes met chocolade. Je zet cupcakes in slechts een half uurtje op tafel, en met ingrediënten die veelal iedereen wel in huis. En speciaal voor halloween voorzie je deze chocolade cupcakes met een fondant spookje.
Halloween Spookjes Cupcakes
In navolging van de Halloween pompoen cupcakes die ik vorige week al plaatste, heb ik vandaag een chocolade cupcake met extra stukjes chocolade! Versierd met een spookje van wit fondant zijn deze spookjes cupcakes helemaal klaar voor Halloween. Enne, op niet-Halloween dagen, laat je het spookje gewoon achterwege, en kun je lekker genieten van een triple-chocolade cupcake.
Ik maakte de witte fondant spookjes met behulp van een Halloween uitsteekvormpje van Pipoos, maar je kunt deze ook vinden bij bijv. Xenos of taartbak winkels. Happy Halloween in ieder geval! Zoek je nog meer griezelige recepten? Check dan hier 20x recepten voor Halloween!
Recept: Spookjes Cupcakes met Chocolade
Speciaal voor halloween maakte ik deze spookjes cupcakes met chocolade en witte fondant spookjes. Een makkelijk en snel halloween recept.
- Cook Time: 35 minutes
- Total Time: 35 minutes
- Yield: 12 stuks 1x
- Category: Cake
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
Ingrediënten cupcakes:
- 150 gram roomboter (op kamertemperatuur),
- 150 gram fijne suiker,
- 2 grote eieren (L),
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels cacaopoeder,
- 90 gram pure chocolade (grof gehakt)
Ingrediënten topping:
- 100 gram zachte boter,
- 100 gram poedersuiker (gezeefd)
- 1 eetlepel heet water,
- snufje cacaopoeder,
- wit gekleurde fondant.
Extra:
- muffintray voor 12 muffins/cupcakes,
- papieren (Halloween) cakevormpjes,
- uitsteekvormpje in de vorm van een spook,
- fondantroller (of deegroller).
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed de muffintray met de papieren vormpjes.
- Klop de boter en suiker zacht en romig met een handmixer gedurende 5 minuten. Voeg de eieren één voor één toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel toe met de cacaopoeder, en mix dit kort, maar goed, door elkaar. Roer op het laatst de gehakte chocolade er door heen.
- Verdeel het beslag over de cakevormpjes, en bak de spookjes cupcakes met chocolade gedurende 20 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de topping: mix de boter, met de poedersuiker, cacao en een eetlepel heet water in een kom, en klop dit smeuïg met een handmixer. Bewaar de botercrème in de koelkast tot gebruik.
- Kneed een stuk wit fondant om zachter te maken, en rol uit tot een lap. Steek met het spookjes uitstekertje hier figuurtjes uit, en zet apart.
- Besmeer de bovenkant van de spookjes cupcakes met een dot chocolade botercrème en druk hier de spookjes fondant figuurtjes in.
Happy Halloween!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
Written by Nick
Lekker! Zulke heb ik vorig jaar Halloween ook gemaakt alleen andere topping.
Medha
They do look spooky! Nice job.
maria
hallo heel erg bedankt voor je recepten de spookjes ga ik direct maken volgende week voor men kleinkinderen voor halloween ik vind ze heel erg leuk.
Betina Oostveen
Hi Maria,
wat leuk om te horen! heel veel griezel en eet plezier gewenst!