Veel mensen denken dat zelf chocolademousse maken ingewikkeld is. Maar niets is minder waar. De 3 hoofdbestanddelen zijn chocolade, slagroom en eieren. Ik ging aan de slag met zelf Toblerone mousse maken en laat je in de video zien hoe makkelijk het eigenlijk is
Zelf chocolademousse maken
Na de Maltesers taart is het nu de beurt aan de Toblerone reep in het zonnetje te zetten! Die grappige driehoekvorm en crunchy bite met amandelen vormen de basis voor deze Toblerone mousse! En heerlijke romige afsluiter voor elke diner eigenlijk! Je moet alleen even een paar uurtjes voor uittrekken om de Toblerone mousse op te laten stijven in de koelkast. Voor dit recept gebruik ik een XL reep Toblerone van 360 gram, die is dus te koop op menig vliegveld. In de supermarkt vind je vaak de standaard Toblerone repen a 200 gram. Koop er twee en dan hou je wat extra over om zelf nog van te snoepen, terwijl je Toblerone mousse in de koelkast staat op te stijven. Dat is vast geen straf 🙂
Wist je dat deze toblerone mousse ook een geweldige afsluiter is voor je kerstdiner? Check hier nog veel meer lekkere recepten voor kerstdesserts!
Kookvideo: Toblerone mousse maken
+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL
Recept: Toblerone Mousse maken
Liefhebbers van chocolade maken natuurlijk ook hun eigen chocolade mousse met toblerone! De repen komen steevast mee naar huis na een vliegreis en ik maakte een kookvideo met toblerone mousse!
- Total Time: 3 hours
- Yield: 6–8 personen 1x
- Category: Dessert
Ingredients
- 500 ml slagroom,
- 360 gram toblerone,
- 4 eieren, gesplitst,
- snufje zout,
- 80 gram suiker,
- klein handje amandelen.
Instructions
- Klop als eerste de slagroom lobbig. Schep 4 flinke eetlepels opgeklopte slagroom uit de kom in een separaat bakje. Dek de kommen af en zet in de koelkast.
- Hou 2 blokken (totaal 60 gram) van de Toblerone apart. Smelt de overige 300 gram au-bain-marie. Probeer tijdens het smelten niet teveel te roeren. Haal van de warmtebron af, roer dan pas goed glad en zet even apart om iets af te koelen.
- Stop de eiwitten in de keukenmixer. Voeg de helft van de suiker toe en mix op hoge snelheid gedurende 4-5 minuten. De eiwitten zullen witte, stijve pieken gaan vormen.
- Ondertussen klop je in een separate kom de eidooiers los met de overige helft van de suiker en een snufje zout. Dit kan gewoon met de hand. Roer de gesmolten Toblerone chocolade in delen en voorzichtig bij het eidooier mengsel. Let op: de gesmolten Toblerone moet echt al een beetje afgekoeld zijn, omdat anders de eidooiers kunnen gaan stollen.
- Spatel de rest van de slagroom door het chocolademengsel.
- Tot slot spatel je de stijfgeklopte eiwitten snel en lekker luchtig door het chocolademengsel. Niet teveel kloppen, want dan verliest het zijn luchtigheid.
- Schenk de Toblerone mousse in glazen postjes of kommetjes en dek af met folie. Laat daarna minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Lepel de overgebleven opgeklopte slagroom over de toblerone mousse. Hak de overgebleven 60 gram Toblerone grof evenals de amandelen. Garneer de Toblerone mousse met de chocolade en amandelen.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Marjo Kepser
erg erg lekker !!!!!!!
Betina Oostveen
Dat vind ik heel leuk om te horen! Dank je wel en fijne feestdagen!
Susan
Heel erg lekker en super makkelijk om te maken.
Echt van genoten tijdens de tweede kerstdag.
Aanradertjes dus!!
Betina Oostveen
Super leuk om te horen! dank je wel!
RUTTEN FREDDY
ik vond zo heerlijk lekker dessert om bij de koffie te geven
Lunette van der Mei
Vandaag gemaakt, erg lekker! Heb het grootste gedeelte ingevroren voor de kerstdagen. Hoop dat dit lukt en het resultaat nog steeds zo lekker is?! Wist eigenlijk niet of het geschikt is om in te vriezen.