Dit zijn pas een stel decadente pannenkoeken! Ik maakte namelijk een pannenkoekentaart met chocolade en pistachenoten.
Ideaal voor een feestje, borrel, dessert of gewoon omdat je liefhebber van pannenkoeken bent.
Pannenkoekentaart met chocolade maken
Wij Nederlanders zijn nou eenmaal dol op pannenkoeken. Het liefst vers gebakken natuurlijk. Maar tegenwoordig kun je in de winkel ook prima kant-en-klare pannenkoeken terugvinden. Dit neemt je veel bakwerk uit handen en is ideaal voor het snel maken van deze pannenkoekentaart met chocolade. Met mascarpone-chocolademengsel klop je in een mum van tijd in elkaar , daarna is het simpelweg een kwestie van opstapelen en opstijven. En voor de liefhebbers hebben we ook dit recept voor een pannenkoekentaart met citroen! Heerlijk fris en zomers!
PrintRecept: Pannenkoekentaart met chocolade
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 15 minutes
- Yield: 16 personen 1x
- Category: Nagerechten
- Cuisine: Hollandse Keuken
Ingredients
- 200 gram pure chocolade,
- 250 ml slagroom,Â
- 2 eetlepels fijne suiker,Â
- 250 gram mascarpone,
- 125 gram poedersuiker,
- 8 pannenkoeken (liefst zelfgebakken, anders kant-en-klaar),
- handje pistachenoten.
Extra:
- au bain marie set,
- springvorm 20 doorsnede,
- huishoudfolie,
- keukenmixergarde.
Instructions
- Breek de chocolade in blokjes. Verwarm hier 150 gram au bain marie en laat een klein beetje afkoelen. Bekleed ondertussen de springvorm met vershoudfolie en laat die een stuk overhangen.
- Klop met de keukenmixer de slagroom stijf, met 2 eetlepels suiker. Zet apart. Klop vervolgens in de keukenmixer de mascarpone zacht en romig, voeg de poedersuiker toe en klop totdat alles opgenomen is. Giet vervolgens de gesmolten chocolade erbij en meng goed. Spatel tot slot de opgeklopte slagroom er doorheen.
- Leg 1 pannenkoek op de bodem van de vorm en bestrijk die met 1/7 deel van het chocolademengsel. Strijk goed uit en leg een nieuwe pannenkoek erbovenop. Bestrijk wederom met 1/7 deel van het chocolademengsel. Ga zo door tot alle pannenkoeken verbruikt zijn.Â
- Vouw de overhangende folie over de bovenste pannenkoek en stop de pannenkoekentaart met chocolade in de koelkast om 3-4 uur op de stijven.Â
- Vlak voor het serveren: smelt de overgebleven 50 gram chocolade au bain marie. Schep met een lepel uit de kom en trek strepen over de taart. Doordat de taart koud is, stolt de chocolade meteen. Verdeel tot slot een handje grof gehakte pistachenoten over de taart. Deze zorgen voor een lekkere bite.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
sara
Wauw, dat ziet er echt helemaal te gek uit. Nooit aan de combinatie gedacht maar ga het zeker eens proberen. Mijn ogen hebben in ieder geval al gesmuld.
Betina Oostveen
Dat is leuk om te horen! Dank je wel 🙂