Door 88Food – Het is weekend en dan kan mag je gerust genieten van een guilty pleasure! Maak bijvoorbeeld deze Donut Cupcakes met vanille crème.
Overheerlijke Donut Cupcakes
Betty mocht deze cupcakes al even voorproeven tijdens de Sunday Roast bij Hudson Bar & Kitchen en was er helemaal weg van! Dus delen wij het recept voor deze overheerlijke donut cupcakes ook meteen met jullie. De cakejes bak je namelijk zelf in oven, en de mini donuts kun je kant-en-klaar uit de winkel gebruiken. Deze donut cupcakes zijn ook heerlijk met een lekkere drizzle gesmolten chocolade!
Ben je fan van Cupcakes recepten? Wij hebben er meerdere voor je op de website staan. Check ze hier allemaal!
Over 88Food blog
88 Food is de foodblog voor iedereen die houdt van lekker eten, koken en toffe hotspots! Wij, Denise en Nick, hebben onze passie en creativiteit gecombineerd tot één groot feest dat we maar wat graag met jullie delen. Wij gaan regelmatig op avontuur en proeven nieuwe smaken, ontdekken toffe hotspots en laten ons op die manier inspireren voor nieuwe recepten. Dit delen wij dan weer graag met jullie op 88 Food.
Bij ons vind je dan ook de meest lekkere recepten, vaak met een healthy twist of juist een echte guilty pleasure. Ook vinden we het leuk om af en toe wat culinairs op tafel te toveren. Kortom wij maken wat wij leuk en lekker vinden en hopen jullie daarmee te inspireren!
Ga voor meer informatie en recepten naar: www.88food.nl
PrintDonut Cupcakes met vanille creme recept
- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 40 minutes
- Yield: 12 stuks 1x
- Category: cake
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
Ingrediënten cupcakes:
- 180 gram roomboter,
- 180 gram zelfrijzend bakmeel,
- 135 gram fijne suiker,
- 8 gram vanillesuiker,
- 4 eieren,
- Snuf zout,
Ingrediënten topping:
- 12 mini donuts,
- 200 gram roomboter,
- 200 gram poedersuiker,
- 1/2 theelepel vanille-extract,
- 1 eetlepel water.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix in een kom de boter, suiker en vanille suiker tot een romig geheel.
- Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en blijf mixen totdat deze helemaal opgenomen zijn.
- Vervolgens voeg je een flinke snuf zout toe en beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel, mix dit tot een luchtig beslag.
- Doe de papiertjes in het cupcakeblik en vul deze met het beslag tot ongeveer 3/4 vol. Zet het blik in de oven en bak de cupcakes in 20 minuten gaar.
- Ondertussen maak je de botercrème door 1 op 1 de boter met het poedersuiker te mixen. Voeg daarna het water en vanille-extract toe en mix het geheel nog een keer tot een mooie, gladde crème.
- Vul een kom met wat fijne suiker en haal hier de donuts doorheen zodat ze een mooi suikerlaagje krijgen. Als het goed is zijn de donuts plakkerig genoeg zodat de suiker blijft zitten.
- Wanneer de cupcakes klaar en afgekoeld zijn spuit je er een laagje botercrème op. Op de crème druk je de gesuikerde mini donut en klaar zijn de donut cupcakes.
Eet smakelijk!
Groetjes, Nick & Denise
Notes
Heb jij ook een goed recept om te delen op Betty’s Kitchen? Upload jouw recept hier.
Janneke
Dit ziet er zo lekker uit!