Chocolade en ik waren al onafscheidelijk, maar deze Chocolade Fudgetaart uit het Guilty Pleasures Kookboek is toch echt de nieuwe liefde van mijn leven.
Sorry Dylan! En deze taart is zo gemakkelijk om zelf te maken. Je hoeft hem namelijk niet eens te bakken! En zelfs de allerkleinsten kunnen zich hier aan wagen!
Sabine’s Chocolade Fudgetaart
Ik proefde deze chocolade fudgetaart voor het eerst tijdens de boeklancering van Sabine Koning en was dan ook meteen verkocht. Een taart die het zoete en zoute uitermate goed combineert en waar je tanden zo heerlijk zacht door die chocolade fudgelaag heen glijden. Dit is pure liefde. En het recept staat dan ook in haar kookboek: Guilty Pleasures. En dat is het zeker!
Ik maakte Sabine’s chocolade fudgetaart in een vierkante brownievorm, want na het opstijven kun je hem dan heel eenvoudig in vierkantjes snijden. Zo groot als jij wilt natuurlijk (16/20/25/30/36/42/49 etc stuks) 🙂
PrintRecept: Chocolade Fudgetaart met Zeezout
- Prep Time: 15 minutes
- Total Time: 4 hours 15 minutes
- Yield: 20 personen 1x
- Category: Taart
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 125 gram roomboter,
- 250 gram Bastognekoeken,
- 60 gram roomboter,
- 500 gram pure chocolade (circa 65%),
- 2 blikjes gecondenseerde melk (totaal 800 gram dus),
- grof zeezout, naar smaak.
Extra:
- keukenmachine,
- kleine pan,
- vierkant bakblik van 20×20 cm,
- bakpapier en zilverfolie,
- koelkast.
Instructions
- Vet het bakblik in met een beetje olie en bekleed met een stuk bakpapier. Dit zorgt ervoor dat de chocolade fudgetaart straks beter uit de vorm los komt.
- Smelt 125 gram roomboter in een pannetje, op laag vuur. Verkruimel ondertussen de Bastogne koeken in de keukenmachine. Giet de bastogne kruimels bij het gesmolten boter, roer goed door en stort uit in de bakvorm. Druk met de bolle zijde van een grote lepel de koekbodem goed en stevig aan. Stop de vorm alvast in de koelkast om op te stijven.
- Vervolgens ga je de chocolade fudgetaart vulling maken: Doe de resterende 60 gram boter, chocolade en gecondenseerde melk in een pannetje. Verwarm op een laag vuurtje, net zo lang tot alle ingredienten gesmolten zijn en het mengsel bijna stroperig aanvoelt. Blijf hiervoor wel goed roeren in de pan.
- Schenk het chocolade mengsel in de bakvorm en strijk glad met een spatel. Strooi er enkel nog een hoeveelheid grof zeezout naar smaak overheen. En hier hoef je niet bang voor te zijn, want het zout versterkt alleen maar de smaak van de chocolade.
- Dek vervolgens de bakvorm af met aluminiumfolie en zet in de koelkast. De chocolade fudgetaart dient minstens 4 uur, maar liever de hele nacht, op te stijven. Haal de Chocolade Fudgetaart een kwartiertje van tevoren uit de koeling om aan te snijden in vierkante stukjes. Dit mag je natuurlijk zo groot of zo klein maken als je zelf wilt, maar 16 stuks is een goed gegeven, voor een decatende portie Chocolade Fudgetaart! Bewaar de taart voor de rest ook gewoon weer in de koelkast.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Marlotte
Oh als ik ergens dol op ben, dan is het wel fudgetaart mét zeezout. Heerlijk recept!
happybudgetcooking
Yuummyyy! Ik ben dol op no-bake gerechten. Heerlijk voor wanneer je een feestje geeft!
Betina Oostveen
hahaha thanks!
TessaC
Oh, die ziet er heerlijk uit! En zo te zien ook erg gemakkelijk te maken :-D! Mooie bestemming voor het grof zout uit Peru wat ik nog met me meesjouw. Dank voor het delen en de inspiratie!
Betina Oostveen
Goede dingen moet je altijd delen 🙂
Geniet er van!