• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Zelf Crostini en Bruschetta maken

Zelf Crostini en Bruschetta maken

18 juni 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Heb je nog wat (oud) brood in huis? Maak daar dan deze heerlijke krokante crostini of bruschetta mee. Ideaal als basis voor een belegd broodje, borrelhapje, voorgerecht en meer. Hieronder vertel ik je de verschillen tussen crostini en bruschetta, maar nog belangrijker het recept voor het zelf maken hiervan.

recept zelf crostini en bruschetta maken © bettyskitchen.nl

Hoe kun je zelf crostini maken?

In de Italiaanse keuken wordt er niets weggegooid. Zelfs oud brood wordt opgepimpt tot iets nieuws en lekkers! Je maakt er bijvoorbeeld een heerlijke oud-broodsalade mee zoals de panzanella. Maar je kunt het brood ook in plakjes snijden en krokant afbakken in de oven. Deze zogehete crostini (klein) en bruschetta (groot) zijn een heerlijke basis om te beleggen met bijvoorbeeld pesto, kaas, Italiaanse vleeswaren, gemarineerde of gegrilde groenten en meer! Bij deze dus het basisrecept om zelf mee aan de slag te gaan.

recept zelf crostini en bruschetta maken © bettyskitchen.nl

Wat voor soort beleg doe je op Crostini en bruschetta

Nu zijn dit knapperige en krokant gebakken broodplakjes niet meer weg te denken als antipasti of als basis voor een borrelhapje. Hieronder verwijs ik je dan ook naar nog meer lekkere recepten voor crostini en bruschetta en dan met name de heerlijke toppings die je als soorten beleg er op kunt serveren:

  • diverse Italiaanse vleeswaren, zoals mortadella, spianata romana, Parmaham etc.
  • groene dip gemaakt van doperwten en parmezaanse kaas
  • gegrilde courgette met burrata en citroen
  • stoofschoteltje van aubergine en paprika genaamd ‘caponata’
  • crostini met geitenkaas en citroen marmelade
  • Trio van bruschatta borrelplank (paddenstoel, courgette en ham)

Print

Zelf Crostini of bruschetta maken

recept zelf crostini en bruschetta maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Als je ooit op vakantie geweest bent in Italie ben je ongetwijfeld ook de krokant gebakken sneetjes brood tegengekomen zoals ‘crostini’ en ‘bruschetta’. Kleine dunne geroosterde plakjes stokbrood of ciabatta worden crostini genoemd en grotere stukken krokant gebakken brood heet bruschetta. Met dit eenvoudige recept maak je het gewoon zelf in de oven klaar.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 20 stuks 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 stokbrood (zie notes voor andere opties)
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (165 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik enkel een ovenrooster.
  2. Snijd het brood in dunne plakjes van 1 cm dikte – meestal haal ik 20 stuks uit 1 stokbrood –  en verdeel over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  3. Kwast de bovenzijde van het brood in met olijfolie overheen en schuif de bakplaat – of rooster – in het midden van de oven. Rooster Crostini gedurende 8-10 minuten in de oven. Voor de grotere bruschetta mag je 1 – 2 minuten langer aanhouden.
  4. Pel de knoflook en snijd doormidden. Zodra het geroosterde brood uit de oven komen wrijf je lichtjes de knoflook over de warme bovenkant om een subtiele smaak af te geven aan de crostini. Laat daarna de crostini – of bruschetta volledig afkoelen op de bakplaat of rooster.

Serveer je crostini – of bruschetta met je favoriete toppings. Zie blogtekst voor variaties en inspiratie!

Notes

Je maakt 20 stuks crostini van:

  • 1 stokbrood, in 20 plakjes van 1 cm
  • 2 chiabattas, ieder in 10 plakjes van 1 cm dikte

Je maakt 4 stuks bruschettas van:

  • 1 chiabata’s, overlangs doorgesneden (platte rechthoeken dus)
  • 4 plakken desembrood

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept zelf crostini en bruschetta maken © bettyskitchen.nl
serveersuggestie: crostini met burrata en gegrilde courgette
recept caponata gestoofde aubergines © bettyskitchen.nl
serveersuggestie: crostini met caponata aubergine stoof

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met zelf crostini maken van gebakken sneetjes stokbrood.

recept zelf crostini en bruschetta maken © bettyskitchen.nl

Category: Borrelhapjes en Snacks Tags: borrelhapjes, brood, bruschetta, ciabatta, crostini, desembrood, Italiaanse Keuken, knoflook, stokbrood, toast

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Sinaasappel cake met marmelade
Volgend bericht: Gegrilde courgette met burrata en citroen »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee