• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Valentijns ontbijtje met een gepocheerd eitje

Valentijns ontbijtje met een gepocheerd eitje <3

11 februari 2015 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe
Share
Share on Google Plus
Share
Share on Facebook
Share
Share this
Pin
Pin this

Zaterdag is het zo ver! Tijd om jouw geliefde in het zonnetje te zetten met Valentijn. En hoe beter dan met een valentijns ontbijtje met een gepocheerd eitje op bed?

Een Valentijns ontbijtje maken

Zo kun je lekker saampjes brunchen in de ochtendjas of enkel een onderbroek… Net wat jullie leuk vinden. En een valentijns ontbijtje hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn hoor.  Ik geef je een simpel voorbeeld waarmee je werkelijk iedereen wel blij maakt. Met vers gebakken broodjes, een gepocheerd ei, jus d’orange en een schaaltje yoghurt met muesli. Zo fijn om even samen uitgebreid te ontbijten!

valentijns brunch met een gepocheerd eitje © bettyskitchen

Sowieso kom je voor Valentijnsdag geen inspiratie te kort. Deze site staat namelijk bol van recepten voor Valentijnsdag. Van ontbijt tot diner en al het zoets voor tussendoor. Maak er een mooie Valentijnsdag van! P.s is jou valentijn een choco-lover? Bak dan ook deze kleine hartjes-muffin met chocolade voor het ontbijt!


Print

Recept: Valentijns ontbijtje met een gepocheerd eitje

valentijns brunch met een gepocheerd eitje © bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Binnenkort is het Valentijnsdag en dan verras je natuurlijk jouw geliefde met dit valentijns ontbijtje met een gepocheerd eitje. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Valentijnsdag

Ingredients

Scale
  • 4–6 mini afbakbroodjes en/of -croissants,
  • Scheutje azijn,
  • 2 grote eieren (L),
  • 200 gram magere kwark,
  • 100 gram muesli of granola,
  • Sinaasappelsap, eventueel met wat extra frambozen of aardbeien,
  • (Biologische) Thee of koffie naar keuze,
  • Peper,
  • Zout.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor de afbakbroodjes (check de verpakking). Bekleed een bakplaat of rooster met bakpapier en bak de broodjes af volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Breng vervolgens een kleine pan met ruim water en het azijn aan de kook. Breek een ei in een kommetje. Draai het vuur uit en roer met een lepel rondom (in één richting) in de pan, totdat een draaikolk ontstaat. Laat vervolgens het ei uit het kommetje glijden: middenin de draaikolk. Blijf de pan langzaam rondom roeren met de lepel, maar raak hierbij het ei niet aan. Na 3-4 minuten heb je een perfect gepocheerd eitje. (voor uitgebreide foto’s van deze stappen, klik hier)
  3. Schep met een schuimspaan voorzichtig (!) het ei uit de pan, en laat de spaan even goed uitlekken (op bijvoorbeeld een stukje keukenpapier). Serveer het gepocheerde eitje op een opengesneden broodje. Volg vervolgens stap 2 en 3 voor het tweede eitje.
  4. Ondertussen verdeel je de magere kwark en de muesli of granola over twee kommetjes. En zet je ondertussen water op voor een kopje thee of koffie.
  5. Serveer de broodjes met gepocheerde ei, en een kommetje muesli met kwark voor erbij. En daar drink je vervolgens een heerlijk kopje thee of koffie mee.
  6. Kleed eventueel de tafel leuk aan met  aan met (verse) bloemen of hartjes (koop deze kant en klaar, of knip deze zelf uit een rood vel papier. Leg eventueel een cadeautje voor hem/haar klaar tussen de gerechtjes en geniet van Valentijnsdag met julllie valentijns ontbijtje.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Voor nog meer DIY tips voor Valentijn: Check mijn Valentijns-Pinterest board.

valentijns brunch met een gepocheerd eitje © bettyskitchen
Share
Share on Google Plus
Share
Share on Facebook
Share
Share this
Pin
Pin this

Category: Ontbijt Recepten Tags: brunch, croissants, eieren, Valentijnsdag, weekend

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Eetdagboek van Betty – week 6
Volgend bericht: Lodge gietijzeren grillpan »

Lees Interacties

Reacties

  1. Emma

    12 februari 2015 om 8:11 am

    Ik moet bekennen dat ik nog nooit een gepocheerd eitje heb gemaakt, misschien aanstaande zaterdag ?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee