Print

Recept: Valentijns ontbijtje met een gepocheerd eitje

valentijns brunch met een gepocheerd eitje © bettyskitchen

Binnenkort is het Valentijnsdag en dan verras je natuurlijk jouw geliefde met dit valentijns ontbijtje met een gepocheerd eitje. 

Scale

Ingredients

Instructions

  1. Verwarm de oven voor de afbakbroodjes (check de verpakking). Bekleed een bakplaat of rooster met bakpapier en bak de broodjes af volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Breng vervolgens een kleine pan met ruim water en het azijn aan de kook. Breek een ei in een kommetje. Draai het vuur uit en roer met een lepel rondom (in één richting) in de pan, totdat een draaikolk ontstaat. Laat vervolgens het ei uit het kommetje glijden: middenin de draaikolk. Blijf de pan langzaam rondom roeren met de lepel, maar raak hierbij het ei niet aan. Na 3-4 minuten heb je een perfect gepocheerd eitje. (voor uitgebreide foto’s van deze stappen, klik hier)
  3. Schep met een schuimspaan voorzichtig (!) het ei uit de pan, en laat de spaan even goed uitlekken (op bijvoorbeeld een stukje keukenpapier). Serveer het gepocheerde eitje op een opengesneden broodje. Volg vervolgens stap 2 en 3 voor het tweede eitje.
  4. Ondertussen verdeel je de magere kwark en de muesli of granola over twee kommetjes. En zet je ondertussen water op voor een kopje thee of koffie.
  5. Serveer de broodjes met gepocheerde ei, en een kommetje muesli met kwark voor erbij. En daar drink je vervolgens een heerlijk kopje thee of koffie mee.
  6. Kleed eventueel de tafel leuk aan met  aan met (verse) bloemen of hartjes (koop deze kant en klaar, of knip deze zelf uit een rood vel papier. Leg eventueel een cadeautje voor hem/haar klaar tussen de gerechtjes en geniet van Valentijnsdag met julllie valentijns ontbijtje.

Keywords: Valentijnsdag, ontbijt, broodjes, eieren