• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Persoonlijk / Eetdagboek van Betty – week 6

Eetdagboek van Betty – week 6

9 februari 2015 Door Betina Oostveen Reageer

eetdagboek_2015_van_betty_week_6_top-002Er staat weer een nieuw eetdagboek online! Helaas was mijn week niet zo rooskleurig als bovenstaande foto doet vermoeden, maar gelukkig is het wel tot een vrolijk eind gekomend! Lees gauw verder:

Eetdagboek Maandag:

We starten deze week met een heerlijk low-carbs ontbijtje: Omelet met spekjes en champignons. ‘Sochtends geef ik vaker de voorkeur aan dit soort ontbijtjes boven een boterham. En van eieren zit je ook langere tijd ‘vol’. Samen met een kop groene thee zit ik vol energie om een lange werkdag tegemoet te gaan. Op kantoor neem ik nog een kop kamille thee en een tarwegras shotje. Ja ik doe toch een poging om minder koffie te drinken..

eetdagboek_2015_van_betty_week_6_maandag

Tussen de middag eet ik een bruine bonenschotel met gehakt en rijst. Daarna neem ik nog een kop kamille thee. Mijn vieruurtje bestaat uit een appel, een banaan en een espresso.

S’ avonds wordt het echter tijd om plaats te maken in de vriezer, dus we eten kliekjes van de Chinees: Nasi en bami met verschillende vlees en kip gerechten erbij. Deze had ik smorgens al uit de vriezer gehaald en warm ik savonds alleen nog even op in de oven.  Dit was echter een big mistake..

Eetdagboek Dinsdag:

Midden in de nacht werd ik rillend van de kou wakker, en na het opstaan was ik zo misselijk dat ik kokhalzend naar mijn appeltaart-havermoutpap heb zitten kijken. Met pijn en moeite heb ik een half kommetje leeg kunnen eten en met een kop groene thee begeef ik mij naar kantoor.  Wederom een big mistake..

Een uur later zit ik alweer in de auto terug naar huis, en kan thuis nog net de wc-pot halen.. Met een flinke buikloop zet ik een kop pepermunt thee en giet deze over 3 beschuitjes heen. (Tip van mamma) Ik kon het amper binnen houden en spendeer de rest van de middag tussen het bed/op de wc.

eetdagboek_2015_van_betty_week_6_dinsdag

Tussendoor neem ik nog eens thee met beschuit, een appelsapje en mijn avondeten bestond uit een papje van gekookte rijst met zout (tip via instagram), en een banaan toe. Dat werd gelukkig goed ontvangen, en was meteen een goede basis voor de 9-uur urende marathon die snachts nog zou plaatsvinden.

Ik ben iemand die bijna nooit ziek is. Dus als het dan een keer gebeurt, dan gebeurt het ook meteen goed..

Eetdagboek Woensdag:

Mamma belde ook al even dat het rijst-papje een hele slimme tip was, dus ik ontbijt wederom met de gezoute rijstepap. En duik weer mijn bed in. Ik merk dat de koppijn toeslaat en dit heeft waarschijnlijk te maken met uitdrogingsverschijnselen (alhoevel ik echt veel drink).  Tijd voor een kokoswater dus, want dat hydrateert ook altijd zo goed aan het strand.

eetdagboek_2015_van_betty_week_6_woensdag

Smiddags eet ik kippenbouillon met een paar beschuiten, en een banaan toe.  Tevens breek ik een fles cola aan, en drink af en toe een paar kleine slokjes cola waar de prik van af is. (tip van meerderen van jullie – bedankt!). En telkens merk ik dat dit mijn maag wat verlicht.

S’avonds maak ik een soepje met havermout en tijm (op aanraden van Sophie), wat ik nog best lekker vond, aangezien niets maar dan ook niets lekker proeft op dit moment. En het bleek dat mijn darmen het ook nog redelijk goed konden verdragen.

Diep in de nacht gaat het echter weer mis, en doe ik mee aan een tweede marathon. Ik weet het… ik moet hier gewoon doorheen!

Eetdagboek Donderdag:

Wederom gekookte rijst als ontbijt, met een kop groene thee. Dylan zit tegenover mij een tosti ham-kaas te eten en de rillingen lopen al over mijn rug als ik het alleen al ruik.

Smiddags probeer ik een stuk pure chocolade te eten. Eigenlijk wilde ik een schep Nutella, want het is immers World Nutella Day, maar dat durfde ik nog niet helemaal aan. De pure chocolade daarentegen schijnt ook bevordelijk te zijn voor de stoelgang, en zonder al te veel problemen zit ik daarna nog aan de beschuit met pepermunt thee en een banaan toe.

eetdagboek_2015_van_betty_week_6_donderdag

Zodra Dylan thuis is maken wij samen een kippensoep met paksoi, tauge, cherrytomaten en kurkuma. Lekker zout, maar de kruiden waren wellicht iets te veel van het goede. Al met al slaap ik  daarna een paar uurtjes vrij goed door en dat is best lekker na de nachtelijke marathons van afgelopen week. Misschien doet die kurkuma dus meer goeds dan we denken  🙂

Eetdagboek Vrijdag:

Ik merk dat mijn buik nu aardig in toom blijft, dus ik ontbijt met een appeltaart-havermout pap en een kop groene thee. Om maar weer een beetje in mijn ritme te komen zeg maar. Volgens mij ben ik na de afgelopen dagen trouwens aardig afgekickt van de koffie!

Sochtends moet ik een paar uur de deur uit voor mijn andere werk, en neem een fles water, een banaan en stuk pure chocolade mee voor onderweg. Maar het  even-er-uit-zijn, valt toch zwaarder als ik denk, en begeef mij weer gauw naar huis voor de beschuitjes met kippenbouillon.

eetdagboek_2015_van_betty_week_6_vr ij dag

De rest van de middag lees ik lekker een boek en drink hier appelsap bij. Tevens kreeg ik ineens trek in een NAKD bar, dus dit is een heel goed teken! (mijn appetite komt terug!). S’avonds maak ik deze broccolisoep. Zonder de gerookte zalm weliswaar, want dat durf ik nog niet helemaal aan.

Eetdagboek Zaterdag:

Voor het eerst deze week wordt ik redelijk uitgeslapen wakker. Ik heb zelfs weer mijn eetlust terug, en bak een eitje en drink hier een kop groene thee bij. En omdat dit prima gaat met de buik, wordt ik helemaal enthousiast en ga zelfs lavendel-boterkoekjes bakken! (recept komt binnenkort online)

eetdagboek_2015_van_betty_week_6_zaterdag

Tussen de middag komt een vriendinnetje kijken hoe het met me gaat, en eten we het restant van de broccoli soep van gisteren. Met een dubbele boterham ham/kaas. Wat kun je zoiets simpels toch missen als je een paar dagen niets kan eten. Echt een vlaag van opluchting gaat door mij heen! Uiteraard wordt er nog lekker thee geleut en hebben we al met al een gezellige middag.

s’ Avonds heb ik echt een zoute trek, dus besluiten we om frietjes te maken in de airfryer. Daar gebruik je toch geen olie voor, en mijn buik kon het ook prima aan. Joepie!

Eetdagboek Zondag:

Ontbijt sla ik nog even over, want oma komt met mijn zusje straks brunchen/high tea’en.  Ik heb getwijfeld of ik het nog wel door zou laten gaan, maar besloot om deze zondag maar meteen aan te pakken om weer onder de mensen te komen. Ik voel me voor de rest ook weer prima, dus waarom niet.

De high tea bestaat uit: pompoenbrood-sandwiches met kaas/komkommer salade  en eiersalade, een smal puntje cheesecake, blueberry muffins, blokjes boterkoek en hazelnoot-praline koekjes en uiteraard weer heel veel thee!

eetdagboek_2015_van_betty_week_6_zondag

Savonds gaan we bij di mamma eten, en die verwelkomt ons met een ‘ Bosanski Lonac‘  een traditionele Bosnische soep/stoofschotel, boordevol groente en stukjes rundvlees. Ik vind het ook totaal niet erg om voor de zoveelste keer deze week weer aan de soep te zitten. Ik ben immers al lang blij dat ik weer beter ben  🙂

Dit was weer het eetdagboek van afgelopen week. Ik wil jullie nog even bedanken voor de lieve berichtjes en goede tips die ik binnen heb gehad afgelopen week. Ik begrijp dat het belangrijk is om toch te blijven eten als je zo ziek bent, want je lichaam moet toch kunnen herstellen. Dus bedankt!

genieten_groetjes_bettyskitchen

Category: Persoonlijk Tags: eetdagboek, familie, persoonlijk, ziek

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Filmpje: Philips Airfryer XL review
Volgend bericht: Valentijns ontbijtje met een gepocheerd eitje <3 »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#GEZONDE SMOOTHIES

recept golden milk ontbijt smoothie © bettyskitchen.nl

Gezonde smoothies om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • video how to tapas plank maken met spaanse vleeswaren olijven etc © bettyskitchen.nl 7x Borrel plank recepten
  • recept vegetarische stoofvlees met aubergines en paddestoelen © bettyskitchen.nl Stoofvlees met aubergine en paddenstoelen (vegetar...
  • 10x courgetti recepten © bettyskitchen.nl 10x Keto recepten voor lunch of diner
  • recept chocoladetaartje met havermout en amandel © bettyskitchen.nl Chocoladetaartje met havermout en amandel (video)
  • 3x gevulde eieren maken © bettyskitchen.nl 3x Gevulde eieren maken

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

recept 3x steak van de barbecue © bettyskitchen.nl

Steak bereiden op de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

zelf havermoutpap maken recept © bettyskitchen.nl

Havermoutpap maken (video)

recept pompoenbrood met roomkaas © betty's Kitchen

Pompoen brood met roomkaas

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ 10x BLONDIES & BROWNIES RECEPTEN✨ Lieverds, ✨ 10x BLONDIES & BROWNIES RECEPTEN✨

Lieverds, houden jullie het allemaal nog een beetje vol? Goede voornemens, positief blijven, doorwerken in deze lockdown? 

Ik heb me er op deze ‘Blauwe maandag’ maar even bij neergelegd dat de dingen gaan zoals ze gaan. Ik heb een hoop op mijn todo staan maar kom er niet aan toe met de kids thuis. En het sporten schiet er eerlijk gezegd ook een beetje bij in. 

Dus vanmorgen de laptop maar opgeborgen en ik ben gaan dansen met de kids. (Zie stories) . Het werd een complete Workout, mijn hoofd is weer leeg, mijn kids zijn helemaal happy en morgen probeer ik het werken gewoon opnieuw. 

Wat ik hiermee wil zeggen: wees lief voor jezelf, ook als dingen even niet willen lukken. Ga iets doen waar je vrolijk van wordt. En als dat toevallig iets lekker bakken is, neem dan nu een kijkje op de blog want ik heb heel veel lekkere en makkelijke Blondies en brownies recepten voor jullie verzameld. Maak er een mooie #bluemonday van!
#liefs, Betty

==> https://bettyskitchen.nl/brownies-en-blondies-recepten/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk de recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#blondies #brownies #chocolade #pindakaas #blauwebessen #marshmallows #baking #heelhollandbakt #recepten #staypositive #momlife #lockdown #foodblogger
✨OVERNIGHT OATS MET CHOCOLADE ✨ Ben jij team ✨OVERNIGHT OATS MET CHOCOLADE ✨

Ben jij team uitgebreid ontbijten of team to-go ontbijt?
Een warme havermoutpap is echt een van mijn favoriete ontbijtjes maar geduld is daarbij vooral een vereiste.
Maar wist je dat je havermout ook eenvoudig een nachtje in de koelkast kunt laten weken? 

De ‘oats’ zuigen zich namelijk helemaal vol met de melk en eventuele smaakmakers, en dit geeft je de volgende ochtend een superromige pap voor het ontbijt. Neem hem koud mee, to go! Niet een lepel vergeten. Of... giet in een pannetje en warm slechts in 1-2 minuten even op voor een warme variant. 

In mijn IGTV vind je een complete tutorial video voor ‘overnight oats’ maken en daarbij is deze variant met chocolade mijn absolute favoriet! 

INGREDIËNTEN

40- 50 gr (grove) havervlokken
1 eetlepel (rauwe) cacao poeder
1 eetlepel maple syrup of agavesiroop
1 eetlepel chiazaad
paar druppeltjes vanille extract of Stevia Vanille
200 ml (amandel)melk
Top hem af met:
0.5 – 1 banaan in plakken
1 tl amandelboter of pindakaas
Chocolade granola of fijngehakte chocolade etc. Het is jouw 🥳!

==> https://bettyskitchen.nl/overnight-oats-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#havermout #havermoutpap #overnightoats #oats #havervlokken #vegan #plantbased #glutenvrij #ontbijt #glutenfree #breakfast #togo #chocolade #cacao #chia #recept
✨LET IT SNOW LET IT SNOW LET IT SNOW✨ Omdat e ✨LET IT SNOW LET IT SNOW LET IT SNOW✨

Omdat er in ons allemaal een klein kind (of sneeuwbengeltje) zit... 

We konden niet wachten tot de kids wakker werden van hun middagdutje om de tuin in te duiken met een vers pak sneeuw ❤️ 

Nu met bevroren vingers en knalrode wangen een filmpje kijken met de kids. Heb een mooie zaterdagavond! 

Liefs Betty
————————————
#sneeuw #winter #snowtime #family #iloveyou #hearts
✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨ Okee we zitten nog w ✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨

Okee we zitten nog wel even in de lockdown modus, dus even wegdromen naar vakantieoorden en wintersport gebieden doen we nu vaker dan ons lief is. 

Ben jij wel eens op wintersport in Oostenrijk geweest? Dan heb je ‘Kaiserschmarren’ ongetwijfeld al eens gegeten :-). Deze bekende Oostenrijkse gescheurde pannenkoek is de perfecte lunch tijdens het skiën of snowboarden. Maar ook thuis in Nederland kun je zo nog even lekker genieten van een echte zoete klassieker als lunch of zelfs als ontbijt!

Zet hem dus zeker op het menu voor dit weekend! Want met een heel klein beetje geluk valt er misschien nog wel een ❄️ naar beneden, zo koud dat het is... 

==> https://bettyskitchen.nl/kaiserschmarren-oostenrijkse-gescheurde-pannenkoek/

————————-
Bekijk de receptvideo in mijn IGTV of surf naar de website voor het uitgeschreven recept. (link in bio)Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#kaiserschmarren #recept #pannenkoek #pancakes #germanpancake #tirol #wintersport #austria #appelmoes #lunch #diner #igtv #youtube
✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨ ✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨

Vanavond eten we pancakes voor het diner! Ja je leest het goed! Want met nog wat leftover aardappel puree maak je de allerlekkerste hartige pancakes klaar! Afgetopt met een gebakken eitje, een halve avocado in plakken, feta (of geitenkaas)  en wat verse spinazie maak je zo een overheerlijke maaltijd om van te genieten!

Wie lusten er nog meer een portie hartige pancakes?

Liefs, Betty

==> https://bettyskitchen.nl/hartige-pancakes-met-aardappel/

————————-
Ga dus snel naar de site en tik ‘hartige pancakes’ in in de zoekbalk. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.

——————————————————————
#leftover #aardappels #pancakes #hartigepancakes #pannenkoekjes #aardappelpuree #eieren #eggs #avocado #spinazie #feta #vegetarisch #pannenkoekjes
✨ GEROOKTE EENDENBORST SALADE✨ Gisteren hield ✨ GEROOKTE EENDENBORST SALADE✨

Gisteren hielden we een vragenrondje in mijn stories en kwam overduidelijk naar voren dat jullie graag wat meer low carb gerechten terug zien. Hoewel ik echt kan genieten van mijn zoete baksels (niet altijd even gezond) betekent dat wel dat ik ook regelmatig een balans moet zoeken met anderzijds een lekker gezond recept met wat minder koolhydraten maar meer proteïne en vetten. Deze eendenborstsalade is dan ook een heerlijk lunchgerecht om van te smullen! 

Voor de liefhebber kun je er zelfs nog een afgebakken (low carb) broodje bij serveren en serveer je de salade ook daarop. Is het meteen een wat vullende avondmaaltijd. 

Deze salade is lekker hartig door de gegrilde eendenborst en kaas, maar heeft een zoetje en frisje door de sinaasappel en komkommer. Lekker met wat walnoten voor een beetje crunch! 

Jaaaaa ik ben benieuwd of jij deze goedgevulde salade ook eens wil uitproberen? Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/eendenborst-salade-met-sinaasappel/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#salade #lowcarb #glutenvrij #eendenborst #duck #salad #sinaasappel #komkommer #rodebiet #walnoten #goedevoornemens #lunch #balsamico #genieten #recept
✨PINDAKAAS BROWNIES✨ Wat is dat toch met pind ✨PINDAKAAS BROWNIES✨

Wat is dat toch met pindakaas he? Als chocolade mijn ‘zoete’ guilty pleasure is, dan is pindakaas toch wel mijn ‘hartige’ guilty pleasure 🙂 Echt waar! Het liefst snack ik het zo rechtstreeks van de lepel af hoor! Maar verwerkt in deze pindakaas brownies is ook een brilliant idee. Een mooie zachte smeuige brownie met een tussenlaag van gladde en creamy pindakaas is om van te smullen! Je vind dan ook een korte receptvideo bij mijn Reels terug. En jullie weten dat ik groot fan ben van brownies en Blondies maken, dus check gerust nog veel meer lekkere recepten op de site!

Ben jij meer team chocolade 🍫, pindakaas 🥜 of ga je voor pindakaas brownies 😍?

==> https://bettyskitchen.nl/pindakaas-brownies-recept/

————————————————
#pindakaas #chocolade #chocolate #peanutbutter #brownies #homemade #recept #heelhollandbakt #pindabaas #calve #pinda #chocoholic #foodlovefollow #baking #feedfeedbaking
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee