• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Persoonlijk / Something about Food TAG

Something about Food TAG

5 juni 2016 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Hi Allemaal, het werd weer eens tijd voor een nieuwe TAG! Ik vind het altijd zo leuk om de tags van andere (food)bloggers terug te lezen en om te kijken in hoeverre wij mensen eigenlijk allemaal gewoon op elkaar lijken.

something about food TAG foodblog betty's kitchen

Vandaag heb ik dan ook de ‘Something About Food TAG‘ ingevuld en de antwoorden lees je hieronder. Doe gerust mee met de vragenlijst, hetzij op jouw blog of in de comments hieronder. Ik lees het allemaal terug namelijk!

Deze Something about Food TAG kwam ik tegen op de website van Uit Paulines Keuken, lees zeker ook even haar antwoorden op de TAG. Maar hij is officieel afkomstig van Tedje van Teddlicious. Mocht je de TAG ook op je eigen (food)blog willen overnemen, is het wel zo netjes om Tedje er even bij te vermelden. Maar goed, nu door naar mijn antwoorden op de vragen:

Something About Food TAG:

1. Als je iedere dag nog maar één soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn?
Rijst met kip. lekker veel proteine en sinds de vakantie naar Thailand heb ik een nieuwe liefde voor rijst ontdekt. Ik zou dan wel lekker varieren met groente en sauzen of curry’s natuurlijk.

something about food TAG foodblog betty's kitchen

2. Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant?
Spa rood staat steevast op tafel. En bij mijn eten heb ik graag een bijpassend wijntje. Tenzij ik een hamburger eet, dan geef ik de voorkeur aan een biertje. En als aperitief natuurlijk Gin Tonics, hoe kan ik die nou vergeten!

3. Wat was vroeger je lievelingseten?
‘Burek sa Mesom‘ en ‘Burek sa Sirom‘. Mams komt uit het voormalige Joegoslavië, dus ik groeide op me lokale specialiteiten. De pita’s (/burek) is een soort hartige strudel met bijvoorbeeld vlees, kaas, aardappels en of groenten. Je kunt er heerlijk mee varieeren en het hoort echt bij de Balkan keuken.

4. Wat is het laatste dat je hebt gegeten of hebt gedronken?
Het is nu 10.00 en ik heb net een chocolade havermout muffin gebakken, uit het kookboek van Havermoutje. Deze snijd ik nu in dikke plakken en serveer met aardbeienjam en een kop verse gemberthee.

something about food TAG foodblog betty's kitchen

5. Als jij mag kiezen waar je uit eten wil, waar ga je dan naartoe?
Oh men, ik kan niet kiezen, er staat nog zoveel op mijn lijst! Als ik alleen al dicht bij huis blijf zijn er zo al 4 of 5 ..  Ohhww..  Okee, ik ga voor Podium onder de Dom, maar dan wel met Dylan. Ik ben hier al vaker geweest, maar wil hem zo graag een keertje meenemen naar verluid het beste restaurants van Utrecht! En de WT (Watertoren) ben ik ook erg benieuwd naar. Iedereen heeft het er over. Maar daar sta ik al voor op de wachtlijst voor in Augustus. Even wachten nog.

6. Wat lust je écht niet?
Lamsvlees en schapenvlees. Heeft iets te maken met jeugdherinneringen van lammetjes die voor mijn ogen geslacht werden. Ik ben voorstander om kinderen zoveel mogelijk te laten zien van waar het eten vandaan komt. En vond het ook heel leuk om hier meer over te leren op boerderijen enzo. Maar dat slachten had nou net even niet gehoeven. Zodra ik nu het vlees al ruik wordt ik een beetje misselijk.

7. Om welk gerecht sta jij bekend?
Zowel online als offline (dus in familiekringen) is men fan van mijn Goulash, geserveerd met aardappelpuree. Maar ook om de banoffee pie! Helaas is dat laatste een recept van Paula Deen, maar tijdens verjaardagen kom ik ‘mijn’ banoffee pie steeds vaker tegen op tafel. Zo cool!

something about food TAG foodblog betty's kitchen

8. Chips of chocolade?
Chocolade is mijn grote liefde, naast Dylan.

9. Wat eet jij het liefst in de bioscoop?
M&M’s met pinda’s.  Weer chocolade dus.

10. Wat lustte je vroeger nooit, maar nu wel? En hoe komt dat?
Spruitjes en witlof. Die vond ik als kind gewoon veel te bitter. Maar omdat je smaak met de jaren veranderd, ben ik het meer gaan waarderen. Hetzelfde is mij overkomen met spa rood en rode wijn. Ik kan mij nu geen leven zonder meer voorstellen  🙂

something about food TAG foodblog betty's kitchen

11. Vis of vlees?
Vlees of kip komt het vaakst hier voorbij. Ik was nooit echt een liefhebber van vis. Ik kan het zelf ook niet goed klaarmaken. Maar dankzij deze blog kom ik steeds vaker in restaurants waar men weet hoe het wel moet. En bestel ik nu ook steeds vaker vis tijdens een avondje uit eten.  Ook zoiets wat met de jaren is gekomen.

12. Welke dingen zou je nog willen ‘leren’ eten of drinken?
Insecten. Tot nu toe kon ik er steeds keihard voor wegrennen. Maar ik ben bang dat ik het gewoon een keertje moet gaan uit proberen. Al is het maar om jullie er wat meer over te kunnen vertellen.

13. Wat eet jij het liefst als ontbijt?
Havermoutpap. Lekker warm en zacht voor de buik en zo kan ik nog lekker afwisselen met vers fruit. Sinds ik dat doe heb ik een stuk minder ‘honger aanvallen’ aan het einde van de ochtend. Tegenwoordig gebruik ik ook steeds vaker quinoa in plaats van havermout.

something about food TAG foodblog betty's kitchen

14. Als je moest kiezen: alleen nog maar voorgerechten of hoofdgerechten eten?
Dan ga ik voor de voorgerechten. Zo kan ik meer verschillende etenswaren proeven. En het is ook beter om meerdere malen per dag kleinere gerechten te eten, als 3x per dag 1 grote maaltijd. Ja, soms denk ik ook praktisch hoor.

15. Je staat voor het snoepschap in de supermarkt. Welk snoepje kies je uit?
Zowieso iets met chocolade en dat mag dan ook gerust mini twix, mars of bounty zijn.  En mocht ik trek hebben in zoute snacks dan maak je mij blij met soja crackers en wasabinootjes.

something about food TAG foodblog betty's kitchen

 

Tot zo ver de Something About Food TAG! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om terug te lezen?

En ik wil jullie vragen om 1 (of meerdere vragen) voor jezelf in de comments te beantwoorden. Dan kan ik jullie ook een beetje beter leren kennen!

Groetjes, Betty


Category: Persoonlijk Tags: persoonlijk, Tags met vragen

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Slagroomtaart met aardbeien
Volgend bericht: Italiaanse omelet met spinazie »

Lees Interacties

Reacties

  1. Annabel Rianne

    6 juni 2016 om 11:48 pm

    Leuke tag! Het is zo leuk om je lekker bezig te houden met eten 🙂
    Mijn favoriete ontbijtje is ook havermout! Lekker snel en elke ochtend weer heerlijk. Ik heb er nog nooit géén zin in gehad!
    Liefs xxx

    Beantwoorden
    • Betty

      7 juni 2016 om 4:11 pm

      Dank je wel! Havermoutontbijtjes zijn voor mij elke ochtend weer een reden om het bed uit te springen 🙂

      Beantwoorden
  2. Bo

    12 juni 2016 om 12:35 pm

    Jaaaaa een lijstje.. gek op lijstjes haha! Ik heb hem op m’n blog ingevuld. 😀

    Hier wel vast een sneakpeak van 1 vraag:
    Als je iedere dag nog maar één soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn?

    Risotto! Je kan er eindeloos mee variëren en er zo’n beetje alles bij eten. Daarnaast ben ik echt heel erg pro dikke, romige smaken waar lekker veel kaas goed bij past.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      12 juni 2016 om 2:11 pm

      Ha die BO! Ook zo fan van rijst dus! En super tof dat je de tag hebt overgenomen op je blog, ik ga hem meteen doorlezen! 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee