Print

Hele scholfilet van de barbecue

Ingredients

Scale

 

Extra:

 

Instructions

 

  1. Verwarm de barbecue voor op MATIGE hitte (tussen 175 en 230 graden). En zorg dat je genoeg plek vrij maakt om de hele schol te grillen.
  2. Spoel de scholf af onder de koude kraan en dep hierna goed droog. Wrijf de schol lichtjes in met olijfolie en breng op smaak met beetje zout & peper.
  3. Plaats de hele schol op de huid op het grillrooster van de barbecue, dek af met de deksel en grill op INDIRECTE hitte op de barbecue, gedurende 10-15 minuten. Of grill op DIRECTE hitte gedurende 6-10 minuten. Je kunt de hele schol eventueel halverwege keren, met behulp van 2 spatels. Wacht  dan wel wel tot hij goed gaar is en makkelijker loslaat van het grillrooster, om uit elkaar vallen te voorkomen.
  4. Schep met de 2 spatels de hele schol van de barbecue op een groot bord, liefst met het gegrilde huidje bovenop. Knijp een beetje citroensap uit boven de schol en serveer met bijvoorbeeld grofgehakte peterselie. Geef aan tafel nog wat extra citroen partjes erbij en serveer bijvoorbeeld met zelfgemaakte frieten en gegrilde groente van de barbecue.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

 Variatie recepten hele schol: