• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in overige steden / Restaurant NIVEN* in Rijswijk

Restaurant NIVEN* in Rijswijk

7 juli 2014 Door Betina Oostveen 2 Reacties

restuarant_niven_rijswijk

(bron foto: Restaurant Niven)

Iedereen heeft vast wel een bucket-list, of lijstje met restaurants die je graag eens zou willen bezoeken. Restaurant NIVEN in Rijswijk is er een die al een hele poos op mijn lijst stond. Ik heb altijd al eens willen eten in een Michelin-sterren restaurant, en dit is mijn eerste! Hopelijk een van velen die nog gaan volgen!

Over Niven Kunz

Met slechts 24 jaar was hij al de jongste Nederlandse chefkok die een Michelin-ster kreeg (Voor ‘t Raethuys). Met de Librije *** als leerschool en  ‘koken’ als grootste passie, had Niven Kunz een duidelijk doel voor ogen: hij wilde zijn eigen restaurant beginnen. En dat is hem gelukt! In 2009 opende hij de deuren van zijn eigen Restaurant NIVEN in Rijswijk en inmiddels is de jonge chef begin 30 en heeft hiervoor nog steeds de ster op zijn naam staan.

Lokaal en ongedwongen

Niven heeft een eigen stijl en kookt lichte en toegankelijke gerechten. Zijn menukaart wordt bepaald door het marktaanbod en de diverse groente en fruit die de seizoenen met zich mee brengen. Zo werk hij bijvoorbeeld veel samen met lokale telers uit zijn ‘achtertuin’:  Het Westland en Het Groene Hart. Overigens kookt hij ook volgens het 80/20 principe: 80% op het bord bestaat uit groente, en slechts 20% bestaat uit vis of vlees.

Het publiek is heel divers: van jonge stellen, families tot broer en zussen die de leeftijd van mijn oma hebben. Daarnaast hangt er ook een heerlijke ongedwongen sfeer in het restaurant. Je zit er heerlijk in een stoel of op de bank, en de tafels zijn heel ruim. Er is veel oog voor detail: dat zie je terug op tafel, maar ook tijdens het uitserveren (denk aan witte handschoentjes). En het valt mij op hoe goed het personeel op de hoogte is van de gerechten, en alle bijpassende wijnen. Dit zien we graag terug in elk restaurant!

Strawberry Gold likeur

Naast de fantastische gerechten heeft Niven ook een likeur op de markt gebracht in samenwerking met lokale telers:  Strawberry Gold. Dit fijne drankje is ideaal om te serveren bij toetjes, en is gemaakt van de Westlandse aardbei.

restuarant_niven_rijswijk_strawberry_gold

(bron foto: Westlandse Aardbei)

Wij hadden het genoegen om deze ook te mogen proeven tijdens het diner, en uiteraard ging er ook een fles mee naar huis (TIP!). Daarnaast heeft Niven ook diverse kookboeken uitgebracht waarbij jij ook sterrengerechten op tafel kunt zetten. Hij is werkelijkwaar van alle markten thuis, maar nog belangrijker: Mijn eerste Michelin-ster ervaring was een succes. Kijk mee naar wat wij hier geproefd hebben:

10-gangen bij Restaurant Niven

Vooraf:

restaurant_niven_rijswijk_2-001

Heerlijk vers zuurdesembrood vooraf, met roomboter, grof gemalen peper korrels en zeezout.

1e gang:

restaurant_niven_rijswijk_1-001

Als amuse hapje: hartig taartje met aubergine-geitenkaas vulling en tuinkers.

2e gang:

restaurant_niven_rijswijk_3-001

Mini-taartjes van tempeh, met Westlandse tomaatjes,  rettich en soja.

3e gang:

restaurant_niven_rijswijk_4-001

Krabsalade met haringkuit, een gepocheerd kwarteleitje, met daar overheen diverse gele groente.

 4e gang:

restaurant_niven_rijswijk_5-001

Tartaar van Zillertaler rund, druiven mousse, violet mosterd, rode biet, radijs, augurk en truffelaardappel.

 5e gang:

restaurant_niven_rijswijk_6-001

Een bonbon van eendenlever, verstopt onder plakjes aardpeer, een macadamia crumble, beurre noisette en een jus van cherrytomaat en zomertruffel.

 6e gang:

restaurant_niven_rijswijk_7-001

Scholfilet in beurre noisette, met een creme van zwarte knoflook, bloemkool en een jus van dragon.

 7e gang:

restaurant_niven_rijswijk_8-001

Lamsnek met witte asperges, nieuwe aardappel, dubbel gedopte doperwtjes en tinten van citrus.

 En toen kwam de Strawberry Gold op tafel:

restaurant_niven_rijswijk_9-001

Voor de overgang naar de toetjes werd er een glaasje Strawberry Gold likeur geschonken.

 8e gang:

restaurant_niven_rijswijk_11-001

Een mini ijshoorntje gevuld met hazelnootmousse, vanille ijs, nougatine, caramel en grof zeezout.

 9e gang:

restaurant_niven_rijswijk_12-001

Lichtgroen ijs gemaakt van venkel, een schuim van rozen, diverse bereidingen van aarbeien, een kruim van rode peper, en strawberry cheesecake.

 10e gang:

restaurant_niven_rijswijk_13-001

Een plakje pistachecake, met daarop rabarbermousse en rabarber ijs, avocado mousse en witte chocolade mousse in een  crumble

 Koffie + friandises:

restaurant_niven_rijswijk_14-001

De huis-pattisier van Restaurant Niven heet Teun, en die heeft deze heerlijke friandises gemaakt voor bij de koffie: Een chocolade cupcake, een chocolade macaron en een toffee van chocolade en karamel.

love heart cookie main foto Aand8 voor Eten in Utrecht 

  • Het restaurant heeft een Michelin-ster notering.
  • Een rustige inrichting in een pittoresque gelegen boederij. De tafels zijn tevens heerlijk ruim.
  • Goede wijnkaart en de glazen zijn ook in ‘halve’ porties te bestellen. Zo kan de ‘bob’ ook nog een half glaasje mee proeven.
  • Personeel is goed op de hoogte van alle ingrediënten, wijnen, ettiquette en is uitermate vriendelijk en behulpzaam.
  • Kookt met lokale producten, en MSC goedgekeurde vis.
  • Gratis parkeren! Handig als je van ver komt.
  • Het landgoed heeft ook twee hotelkamers, zodat je er ook kunt blijven overnachten na het diner (en na alle wijn).
  • Niven Kunz is ook heel actief op twitter, dus twitter er tijdens het eten gerust op los en laat hem weten hoe je het vind smaken.
  • En wil je thuis ook koken als een sterrenchef? Niven heeft namelijk ook een serie kookboeken op zijn naam staan. 

 

BrokenHeartCookie 2 foto Aand8 voor Eten in Utrecht

  • Het restaurant ligt vrij afgelegen, en ook niet in een stadscentrum. Het beste is om met de auto te komen, of boek een overnaching in de buurt  (Rijswijk of Delft).
  • Je moet echt een aantal weken/maanden van te voren al reserveren. Dit geldt ook voor de twee hotelkamers.
  • De prijs maakt dat een avondje uit eten niet voor iedereen is weggelegd. Maar gelukkig komt dit restaurant ook wel eens voorbij op Groupon.

Review:    Prijs: € € €    Eten: 8.5    Service: 9     Decor: 8    Totaal:  Cijfer 8.5

Restaurant NIVEN  *
Delftweg 58 A
2289 AL, Rijswijk
Telefoon: 070- 307 7970 
 www.restaurantniven.nl
Lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise
Michelin-ster notering:  1
 
genieten_groetjes_betty

 

Category: Restaurants in overige steden Tags: aardbeien, Michelin-ster, Niven, rijswijk

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Courgetti met tonijn (pasta gemaakt van courgette)
Volgend bericht: Tropische ijsjes met mango, ananas, kokos en chiazaad »

Lees Interacties

Reacties

  1. Bite food blog

    7 juli 2014 om 3:49 pm

    Wauw fijne ervaring! Hier wil ik ook nog graag een keer eten maar ben wel meer van het vlees.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      15 juli 2014 om 3:06 pm

      Laat je zeker verrassen, want geloof me, je mist die overige 30% vlees niet hoor 😉

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

recept heldere minestroe met tortellini en spek blokjes © bettyskitchen.nl

Heldere minestrone met tortellini

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee