• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Persoonlijk / Fotodagboek Januari 2017

Fotodagboek Januari 2017

1 februari 2017 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Ik durf oprecht te zeggen dat ik deze maand behoorlijk wat kilootjes ben aangekomen hoor. Okee, mijn buik groeit natuurlijk als een malle tijdens de zwangerschap, maar dat neemt niet weg dat ik toch alweer aardig een onderkin gekweekt hebt, door al dat lekkere eten deze maand.

fotodagboek januari 2017

En nu is December natuurlijk DE maand voor kerstborrels, kerstdiners en gezellige feestjes met familie en vrienden. Ik heb dus weer een aantal nieuwe restaurants ontdekt de afgelopen maand, die jullie natuurlijk ook op de blog voorbij zullen zien komen. Maar goed laten we even nader gaan bekijken waar je wel heel fijn kunt eten, ook tijdens je zwangerschap  😉


Happy New Year!

Allereerst zijn we dit jaar natuurlijk begonnen met een alcoholvrije borrel! Het is mij een wonder gebleken dat ik het überhaupt tot middernacht heb kunnen uithouden zonder een extra middagdutje te nemen.

fotodagboek januari 2017

Een oud & nieuw viering die iets anders was als anders. In plaats van een grote borrel en party met vrienden, was het dit jaar heel rustig en huiselijk met zijn tweetjes, eigenlijk drietjes dus, op de bank, met het laatste seizoen van Mad Men. Omdat de oliebollen mij s middags totaal niet aanstonden (zwangerschapsmisselijkheid), besloot ik maar appelflappen te maken. En werd om 12.01 uur de alcoholvrije fles Freixenet aangebroken. En om 12.25 uur viel ik  alsnog als een blok in slaap. Goed begin van het nieuwe jaar, zou ik zeggen.


Griekse avond bij Delphi’s Utrecht

Later in de week besloten Dylan en ik toch maar een avondje uit te reserveren. Dus lekker naar de film op zondagmiddag en daarna uit eten bij Grieks restaurant Delphi’s in Utrecht. Lekker centraal gelegen, maar ook heerlijk want dit is geen standaard Griek.

fotodagboek januari 2017

Het niveau van de gerechten ligt net even een tikkeltje hoger als bij de andere Grieken in Utrecht. Je kunt er nog steeds een mixed grill krijgen hoor, maar die griekse keuken heeft zoveel meer (vegetarisch) lekkers te bieden als dat.


Nieuwe vaatwasser gewonnen bij Keukenkampioen

Vorig jaar, (dat klinkt alweer zo ver weg, ) deed ik mee met de Gehakbal Battle van Keuken Kampioen. Samen met drie andere foodbloggers streed ik om de titel: Beste Gehaktbal! Hoewel de competitie zeer concurrerend en onderscheidend was, hebben mijn Indonesische gehaktballetjes met pindasaus de battle gewonnen! En dat was leuk nieuws voor een van jullie: want onder jullie stemmers werd namelijk een keukenapparaat van Bauknecht verloot! Ik hoop dat diegene er dan ook heel erg blij mee is.

fotodagboek januari 2017

Wat ik niet wist, is dat ik zelf OOK meteen een apparaat had gewonnen! Maar omdat Betty’s Kitchen een complete nieuwe keuken heeft sinds onze verhuizing, had ik er kort gezegd geen behoefte aan. Dus heb ik er nog iemand anders mee blij kunnen maken. Zo doen we dat! Dus wil ik jullie bij deze, ook namens de dame hierboven, heel erg bedanken voor het stemmen op mijn gehaktballen! En uiteraard bedankt Keuken Kampioen voor het beschikbaar stellen van een nieuwe vaatwasser!


Nieuwjaarsborrel bij Hotel Arena Amsterdam

Een nieuwjaarsborrel afzeggen omdat ik zwanger ben, doe ik simpelweg niet. Ik durf te wedden dat jullie niet eens het verschil zien in de champagneglazen met prosecco en ginger ale hieronder. Had ik mooi even iedereen tuk met mijn non-alcoholische versnapering! Januari moest namelijk even grondig ingeluid worden met mijn Mediabureau Semilo en hun foodbloggers netwerk.

fotodagboek januari 2017

De nieuwjaarsborrel vond plaats in Hotel Arena Amsterdam, dat onlangs grondig is verbouwd. Het is werkelijk waar een plaatje en is dan ook een hele mooie locatie om af te spreken voor een borrel. Wij zijn ook nog aansluitend gaan dineren in het Park Restaurant, maar dat viel helaas wel een beetje tegen! De pompoensoep vooraf was prima, maar de risotto was helemaal droog en leek eerder op nasi ipv risotto. En het toetje voldeed ook niet, helaas. Gelukkig was het voor de rest een top avond met gezelligheid, her en der een ontroerend moment en een goede start van het nieuwe jaar met mijn mede foodies.


Santa Maria Kookworkshop 

Zoals jullie wellicht weten, ben ik grote liefhebber van de Mexicaanse Keuken! Afgelopen jaar had ik al eens samengewerkt met Santa Maria, het merk voor mijn wraps, taco’s etc. Dus ik hoefde dan ook niet lang na te denken over het geven van een Tex Mex Kookworkshop aan mijn facebook volgers.

fotodagboek januari 2017

Annette heeft via Facebook meegedaan aan de winactie en mocht maar liefst 4 personen meenemen voor een middagje koken en gezamelijk oppeuzelen. Dit deden wij samen met mijn medefoodie Annemieke van de foodblog Keukenliefde, die ook weer 5 dames mee had. Het werd een gezellig middag, met bovenal heerlijk eten en (alcoholvrije) cocktails. En met de Mexicaanse Chocolade Flan als afsluiter, ging  iedereen na afloop rollend naar huis. Een unieke ervaring en zeker eentje die ik nog eens wil meemaken!


Zwangerschaps Update 

Afgelopen maand heb ik de 20 weken echo gehad! Niet alleen een teken dat ik eindelijk op de helft zit, maar ook meteen een grondige APK voor de kleine! Alles gaat gelukkig volgens schema en … tromgeroffel….  het wordt een meisje! Een kleine Betty dus. Arme Dylan, die is hierna dus gewoon altijd in de minderheid! Maar daar zijn we natuurlijk gewoonweg hartstikke blij mee, en blijven duimen voor een goede volgende 20 weken!


Tot zover mijn, eigenlijk best wel rustige, januari maand. Volgende maand wordt weer een nieuwe mijlpaal in mijn leven. Niet alleen ga ik het 3e trimester van de zwangerschap in… Maar bestaat de blog dan ook nog eens 4 JAAR!! En dat gaan we natuurlijk wel eventjes vieren met zijn allen! Ik zeg dus: tot het volgende dagboek en maak er een mooie maand van!

Groetjes, Betty

fotodagboek januari 2017

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Category: Persoonlijk Tags: fotodagboek, persoonlijk

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 6x wraps met fruit ontbijt
Volgend bericht: Reisblog: Lekker eten in Barcelona »

Lees Interacties

Reacties

  1. Vivian | stayaliveandcooking

    1 februari 2017 om 11:53 am

    Wat een fijne maand zo! Lekker eten is belangrijk, toch?! En wat leuk, een meisje! Gefeliciteerd.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 februari 2017 om 12:53 pm

      Jazeker! Lekker eten is hEEl belangrijk! Dank je wel en op naar nog zo’n mooie maand!
      Veel plezier!

      Beantwoorden
  2. Janneke Nijhof - Driesten

    1 februari 2017 om 5:36 pm

    Wat een leuke momenten allemaal Betty:) , super leuke blog en een prachtige buik , geniet lekker liefs : Janneke ??

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      2 februari 2017 om 5:09 pm

      Dank je wel lieve Janneke!
      En ik geniet echt van elk moment 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#REDVELVET

recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl

Betty's Kitchen bestaat maar liefst 8 jaar! En dat vieren we met een Red Velvet taart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)
  • recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl Indiase kedgeree met gerookte makreel

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨ Het Chine ✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨

Het Chinese Nieuwjaars feest loopt alweer bijna ten einde! Ik hoop dat jullie deze twee weken heerlijk genoten hebben (of nog aan het genieten zijn) van die Chinese recepten die online kwamen? Met dank aan @LKKeurope heb ik echt verrukkelijke gerechten klaargemaakt, zoals die malse kip in oestersaus! Daarnaast werd ik ook helemaal fan van hun sesamolie en hoisin saus. Elke voorraadkast zou deze producten standaard moeten bevatten!

Dit was vooral een feestelijke periode die ik ook met vrienden en familie gevierd heb. Uiteraard coronaproof en verdeeld over meerdere dagen, maar bovenal heerlijk gesmuld van Chinese recepten met authentieke ingrediënten. 
Ik mag dan ook een compleet pakket met mijn favoriete ingrediënten van Lee Kum Kee verloten aan jullie!

HOE DOE JE MEE?

🧧Volg @bettyskitchenNL
🧧Geef deze post een like en laat hieronder een comment achter.
🧧Uiteraard horen wij graag welk Lee Kum Kee product jouw favoriet is!
🧧Tag daarbij minstens 1 foodbuddy die jij wilt gaan verrassen met een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken!

Belangrijk: dit is een instagram only winactie en loopt tot en met zaterdag 27 februari 2021. De prijs wordt enkel geleverd op een afleveradres in Nederland. De winnaar maak ik op zondag 28 februari 2021 bekend.

Veel succes en bovenal eet smakelijk! 
Groetjes, Betty

#LeeKumKeeCNY #Giveaway #ChineesNieuwjaar #CNY #leekumkee #kip #oestersaus #sojasaus #noodles #samenwerking #bettyskitchencollab #ad
✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨ Op zoek naar een ✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨

Op zoek naar een lekkere low carb lunch of licht diner met kip? Maak eens deze Chinese sla wraps met kip gehakt en hoisin saus! Dat is zeker weer eens wat anders dan een salade en die Chinese keuken is zo verrukkelijk lekker!

Het recept is afkomstig van @nombelina en het is inmiddels een van mijn favorieten. Zeker nu op de website een aantal Chinese recepten voorbij komen ivm de nieuwjaars viering , mocht deze ook absoluut niet ontbreken. 

Maak jij wel eens sla wraps? 

==> https://bettyskitchen.nl/chinese-sla-wraps-met-kip/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #chinesefood #slawraps #kip #chicken #lettuce #lowcarb #glutenvrij #hoisin #chineesnieuwjaar #cny #hoisinsauce #hoisinchicken #pinda #littlegem
✨ PASTALICIOUS ✨ Vandaag is het weer knallen ✨ PASTALICIOUS ✨

Vandaag is het weer knallen geblazen met een nieuwe werkweek voor de boeg! Ik heb nog een aardige inhaalslag te plegen omdat ik vorige week dus ziek werd. Maar ik heb er wel weer zin in! Dank jullie wel voor de lieve berichtjes de afgelopen dagen en inmiddels is iedereen hier thuis weer opgeknapt! 

Maar ik wil nog even terugblikken op die prachtige dag gisteren. Want wat hebben we daarvan genoten in eigen tuin gisteren. Eind vorig jaar werd onze nieuwe tuintafel geleverd dus gisteren was de uitgelezen mogelijkheid om hem eindelijk in gebruik te nemen! 

@pastalicious_delivery verzorgde een complete pasta avond voor het gezin. Deze nieuwkomer in Utrecht bezorgd heerlijke pasta maaltijden aan huis. Niet al teveel poespas, maar goede basissauzen die uit te breiden zijn met nog meer toppings. Onze favoriet was ‘La Tagliatelle alla Bolognese di Angus’ , maar daarbij ook een Caprese-pesto salade, knoflook brood en natuurlijk Tiramisu en Amaretti-Cheesecake. 

Het ziet er naar uit dat de restaurants voorlopig nog gesloten blijven. Dus support jij ook een local met een afhaal of thuisbezorgde maaltijd? 

Groetjes Betty
——————————
#restaurants #utrecht #utrechtfood #exploreutrecht #waarutrechteet #pasta #pastalicious #Deliveroo #ubereats #basilicum #tiramisu #supportyourlocal #gekregen #bettyproeft
✨MONCHOU TAART MET KERSEN ✨
Wat een weertje hè mensen! Ben blij dat ik er vandaag toch een beetje lekker van heb kunnen genieten. Een week geleden stonden we nog in de sneeeuw of op het ijs, en nu eten we buiten met het gezin. Officieel duurt het nog een maand voor de lente begint maar dit weekend is alvast een goed voorteken. 

Wat deze foto met monchou taart er dan mee te maken heeft? niets hoor, maar die is gewoon minstens net zo lekker als dat deze dag was. Een echte luie zondag, niets moet, alles mag en gewoon opladen in de zon. Zelfs het avondeten wordt door een ander verzorgd.

Ik hoop dat jullie er ook een prachtig weekend van gemaakt hebben? En vol goede moed op naar de nieuwe week morgen!

==> https://bettyskitchen.nl/monchou-taart-met-kersen/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#weekend #sunday #taart #pie #cherrypie #cheesecake #kersen #heelhollandbakt #monchoutaart #monchou #roomkaas #bastogne
✨GROG DRANKJE TEGEN VERKOUDHEID OF GRIEP✨🤧 ✨GROG DRANKJE TEGEN VERKOUDHEID OF GRIEP✨🤧

Wat is nou weer een ‘grog’? hoor ik je denken! Een grog is een warm drankje tegen de griep of een verkoudheid met bijvoorbeeld whiskey er in. Het bestaat echt al eeuwen en er zijn mensen die zweren bij dit middeltje. Zo ook mijn echtgenoot die gisterenavond dit drankje voor me maakte tegen de hevige verkoudheid die momenteel thuis heerst! 

Dus mocht je een beetje in de lappenmand zitten na al die sneeuw en koude nachten, of hebben jouw kids ook een supervirus mee naar huis genomen.. dan kun je dit drankje eens proberen! Ps. 18+ only 🤧

==> https://bettyskitchen.nl/grog-drankje-tegen-griep/

————————————

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————————
#ziek #verkouden #griep #grog #drankje #whiskey #hottoddy #rum #cognac #citroen #lemon #gember #honing #steranijs #moai #kleenex #gezondheid #koorts
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in