Wat is er nou lekkerder in het weekend, als wakker worden in de lucht van vers (af)gebakken brood? Deze bagels met Parmaham en roomkaas zijns niet alleen een plaatje om te zien, maar zijn ook nog eens bijzonder smakelijk!
Roomkaas en bagels zijn immers onlosmakend met elkaar verbonden en dit recept is meer een variatip voor hoe je lekker een bagel kunt beleggen. Mochten jullie juist een recept willen hebben voor hoe zelf bagels te maken, laat het me dan even weten!
Recept voor een bagels met Parmaham en roomkaas:
(Lunchgerecht voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 4 (afbak) bagels,
- 100 gram roomkaas,
- 4 theelepels pesto,
- 8 plakken parmaham,
- 1 klein potje zon,- of ovengedroodge tomaten, bijvoorbeeld Sacla ,
- 40 gram veldsla.
Bereidingswijze:
- Bak als eerste de bagels af in de oven. Check de verpakking voor de juiste oventemperatuur en bereidingstijd.
- Giet het potje tomaten af en laat uitlekken op een keukenpapier. Hak vervolgens in grove stukken.
- Snijd de bagels doormidden. Smeer de roomkaas op de onderste helften en smeer de pesto op de bovenste helften.
- Beleg elke bagel met plakken parmaham en verdeel hier vervolgens de tomaatjes en sla overheen. Dek af met de bovenste helft en geniet!
Eet smakelijk!
Geef een reactie