• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Pasta met gehakt, champignons en wokgroente

Pasta met gehakt, champignons en wokgroente

2 maart 2015 Door Betina Oostveen 1 Reactie

De Italiaanse keuken blijft mijn favoriet! En dan met name de pasta recepten. Vandaag zetten we dan ook een super eenvoudige pasta met gehakt, champignons en wokgroente op het menu.

Pasta met gehakt saus

Een heerlijk pastagerecht met dikke tomatensaus, boordevol gehakt en groente. En werkelijk waar zo simpel en eenvoudig te maken, dat je geen excuus meer hebt om vanavond niet de keuken in te gaan.

pasta met gehakt, champignons en wokgroente

Pasta gerecht in 20 minuten op tafel

De Italiaanse keuken is altijd al mijn grote favoriet geweest. Waarom? Omdat je met weinig ingrediënten echt een feestmaal op tafel kunt zetten. Of het nu gaat om pizza’s of een simpel pastagerecht. En de meeste pastagerechten zijn nog binnen 20 minuten te bereiden. Ideaal voor de drukke doordeweekse dag!  En deze simpele pasta met gehakt, champignons en wokgroente is een allemans favoriet!


Print

Recept: Pasta met gehakt, champignons en wokgroente

pasta met gehakt, champignons en wokgroente
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 350 gram rigatoni,
  • 350 gram (runder)gehakt,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 250 gram champignons,
  • 400 gram Italiaanse gesneden wokgroente (kant-en-klaar in zak),
  • 1 blik gepelde tomaten, in blokjes,
  • 1 klein blikje tomatenpuree,
  • Peper,
  • Zout,
  • 1 eetlepel fijngehakte basilicum blaadjes,
  • 3 eetlepels olijfolie.

Instructions

  • Breng als eerste een grote pan met water aan de kook. Voeg een beetje zout toe, en kook hierin de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
  • Pel de knoflook en pers deze uit. Boen vervolgens de champignons schoon en snijd in plakken.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan (met anti-aanbaklaag), voeg het vlees en knoflook toe en bak rul in 3 minuten. Voeg vervolgens de wokgroente en plakjes champignons toe en roerbak deze mee gedurende een paar minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes toe, vul het blik voor de helft met water en voeg dit ook toe. Tot slot enkel nog de tomatenpuree toevoegen. Roer het geheel goed door en breng aan de kook. Verlaag hierna het vuur naar middelhoog en laat de saus gedurende 10 minuten doorkoken. Breng op smaak met zout, peper en de basilicumblaadjes.
  • Check ondertussen of de pasta beetgaar is. Giet deze dan af en stop terug in de pan. Giet de saus hier overheen en roer goed door. Serveer de pasta met gehakt, champignons en wokgroente direct.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

pasta met gehakt, champignons en wokgroente

Category: Pasta Recepten Tags: basilicum, champignons, Koken met aanbiedingen, rigatoni, tomaten, wokgroente

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « WIN: een Superfoodie pakket vol lekkers!
Volgend bericht: Eetdagboek van Betty – week 9 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Kim

    2 maart 2015 om 9:53 pm

    Lekker en super simpel. Daar houd ik van hahah! De keuken in en er snel met iets lekkers weer uit.

    Liefs,

    Kim

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart
  • recept turkse gevulde uien met gehakt en rijst © bettyskitchen.nl Gevulde uien met gehakt en rijst – Uit de Bi...

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

10x Halloween koekjes maken recepten © bettyskitchen.nl

10x Halloween Koekjes maken

Oreo Bat Balls voor Halloween

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl

Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in