• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Persoonlijk / Eetdagboek van Betty – week 9

Eetdagboek van Betty – week 9

3 maart 2015 Door Betina Oostveen 1 Reactie

FotEen weekje later als gepland, maar er staat weer een nieuw eetdagboek online. Vorige week kwam het er gewoon echt niet van om het dagboek bij te houden, en aan het einde van de week wist ik niet meer exact wat ik had gegeten. Maar deze week heb ik alles weer netje bijgehouden en kan ik jullie vertellen dat het een leuke en lekkere week was! Lees mee:

Eetdagboek Maandag:

We trappen de week af met een van mijn favoriete ontbijtjes: havermout! Een lauwwarm kommetje havermout-kokosmelk pap, versierd met o.a. gedroogde abrikozen, moerbeien en gojibessen. Een ware superfoods-ontbijtje. Uiteraard drink ik hier een kop groente thee bij en begeef mij naar kantoor.

eetdagboek_2015_van_betty_week_9_maandag0

Op het werk neem ik een cappuccino en voor ik het weet is het al weer tijd om te lunchen.  Gelukkig hebben wij een grill/tosti ijzer op het werk, dus ik rooster 3 koolhydraat arme sneetjes brood en beleg deze met eiersalade en rookvlees. Daar eet ik een tomaat en 1/3 komkommer in stukjes bij. Rond het welbekende 4-uurtje neem ik een espresso en een banaan.

S’avonds eten we een lekker lichte champignonsoep met stokbrood met kruidenboter. Daarna mag ik nog drie blokjes pure chocolade als toetje, en een kop goede nachtrust thee van Celestial. 

Eetdagboek Dinsdag:

Smoothie time! Ik had namelijk nog wat grapefruits in huis liggen, dus die werden netjes in partjes uitgesneden en door een smoothie met banaan, avocado en chiazaadjes gemixt! Daar was niks bitters aan en ik ga de komende tijd wat meer experimenteren met grapefruit!

eetdagboek_2015_van_betty_week_9_dinsdag

Eenmaal op kantoor neem ik een tarwegrasshot en besluit om de koffie verder te laten staan. Tussen de middag trek ik weer een nummertje voor de grill en snijd een gele paprika in 4 stukken (zaadjes en steel verwijderen natuurlijk). Deze grill ik zacht in het tosti ijzer en beleg een dubbele boterham met roomboter, plakjes kipfilet en de geroosterde paprika. Heerlijk!  In de namiddag eet ik alleen een mandarijntje en een kopje espresso koffie.

S’avonds eten wij gnocci met gestoomde broccolli en gehaktballetjes in tomatensaus. Na een kopje thee en twee blokjes baklava (niet zelfgemaakt) ben ik voldaan en duik lekker vroeg mijn bedje in!

Eetdagboek Woensdag:

Vorige week bedacht ik een recept met Belvita Breakfast koekjes, speciaal voor de ‘ Koken met aanbiedingen’  app. En omdat ik nog wat koekjes over had, besloot ik mijzelf en Dylan hier meteen op te trakteren. Het zijn simpelweg twee verkruimelde koekjes met wat sojayoghurt, gehalveerde druiven en een handje notenmix met cranberry. Zo simpel, maar zo lekker! Dylan heeft het ook meteen bestempeld tot een van zijn favoriete ontbijtjes.

eetdagboek_2015_van_betty_week_9_woensdag

Als tussendoortje smikkel ik een cappuccino en nog eens twee blokjes baklava (restantje van gisterenavond) op. Tijdens de lunch verorber ik 3 rijstwafels met eiersalade, 30+ kaas en roompate. We hebben het aan tafel over het feit dat meneer Ferrero, de bedenker van de Nutella,  is komen te overlijden… dus daarna werk ik nog een extra rijstwafel met Nutella naar binnen. Mijn ode aan meneer Ferrero, zeg maar…

Als vier-uurtje snijd ik een grapefruit aan en drink hier lekker een kop kamille thee bij. S’avond is het bankhangen geblazen met een van mijn ‘guilty pleasures’ :  De afbakpizza’s van Casa Di Mamma… die ene met veel spinazie is mijn favoriet! Lekker knapperig en groen.. Vooral dat groen doet het hem..

Eetdagboek Donderdag:

Deze morgen ontbijten wij wederom met het ‘ Belvita’  ontbijt. Laten we er maar gewoon een special van maken. Vandaag gaan er echter in plaats van druiven een paar plakkjes banaan door heen. En cacao nibs.. want dat hoort nou eenmaal bij banaan.. vind ik…

Omdat het vandaag mijn ‘blog-dag’  is ben ik druk in de weer met afspraken en bij thuiskomst snak ik naar pindakaas! Zal wel te maken hebben met het frisse windje buiten. Dus dat werden 2 Oerbrood beschuitjes met een dikke laag pindakaas.  Of moet ik zeggen: dat werd pindakaas met twee Oerbrood beschuitjes ?..!

eetdagboek_2015_van_betty_week_9_donderdag

Daarna ga ik ook weer aan de slag met een recept voor ‘ Koken met aanbiedingen’  dus werd dat savonds genieten van deze rigatoni met gehakt, champignons en wokgroente. Lekker eten is echt niet moeilijk!

Voor ik het weet is ook deze dag weer voorbij en na een kop goede nachtrust van Celestial duik ik weer lekker mijn bedje in.

Eetdagboek Vrijdag:

Fri-Yay! Bijna weekend dus! Dylan maakt een heerlijk bacon-ei ommeletje voor mij. Samen met een kop groene thee en een glas grapefruitsap heb ik weer genoeg power om een dagje op kantoor door te brengen.

eetdagboek_2015_van_betty_week_9_vrijdag

Om elf uur nog even een cappuccino en dan hou ik het wel uit tot de lunch. Dat werd een ham-kaas tosti van de grill, met een flinke dot ketchup. Voor erbij: 1/3 komkommer in stukjes en een kop pepermunt thee.

De middag is zo druk dat ik helemaal vergeet om een tussendoortje te nemen. Na het werk snel ik naar mijn zusje voor een heerlijke maaltijd met typische yugo-gerechten. 

bruine_bonen_schotel_met_gehakt_en_rijst_2-002

Zoals deze bruine bonenschotel, gebakken ‘cevapcici’ worstjes en gebakken aardappeltjes uit de oven.  Gezellig met broertjes, zusjes, neven en nichten aan tafel… genieten van heerlijk eten. Het is er erg druk en er wordt volop met wilde handgebaren gepraat.. en iedereen praat door elkaar heen.. de een nog harder dan de ander… Als toetje heeft mijn neef zelfs ijs meegenomen… Dus op het moment dat je geen pap meer kunt zeggen, moet je ook dat nog wegwerken.. ik zeg moet omdat eten afslaan onbeleefd is…  Gelukkig zijn wij met de fiets, zodat we het nodige er nog even af kunnen fietsen alvorens in bed te gaan liggen. Maar wat hebben wij een leuke, luidruchtige familie die veel van eten houdt zeg..

Eetdagboek Zaterdag:

Het is immers weekend, dus tijd voor ovengebakken mini weekend broodjes met brie en jam. Uiteraard vers geperste jus dorange en flink wat thee om bij te kletsen. Daarna storten Dylan en ik ons op de boodschappen, kleine klusjes klaren in huis etc.. Het weekelijkse weekend riedeltje voor een ieder met een nieuw huis..

S’avonds heeft Dylan een verrassing voor mij. Volgende week vieren wij het heugelijke feit dat wij al weer 7(!) jaar samen zijn, dus een etentje is hier wel op zijn plaats. Hij kidnapt mij mee naar een school in Kanaleneiland (Utrecht) voor een zeldzame happening: Slechts 2x per jaar organiseerd Circus Citroen namelijk een eenmalig-diner op een unieke locatie in Utrecht.  Het thema, menu en place-to-be worden uiterst strikt geheim gehouden tot vlak voor aanvang, maar wij hebben heerlijk genoten van lekker eten, een hele goede ambiance en een gezellige setting en tafelgezelschap.

Aangezien het thema ‘ Back to School’  was, werd de avond ook nog eens afgesloten met een heus schoofeest in de aula:

Dit is Uit Eten gaan 2.0 !  En ik kan iedereen een avondje ‘guerilla dining’  aanbevelen! Wie weet zie ik jou een volgende keer ook?

Eetdagboek Zondag:

Wakker worden met koppijn en vage herinneringen aan de avond hiervoor. hahah..  Tijd om op te staan en uitgebreid te brunchen in Franse stijl. Helaas zat een weekend Parijs er niet in voor ons 7-jarig jubileum, dus dan maar ontbijten met croissants.  Er is altijd een goed excuus voor croissants.

eetdagboek_2015_van_betty_week_9_zondag

Daarna zitten we ook zo vol dat we pas tegen de avond weer trek krijgen. En deze rustige zondagavond wordt dan ook afgesloten met ribkarbonade, krieltjes en spruitjes.  Als toetje nog wat cookie-dough ijs van Ben & Jerry en dan mogen we deze week inmiddels ook al weer afsluiten!

Zo! Dit was alweer mijn week. Als jullie het goed vinden zal ik niet meer elke week een dagboek plaatsen, maar zo af en toe. Zijn er lezers onder julie die al eens naar Circus Citroen zijn geweest of misschien al van gehoord hebben?  

genieten_groetjes_bettyskitchen

Category: Persoonlijk Tags: beschuit, croissants, eetdagboek, persoonlijk, pindakaas, Utrecht

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pasta met gehakt, champignons en wokgroente
Volgend bericht: Ze zei ja… »

Lees Interacties

Reacties

  1. The Very Hangry Bookworm

    3 maart 2015 om 11:55 am

    Mm, ziet er lekker uit allemaal! Dat diner en schoolfeest klinkt echt heel gaaf, leuke tip! En gefeliciteerd met jullie jubileum!

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#PASEN

recept groene paas tulband met citroen en dragee eitjes © bettyskitchen

Op zoek naar inspiratie voor pasen? Neem hier een kijkje bij onze Paas (brunch) recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl Cruffins met Nutella (video)
  • recept paas taart met advocaat © bettyskitchen.nl Paas Taart met Advocaat

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
✨PANCAKES CEREAL✨ Hebben jullie ooit wel eens ✨PANCAKES CEREAL✨
Hebben jullie ooit wel eens ontbijtgranen van pannenkoeken beslag gemaakt? Deze #pancakecereal is een oudere TikTok hype maar is vandaag de dag nog steeds heel erg lekker! Het is even een werkje en dus meer voor de ochtenden waarbij je meer tijd kan uittrekken voor ontbijt maken. 

Het beste aan dit recept is dat je werkelijk elk soort pannenkoekjes beslag hiervoor kunt gebruiken. Uit een pak, homemade of zelfs super gezond of vegan! Stop het in een spuitflacon of doseerzakje en bak kleine rondjes van het beslag in een koekenpan. Op de website vind je wel het recept dat ik hier graag voor gebruik! Serveer op bijvoorbeeld een smoothiebowl of een kommetje kwark en met vers fruit!

Heb jij wel eens pancakes cereal gemaakt of geproefd?

==> https://bettyskitchen.nl/pancakes-cereal-tiktok-recept/
—————————————-

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#pancakes #mini #cereal #tiktok #tiktokfood #kwark #yoghurt #tiktokrecipes #aardbeien #blauwebessen #ontbijt
🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣 Zie hier Betty 🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣

Zie hier Betty op haar Paas best! Dat betekent dus met een mond vol heerlijk eten! Vanmorgen zijn wij tijdens het paas ontbijt compleet in de watten gelegd door vrienden en met verrukkelijk eten! Uiteraard mocht een creatie met croissantdeeg niet ontbreken! Het is dan ook ontzettend leuk om te zien dat jullie ook massaal aan de slag zijn gegaan met #CRUFFIN recepten en krijg er ook regelmatig tags en foto’s van doorgestuurd!

Maak er hoe dan ook een geweldig paasweekend van! Ik hoop dat je hem op een leuke en coronaproof manier kunt doorbrengen met mensen waar je van houdt. En anders wel lekker genieten van een paar daagjes uitrusten en vrij zijn. Hele fijne paasdagen en geniet zeker van de heerlijke paas recepten die op de website staan!

Liefs, Betty
✨CINNAMON CRUFFINS ✨ Vorige week deelde ik ei ✨CINNAMON CRUFFINS ✨

Vorige week deelde ik eindelijk de IGTV voor Croissant muffins met Nutella. En de afgelopen week zag ik ineens de CRUFFIN op heel erg veel kanalen voorbij komen. Echt ontzettend leuk dat de liefde voor croissantdeeg nu massaal inslaat! En CRUFFINS zijn dan ook met recht de grote paas tip voor dit jaar! 

Op mijn verzamellijstje met paasbrunch recepten (zie stories) voor dit weekend vind je reeds overheerlijke Paas cruffins met ricotta en lemon curd. Ik heb de cruffins met Nutella ook reeds toegevoegd. 

Maar deze easy peasy cruffins met kaneelsuiker zijn ook zeker het proeven waard!! Ik zal ze binnenkort ook op de website erbij zetten! Voor nu moeten jullie het even doen met de Reels en kort recept dat daarin beschreven staat. Maar je zult blij verrast zijn!

Ik slinger straks de oven weer aan hiervoor! Want we gaan spullen sjouwen! Wat zijn vandaag jouw plannen?

==> https://bettyskitchen.nl/paasbrunch-recepten/
🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿 Het N 🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿

Het Nederlandse aspergeseizoen is inmiddels geopend! Hebben jullie al het witte goud in huis gehaald? De asperge liefhebbers onder jullie kunnen de komende weken een bestelling plaatsen voor een compleet 3-gangen asperge menu om dit voorjaar mee te vieren!

Versplatform @vaneigenbodem.nl slaat namelijk de handen in een met @dekrat en komt de ‘asperge box’ op 29 april 2021 bij je thuis afleveren! Alle boodschappen zitten in het pakket en je hoeft enkel de QR code te scannen om de recepten te bekijken.

Van een lichte bouillon met witte asperges vooraf, tot een hoofdgerecht van krieltjes met venkel gegrilde asperges en de koningsoesterzwam. Maar laten we ook een nagerecht van Hollandse aardbeien met witte asperge crème niet vergeten. Die laatste was echt een verrassing!

Wil jij ook de aspergekrat thuis ontvangen? Plaats dan je bestelling tot en met maandag 26 april via onderstaande link. Zie ook mijn stories voor swipe up link!

⇒ https://www.dekrat.nl/aspergekrat 
____________________________________________
#asperges #aspergeseizoen #aspergekrat #vaneigenbodem #dekrat #foodbox #witteasperges #asperagus #joincollab #bettyskitchencollab #samenwerking
❤️ BROODROOSTER (met korting) ❤️ Is voor ❤️ BROODROOSTER (met korting) ❤️

Is voor jullie goed keukenapparatuur ook goud waard? Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk dat de apparatuur functioneel en veelzijdig is. Maar dat ook een tof design heeft dat gezien mag worden op het aanrecht. Dus wat vinden jullie van mijn nieuwe broodrooster die ik van @russellhobbs.benelux heb gekregen?

De knalrode kleur is een echte blikvanger en staat perfect op onze Paastafel. Ik hou van dat retro design met afwerking in chrome. Niet alleen roostert hij mijn sneetjes brood tot in perfectie, maar je krijgt er ook een extra opzet bij voor het opwarmen van je croissants of bagels! En dat scheelt gewoonweg een hele oven opwarmen voor het afbakken van 1 stuks voor de lunch!

Russell Hobbs heeft een breed assortiment aan mooi design apparatuur voor in de keuken. Naast deze prachtige rode Colour Plus + broodrooster hebben ze ook bijpassende waterkokers, koffiezetapparaten, blenders en meer in het assortiment! Een aantal van deze producten zijn zelf bekroond tot ‘Best Reviewed’ op Kieskeurig. Deze week ontvang je tevens -20% korting op Colours Plus+ bij MediaMarkt (zie swipe up in mijn stories)

Neem dus gerust een kijkje op hun pagina voor alle modellen en kleuruitvoeringen want misschien zit er voor jou ook iets leuks tussen? Hele fijne paasdagen in ieder geval!

Groetjes, Betty

_________________________
#russellhobbs #russellhobbsbenelux #broodrooster #toaster #couloursplus #keukenapparatuur #gadgets #rood #pasen #easter  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨VEGAN COURGETTI MET PADDENSTOELEN EN MAIS ✨ ✨VEGAN COURGETTI MET PADDENSTOELEN EN MAIS ✨

Wat een heerlijk warme dag is dit hè! Dat vraagt ook om een lichte zomerse maaltijd! Courgetti is een heerlijk, gezond en glutenvrij alternatief voor een bordje pasta en zo kom je wel aan je dagelijkse voorziening groente. 

De romige saus is ook enkel gemaakt groente, het is namelijk een saus van gepureerde maïs! Zo lekker dat je ongetwijfeld wel vaker deze courgetti met champignons en maissaus op het menu gaat zetten! 

Check op de website sowieso een lijstje met 10x courgetti recepten om van te smullen! Heb jij wel eens courgetti pasta gemaakt? 

==> https://bettyskitchen.nl/courgetti-met-champignons-maissaus/
————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#courgetti #courgette #zucchini #zoodles #pasta #glutenvrij #lowcarb #mais #vegan #plantbased #corn #creamy #summertime #recept
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in