• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / No Knead Bread (brood zonder kneden)

No Knead Bread (brood zonder kneden)

12 januari 2022 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Jump to Recipe

Als s’ochtends het huis ruikt naar vers gebakken brood dan ben ik helemaal in mijn nopjes. Dit recept voor no knead bread is heel eenvoudig te maken, het bestaat ook slechts uit 4 ingrediënten. Als je brood gaat maken zonder kneden dan moet je wel rekening houden met een rijstijd van 12 – 16 uur (Overnight brood zeg maar) maar het resultaat is echt lekker!

Mijn moeder bakte van oudsher regelmatig zelf brood thuis en dit is een liefde die ik zelf ook meegekregen heb. Niet alleen stijgen de prijzen overal de pan uit en zo ook die van brood, dus zelf brood maken is een goed alternatief want het is relatief goedkoop. Maar daarnaast is zelf brood bakken ook gewoon heel leuk, lekker en voedzaam. Vandaag deel ik dan ook een speciaal recept om brood zonder kneden te maken. Dit wordt ook wel een No Knead Bread genoemd en is een geweldig recept voor de beginnende broodbakkers. Het enige dat je nodig hebt is een beetje geduld want dit deeg moet wel een nachtje rijzen.

recept voor makkelijk no knead bread brood zonder kneden maken - bloem gist en water
 recept voor makkelijk no knead bread brood zonder kneden maken - bloem gist en water

Brood bakken in een machine of pan?

Nu kun je uiteraard een broodbakmachine aanschaffen als van plan bent regelmatig brood te maken. Zo’n machine komt veelal met een timer, dus die hoef je alleen te vullen met ingrediënten en de machine doet het getimede kneden en afbakken voor je. Zo wordt je s’ochtends dus ook wakker met de geur van vers gebakken brood. Maar als je toch een goede gietijzeren pan beschikt, groot broodbakblik of zelfs een Dutch Oven in huis hebt, dan kun je ook heel eenvoudig aan de slag met dit recept voor No Knead Bread maken.


Heb je deze al in huis?


Nog meer recepten voor zelf brood deeg maken

Ben je wat meer gevorderd op het gebied van brood bakken of wil je eens wat anders dan dit eenvoudige No Knead Bread, dan heb ik uiteraard nog meer recepten voor zelf brood deeg maken voor je. Check hier bijvoorbeeld 15x brood deeg recepten op een rijtje. Ben je al wat meer gevorderd en beschik je over een eigen desemstarter? Dan kun je ook een kijkje nemen bij deze desembrood recepten.


Print

Recept: No Knead Bread (brood zonder kneden)

recept no knead bread maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Als s’ochtends het huis ruikt naar vers gebakken brood dan ben ik helemaal in mijn nopjes. Dit recept voor no knead bread is heel eenvoudig te maken, het bestaat ook slechts uit 4 ingrediënten. Als je brood gaat maken zonder kneden dan moet je wel rekening houden met een rijstijd van 12 – 16 uur (Overnight brood zeg maar) maar het resultaat is echt lekker!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 12 – 16 uur rijzen
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 12 – 16 uur
  • Yield: 1 brood 1x
  • Category: Brood
  • Method: bakken
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Scale
  • 400 gram bloem + extra
  • 1 tl. zout (8 gram)
  • ½ tl. gedroogde gist (3 gram)
  • 350 gram lauwwarm water

Extra:

  • ruime mengkom
  • houten pollepel
  • huishoudfolie
  • deegkrabber
  • bakpapier
  • gietijzeren braadpan 24 cm, met deksel

Instructions

  1. Meng in de kom de bloem met zout en gist. Voeg vervolgens het water toe en roer het geheel even kort maar goed door met de houten lepel. Het ziet er een beetje gek uit maar dat hoort. Dek de kom af met huisfolie en laat 12-16 uur rijzen op kamertemperatuur.
  2. TIP: Maak het deeg rond 16:00 uur s’middags en zet de kom een nachtje in een gesloten oven, daar blijft de temperatuur gelijk. De volgende ochtend ga je dan verder met de volgende stappen.
  3. Haal de mengkom uit de oven. Plaats vervolgens de gietijzeren pan met deksel alvast in de oven. Nu ga je de oven voorverwarmen op 230 graden Celcius (210 graden hetelucht). Zet hiervoor een timer op 30 minuten, want zo lang heeft de broodpan ook nodig om op te warmen.
  4. Bestrooi wat bloem op het aanrecht en gebruik de deegschraper om het deeg uit de kom op het aanrecht te plaatsen. Het deeg zal nog een beetje ‘slap’ zijn maar heeft wel lekker veel bubbeltjes. Vorm en bol het deeg zachtjes op met je handen, niet kneden dus! Plaats het deeg op een stuk bakpapier. Dek het weer af met de folie (van de kom) en laat staan tot de oven klaar is.
  5. Haal de hete pan uit de oven en haal de deksel er af – let op! HEET! – Plaats het vel bakpapier met deeg in de pan en sluit direct met de deksel. Plaats de braadpan terug in het midden van de oven en bak het no-knead bread gedurende 30 minuten.
  6. Daarna haal je de deksel van de pan en bak je nog eens 15 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin wordt. Til het brood aan het bakpapier uit de pan en plaats op een rooster. Laat iets afkoelen, maar serveer daarna direct. 

Notes

Patroon in het deeg:

Vind je het leuk om een patroon aan te brengen in je brooddeeg? Doe dit dan net voordat hij de oven in gaat. Strooi wat bloem op de bovenkant van het deeg. Gebruik vervolgens een scherp mesje of zo’n plat scheermes plaatje om een patroon in te snijden. Een kruis (zie foto’s) is natuurlijk het gemakkelijkst. Ik vind het ook prettig om het mesje eventjes in (zonnebloem)olie te dopen alvorens te gaan snijden. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor makkelijk no knead bread brood zonder kneden maken - bloem gist en water

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van no-knead bread oftewel brood zonder kneden!

recept voor makkelijk no knead bread brood zonder kneden maken - bloem gist en water

Category: Bakrecepten, Deeg recepten, Lunch recepten, Ontbijt Recepten Tags: brood, budget koken, deeg, Franse keuken, gist, lunch, ontbijt, zout

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Surinaamse zuurkool stamppot met tomaat en rode peper
Volgend bericht: Koreaanse Biefstuk Wraps »

Lees Interacties

Reacties

  1. Laura

    13 augustus 2023 om 7:37 pm

    Dit ziet er echt super lekker (en simpel) uit, ga ik zeker een keer proberen te maken!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      14 augustus 2023 om 1:11 pm

      Leuk om te horen! heel veel bakplezier alvast!

      Beantwoorden
  2. Annette

    26 september 2023 om 4:43 pm

    Recept ziet er heerlijk uit dus ik heb de ingrediënten in huis gehaald en stap 1 inmiddels uitgevoerd. De kom staat nu in de (onverwarmde) oven tot morgenochtend. Nu las ik het volgende voor morgen:

    “Bij punt 3 staat: Zet een timer op 30 minuten, dat is inclusief opwarmtijd).”

    Vervolgens zie ik bij punt 5 dat de braadpan 30 minuten de oven in moet. Dat is dus exclusief opwarmtijd?

    Ik snap dit dus nog niet helemaal. Kun je aangeven wat het nu is, in- of exclusief opwarmtijd (die 30min)? Dan ga ik er morgen mee verder en hoop ik net zo’n mooi (en vooral lekker) brood als op de foto te maken!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 september 2023 om 3:58 pm

      Hi Annette,
      dank je wel voor je bericht en ik zal het even iets beter verwoorden in het recept.
      De pan dient voor het bakken in de oven voorverwarmd te worden. Omdat de oven vooraf opwarmen ook tijd kost,
      zet ik altijd meteen de pan er in als de oven ga voorverwarmen. Vanaf dat moment dus 30 minuten voorverwarmen (dat is inclusief opwarmtijd van de pan).
      Daarna wordt het brood gebakken en dat heeft ook nog eens 30 minuten baktijd nodig.
      Ik hoop dat het zo duidelijk is.
      Geniet in ieder geval van je brood!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee