Print

Recept: Knoflooksaus met yoghurt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Zelf knoflooksaus maken is zo eenvoudig! En als je deze eenmaal zelf hebt geproefd, dan hoef je nooit meer een kant-en-klare versie uit de supermarkt. Ik maak mijn knoflooksaus wat lichter door yoghurt toe te voegen en dat maakt een heerlijke dip voor heel veel gerechten en borrelplankjes.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 pot 1x
  • Category: saus

Ingredients

Scale

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels dikke yoghurt
  • 12 eetlepel(s) citroensap
  • 2 grote knoflooktenen
  • zout & peper
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander of (platte) peterselie

Extra:

  • hersluitbare glazen pot met deksel

Instructions

  1. Steriliseer als eerste de (jam)pot en deksel: Breng aan de kook in een pan water en laat 10 minuten doorkoken. Haal met een tang uit het water en laat daarna aan de lucht drogen.Knoflooksaus met yoghurt
  2. Roer in een kommetje de mayonaise, yoghurt en 1 eetlepel citroensap door elkaar. Proef even of je er nog een tweede eetlepel citroensap bij wilt. (bij rauwkost vind ik een extra eetlepel citroensap in dit recept nog lekkerder.)
  3. Pel de knoflook en hak in een paar grove stukken. Strooi hier 2 mespunten zout op en gebruik de zijkant van een breed mes om de knoflook met zout tot een pasta te pletten en wrijven. (Dit kan ook eventueel in een kleine vijzel.) Knoflooksaus met yoghurt
  4. Hak de bieslook en koriander of peterselie fijn en roer dit samen met de knoflookpasta door de saus. Breng op smaak met zout en peper en vul de gesteriliseerde (jam)pot met de knoflooksaus. Deze homemade knoflooksaus kun je nu 2 weken in de koelkast bewaren.

Eet smakelijk!

Eet smakelijk!