Print

Gemarineerde Champignons Tapas

Zet deze overheerlijke gemarineerde champginons tapas op tafel. De champginons bak je met sjalot en uit en breng heerlijk op smaak met peterselie en gerookt paprikapoeder. Even laten marineren in witte wijn of citroen en genieten!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4-6 personen 1x
  • Category: Tapas
  • Cuisine: Spaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram champignons,
  • 1 sjalotje,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt,
  • 1 dl droge witte wijn *
  • snufje gerookt paprikapoeder,
  • peper & zout,
  • olijfolie .

Instructions

  1. Boen de champignons schoon en snijd in kwarten. Pel en snipper de ui en knoflook en snijd beiden zeer fijn.
  2. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak hierin de sjalot, knoflook en champignons rondom aan, gedurende 3 minuten. Blus af met de wijn en breng op smaak met het gerookte paprikapoeder, zout & peper. Kook het vocht een beetje in en roer de peterselie er doorheen. Zet daarna het vuur uit.
  3. Schep de champignons inclusief vocht in kleine aardewerken tapa en laat nog 30 minuten rusten/marineren. Serveer de gemarineerde champignons met prikkers.

Buen Apetito!

Groetjes, Betty

Notes

Wil je liever geen wijn gebruiken in het recept? Dan kun je ook het sap van halve citroen toevoegen.

Keywords: tapas, champignons, knoflook, Spaanse keuken