• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Persoonlijk / Fotodagboek April 2016

Fotodagboek April 2016

1 mei 2016 Door Betina Oostveen 2 Reacties

fotodagboek_april_2016

Het werdt weer hoog tijd voor een nieuwe fotodagboek! In Maart had ik deze voor het gemak overgeslagen.  Want ik heb jullie inmiddels al genoeg verteld over mijn Bruiloft en Honeymoon in maart. Maar voor je het weet is April ook alweer voorbij, dus tijd voor een nieuw overzicht!

Vrolijke Paaskip

In april doe ik lekker wat ik wil! Dus gaat de barbecue ook gewoon aan als wij wat te vieren hebben. En dat kan ook simpelweg het feit zijn dat de werkweek alweer doormidden is.

fotodagboek_april_2016_vrolijke_paaskip

We zijn rond Pasen begonnen met de Copas Paaskip op de BBQ en de weken daarna heb ik jullie van volop BBQ inspiratie recepten op de blog voorzien. Dus ik hoop dat het jullie net zo gesmaakt heeft?!

Eten bij Effe Anders 

Ik kan niet omschrijven hoe blij ik ben dat Vincent zich bij Betty’s Kitchen heeft gevoegd. Niet alleen neemt hij mij veel werk uit handen met het bezoeken van diverse restaurants in Nederland. Maar het is ook zo leuk om deze passie en hobby met nog zo’n eet-gek als ik te delen.

fotodagboek_april_2016_eten_bij_effe_anders-001

Dus bij een bezoekje aan Purmerend moesten wij natuurlijk ook even komen proeven bij Restaurant Effe Anders, waar hij zo heerlijk had gegeten voor een review.

Brownie wordt Blondie

Ondanks dat ik in mijn leven mijn haren aardig in alle kleuren van de regeboog heb geverfd. Was ik de laatste 3 jaar toch vooral bekend als dat meisje met bruin haar en die grote bruine bril. Nou dit bril heb ik nog steeds, maar het kapsel heb ik ingeruild voor een blondere coupe met beach effect. Dat laatste kreeg ik cadeau na het blonderen van 1/3 van mijn kop.

fotodagboek_april_2016_brownie_wordt_blondie-001

Een lekker ‘droog’ kapsel dus, maar wel weer lekker beach blondie babe. Ik vind het cool! En Dylan ook, want die heeft ineens een nieuwe vrouw in huis. Wij houden ons huwelijk wel spannend hoor 🙂

Project Voortuin

En ja het is weer die tijd van het jaar. En dan bedoel ik lekker burgerlijk wezen in het tuincentrum dus. Alle onkruid is uit de tuin gesneden en we hebben een paar plantjes moet wegmieteren, omdat ze de winter niet hebben overleefd.  Tijd voor nieuwe beplanting dus.

fotodagboek_april_2016_project_tuin-001

De moestuin is afgelopen maand ook ingezaaid en bemest. Het gras inmiddels ook weer gemaakt en voorzien van extra voeding. En met die mieterse regen van de afgelopen week, moet mijn tuin echt binnenkort ontploffen van het groen en groente!  Fingers crossed tot de volgende update dus.

Taart in de WT

De afgelpen maanden hoor ik al diverse Utreggers praten over een verbouwde watertoren in Utrecht. Met een restaurant op 10 hoog, dat een fantastisch uitzicht bied op mijn stad. Maar ik kwam er maar steeds niet aan toe om hier een kijkje te komen nemen.  Gelukkig vierde Daina van Explore Utrecht hier haar verjaardag. En na de GinTonics en taart van Sugarlips Cakes MOEST ik natuurlijk even naar boven om te kijken.

fotodagboek_april_2016_taart_eten_in_de_wt-001

En oh my god, wat wil ik hier graag eten… Enige nadeel:  de wachtlijst voor de WT is gerust 3 maanden…  Dit heb ik nog nooit meegemaakt in deze stad. Wel in Las Vegas en Los Angeles.. maar niet in Utrecht.  Dus ik heb maar meteen vast gereserveerd voor Dylan’s verjaardag in Augustus.  Ik houdt jullie op de hoogte!

Eten bij Yoepz

Als je vroegah kwam stappen in Utrecht, dan ken je vast nog wel Havana’s  aan het Oud Kerkhof. Helaas is de club er niet meer, maar het pand heeft een prachtige verbouwing ondergaan en doet  tegenwoordig dienst als een heus Kip & Kreeft Restaurant van eigenaar Yoep.

fotodagboek_april_2016_yoepz

Dus Dylan en ik gingen vervolgens aan de Kip & Kreeft en binnenkort lees je hier de review! Trouwens ook een prima adres voor Gin Tonics aan de Bar  (tijdens restaurant uren).

De Meisjes van Verkade

Afgelopen maand stond er ook een Meisje van Verkade voor mijn deur. Met de vraag of ik wat nieuwe chocolade wilde proeven. En daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen.

fotodagboek_april_2016_meisjes_van_verkade

De flinterdunne reep met gedroogde frambozen wordt waarschijnlijk DE witte chocoladereep die iedereen in Nederland wel gaat eten. Hij is erg lekker. Maar de Dubbel DIK reep met Melkchocolade, gekarameliseerde pecan & amandel wordt hele DIKKE vrienden met mij. Yummmm

 80’s / 90s Party

Deze maand ging ik ook naar een 80’s/90’s Party bij vrienden van ons. Die toevallig plaatsvond de dag nadat het nieuws over Prince naar buiten kwam. Een mooiere tribute aan onze (reeds overleden) helden uit de 80’s & 90’s kon ik mij ook niet voorstellen.

fotodagboek_april_2016_80s90sparty

Dus werd de verkleedkist ondersteboven gekeerd en voegde Dylan en ik ons als Duran Duran & Madonna ook bij het feestje.  Ik kreeg zoveel complimenten over mijn haar en make-up dat ik overweeg hier mijn standaard look van te maken. 🙂

Kingsnight 2016

Helaas viel Koningsnacht dit jaar compleet in het water! Mijn avondje vrijmarkt struinen en dansen op de beats van de DJ’s op de diverse pleinen in Utrecht, werden dan ook ingeruild voor een last-minute plekje bij Beers&Barrels at the Harbour.

fotodagboek_april_2016_kingsday_1-001

fotodagboek_april_2016_kingsday_2-001

Ik was in goed gezelschap, de chipotle burger smaakte goddelijk en met de toetjes op de loungebank kan ik iedereen aanraden.  Hoe was jullie Kingsnight?

 

Tot zo ver de maand april. Nu ben ik alweer druk in de voorbereidingen voor Mei. Of liever gezegd:  MAI THAI maand!  Mijn honeymoon naar Thailand heeft namelijk een liefde voor de Thaise keuken doen ontwaken, dus de komende maand ga ik jullie volop Thaise recepten inspiratie geven.  Ik heb er nu al trek in!

Zijn jullie overigens wel eens in Thailand geweest? En wat vind je van de Thaise keuken?

genieten_groetjes_bettyskitchen

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

 

Category: Persoonlijk Tags: balkon en tuin, Copas kippen, Effe Anders, feestje, fotodagboek, Koningsdag, persoonlijk, Purmerend, Utrecht, Verkade, Vincent Nijhof, WT Urban Cafe & Kitchen, Yoepz Kip & Kreeft

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Hollandaise saus (voor bij de asperges)
Volgend bericht: Mai Thai Maand »

Lees Interacties

Reacties

  1. Judith | myfoodblog.nl

    2 mei 2016 om 3:46 pm

    Ik had geen idee dat WT al zooo populair is. Ik zou er eind mei met vriendinnen gaan eten, maar dat kunnen we dus mooi op onze buik schrijven, haha.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      4 mei 2016 om 9:02 am

      Hi Judith,

      je kan ze altijd even bellen, want wellicht is er op 9 hoog (keukenverdieping) nog plek.
      Daarnaast heb je op de begane grond, bij de ingang ook een kleine bar, waar je vaak nog gewoon terecht kan hoor. Kun je leuk cocktails drinken met je vriendinnen.
      Maar ik wil natuurlij op 10 hoog dineren, bij de glazen pui en rondom uitzicht. Die plaatsen zijn dus ruim van te voren al volgeboekt.
      Succes!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#PASEN

recept groene paas tulband met citroen en dragee eitjes © bettyskitchen

Op zoek naar inspiratie voor pasen? Neem hier een kijkje bij onze Paas (brunch) recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl Cruffins met Nutella (video)
  • recept paas taart met advocaat © bettyskitchen.nl Paas Taart met Advocaat

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨. Vandaag kook ik w ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨. Vandaag kook ik weer uit een nieuw kookboek namelijk die van @charlie_s_kitchen ! Ik ga aan de slag met een heerlijke kaas quiche maken! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

INGREDIËNTEN 
4 plakjes (diepvries) bladerdeeg
1 el roomboter + extra voor invetten
4 rode uien, in halve ringen
2 el honing
100 ml Port
1 el bloem
125 gr camembert, in plakken
65 gr mozzarella, in plakken
75 gr gorgonzola, verkruimeld
40 gr walnoten, gebroken
1 tl tijmblaadjes
2 el geraspte Grana Padano

Zeg nu eerlijk: deze wil jij toch ook meteen maken en proeven? 
Ga naar de website voor het uitgeschreven recept en meer informatie over het boek van Charlotte!

==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/
———————————
#igtv #recept #receptvideo #youtube #charlieskitchen #quiche #port #kaas #vierkazen #gorgonzola #mozzarella #camembert #granapadano
✨PANCAKES CEREAL✨ Hebben jullie ooit wel eens ✨PANCAKES CEREAL✨
Hebben jullie ooit wel eens ontbijtgranen van pannenkoeken beslag gemaakt? Deze #pancakecereal is een oudere TikTok hype maar is vandaag de dag nog steeds heel erg lekker! Het is even een werkje en dus meer voor de ochtenden waarbij je meer tijd kan uittrekken voor ontbijt maken. 

Het beste aan dit recept is dat je werkelijk elk soort pannenkoekjes beslag hiervoor kunt gebruiken. Uit een pak, homemade of zelfs super gezond of vegan! Stop het in een spuitflacon of doseerzakje en bak kleine rondjes van het beslag in een koekenpan. Op de website vind je wel het recept dat ik hier graag voor gebruik! Serveer op bijvoorbeeld een smoothiebowl of een kommetje kwark en met vers fruit!

Heb jij wel eens pancakes cereal gemaakt of geproefd?

==> https://bettyskitchen.nl/pancakes-cereal-tiktok-recept/
—————————————-

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#pancakes #mini #cereal #tiktok #tiktokfood #kwark #yoghurt #tiktokrecipes #aardbeien #blauwebessen #ontbijt
🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣 Zie hier Betty 🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣

Zie hier Betty op haar Paas best! Dat betekent dus met een mond vol heerlijk eten! Vanmorgen zijn wij tijdens het paas ontbijt compleet in de watten gelegd door vrienden en met verrukkelijk eten! Uiteraard mocht een creatie met croissantdeeg niet ontbreken! Het is dan ook ontzettend leuk om te zien dat jullie ook massaal aan de slag zijn gegaan met #CRUFFIN recepten en krijg er ook regelmatig tags en foto’s van doorgestuurd!

Maak er hoe dan ook een geweldig paasweekend van! Ik hoop dat je hem op een leuke en coronaproof manier kunt doorbrengen met mensen waar je van houdt. En anders wel lekker genieten van een paar daagjes uitrusten en vrij zijn. Hele fijne paasdagen en geniet zeker van de heerlijke paas recepten die op de website staan!

Liefs, Betty
✨CINNAMON CRUFFINS ✨ Vorige week deelde ik ei ✨CINNAMON CRUFFINS ✨

Vorige week deelde ik eindelijk de IGTV voor Croissant muffins met Nutella. En de afgelopen week zag ik ineens de CRUFFIN op heel erg veel kanalen voorbij komen. Echt ontzettend leuk dat de liefde voor croissantdeeg nu massaal inslaat! En CRUFFINS zijn dan ook met recht de grote paas tip voor dit jaar! 

Op mijn verzamellijstje met paasbrunch recepten (zie stories) voor dit weekend vind je reeds overheerlijke Paas cruffins met ricotta en lemon curd. Ik heb de cruffins met Nutella ook reeds toegevoegd. 

Maar deze easy peasy cruffins met kaneelsuiker zijn ook zeker het proeven waard!! Ik zal ze binnenkort ook op de website erbij zetten! Voor nu moeten jullie het even doen met de Reels en kort recept dat daarin beschreven staat. Maar je zult blij verrast zijn!

Ik slinger straks de oven weer aan hiervoor! Want we gaan spullen sjouwen! Wat zijn vandaag jouw plannen?

==> https://bettyskitchen.nl/paasbrunch-recepten/
🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿 Het N 🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿

Het Nederlandse aspergeseizoen is inmiddels geopend! Hebben jullie al het witte goud in huis gehaald? De asperge liefhebbers onder jullie kunnen de komende weken een bestelling plaatsen voor een compleet 3-gangen asperge menu om dit voorjaar mee te vieren!

Versplatform @vaneigenbodem.nl slaat namelijk de handen in een met @dekrat en komt de ‘asperge box’ op 29 april 2021 bij je thuis afleveren! Alle boodschappen zitten in het pakket en je hoeft enkel de QR code te scannen om de recepten te bekijken.

Van een lichte bouillon met witte asperges vooraf, tot een hoofdgerecht van krieltjes met venkel gegrilde asperges en de koningsoesterzwam. Maar laten we ook een nagerecht van Hollandse aardbeien met witte asperge crème niet vergeten. Die laatste was echt een verrassing!

Wil jij ook de aspergekrat thuis ontvangen? Plaats dan je bestelling tot en met maandag 26 april via onderstaande link. Zie ook mijn stories voor swipe up link!

⇒ https://www.dekrat.nl/aspergekrat 
____________________________________________
#asperges #aspergeseizoen #aspergekrat #vaneigenbodem #dekrat #foodbox #witteasperges #asperagus #joincollab #bettyskitchencollab #samenwerking
❤️ BROODROOSTER (met korting) ❤️ Is voor ❤️ BROODROOSTER (met korting) ❤️

Is voor jullie goed keukenapparatuur ook goud waard? Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk dat de apparatuur functioneel en veelzijdig is. Maar dat ook een tof design heeft dat gezien mag worden op het aanrecht. Dus wat vinden jullie van mijn nieuwe broodrooster die ik van @russellhobbs.benelux heb gekregen?

De knalrode kleur is een echte blikvanger en staat perfect op onze Paastafel. Ik hou van dat retro design met afwerking in chrome. Niet alleen roostert hij mijn sneetjes brood tot in perfectie, maar je krijgt er ook een extra opzet bij voor het opwarmen van je croissants of bagels! En dat scheelt gewoonweg een hele oven opwarmen voor het afbakken van 1 stuks voor de lunch!

Russell Hobbs heeft een breed assortiment aan mooi design apparatuur voor in de keuken. Naast deze prachtige rode Colour Plus + broodrooster hebben ze ook bijpassende waterkokers, koffiezetapparaten, blenders en meer in het assortiment! Een aantal van deze producten zijn zelf bekroond tot ‘Best Reviewed’ op Kieskeurig. Deze week ontvang je tevens -20% korting op Colours Plus+ bij MediaMarkt (zie swipe up in mijn stories)

Neem dus gerust een kijkje op hun pagina voor alle modellen en kleuruitvoeringen want misschien zit er voor jou ook iets leuks tussen? Hele fijne paasdagen in ieder geval!

Groetjes, Betty

_________________________
#russellhobbs #russellhobbsbenelux #broodrooster #toaster #couloursplus #keukenapparatuur #gadgets #rood #pasen #easter  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨VEGAN COURGETTI MET PADDENSTOELEN EN MAIS ✨ ✨VEGAN COURGETTI MET PADDENSTOELEN EN MAIS ✨

Wat een heerlijk warme dag is dit hè! Dat vraagt ook om een lichte zomerse maaltijd! Courgetti is een heerlijk, gezond en glutenvrij alternatief voor een bordje pasta en zo kom je wel aan je dagelijkse voorziening groente. 

De romige saus is ook enkel gemaakt groente, het is namelijk een saus van gepureerde maïs! Zo lekker dat je ongetwijfeld wel vaker deze courgetti met champignons en maissaus op het menu gaat zetten! 

Check op de website sowieso een lijstje met 10x courgetti recepten om van te smullen! Heb jij wel eens courgetti pasta gemaakt? 

==> https://bettyskitchen.nl/courgetti-met-champignons-maissaus/
————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#courgetti #courgette #zucchini #zoodles #pasta #glutenvrij #lowcarb #mais #vegan #plantbased #corn #creamy #summertime #recept
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in