• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Donut Cupcakes met vanille crème

Donut Cupcakes met vanille crème

26 juni 2016 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe

Door 88Food – Het is weekend en dan kan mag je gerust genieten van een guilty pleasure! Maak bijvoorbeeld deze Donut Cupcakes met vanille crème. 

Overheerlijke Donut Cupcakes

Betty mocht deze cupcakes al even voorproeven tijdens de Sunday Roast bij Hudson Bar & Kitchen en was er helemaal weg van! Dus delen wij het recept voor deze overheerlijke donut cupcakes ook meteen met jullie. De cakejes bak je namelijk zelf in oven, en de mini donuts kun je kant-en-klaar uit de winkel gebruiken. Deze donut cupcakes zijn ook heerlijk met een lekkere drizzle gesmolten chocolade!

Ben je fan van Cupcakes recepten? Wij hebben er meerdere voor je op de website staan. Check ze hier allemaal!

Donut Cupcakes met vanille crème door 88food.nl gastblog betty's kitchen

Over 88Food blog

88 Food is de foodblog voor iedereen die houdt van lekker eten, koken en toffe hotspots! Wij, Denise en Nick, hebben onze passie en creativiteit gecombineerd tot één groot feest dat we maar wat graag met jullie delen. Wij gaan regelmatig op avontuur en proeven nieuwe smaken, ontdekken toffe hotspots en laten ons op die manier inspireren voor nieuwe recepten. Dit delen wij dan weer graag met jullie op 88 Food.

Bij ons vind je dan ook de meest lekkere recepten, vaak met een healthy twist of juist een echte guilty pleasure. Ook vinden we het leuk om af en toe wat culinairs op tafel te toveren. Kortom wij maken wat wij leuk en lekker vinden en hopen jullie daarmee te inspireren!

Ga voor meer informatie en recepten naar:  www.88food.nl

Print

Donut Cupcakes met vanille creme recept

donut cupcakes met vanille door 88food.nl gastblog betty's kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: 88 Food
  • Prep Time: 20 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: cake
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten cupcakes:

  • 180 gram roomboter,
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel,
  • 135 gram fijne suiker,
  • 8 gram vanillesuiker,
  • 4 eieren,
  • Snuf zout,

Ingrediënten topping:

  • 12 mini donuts,
  • 200 gram roomboter,
  • 200 gram poedersuiker,
  • 1/2 theelepel vanille-extract,
  • 1 eetlepel water.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix in een kom de boter, suiker en vanille suiker tot een romig geheel.
  2. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en blijf mixen totdat deze helemaal opgenomen zijn.
  3. Vervolgens voeg je een flinke snuf zout toe en beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel, mix dit tot een luchtig beslag.
  4. Doe de papiertjes in het cupcakeblik en vul deze met het beslag tot ongeveer 3/4 vol. Zet het blik in de oven en bak de cupcakes in 20 minuten gaar.
  5. Ondertussen maak je de botercrème door 1 op 1 de boter met het poedersuiker te mixen. Voeg daarna het water en vanille-extract toe en mix het geheel nog een keer tot een mooie, gladde crème.
  6. Vul een kom met wat fijne suiker en haal hier de donuts doorheen zodat ze een mooi suikerlaagje krijgen. Als het goed is zijn de donuts plakkerig genoeg zodat de suiker blijft zitten.
  7. Wanneer de cupcakes klaar en afgekoeld zijn spuit je er een laagje botercrème op. Op de crème druk je de gesuikerde mini donut en klaar zijn de donut cupcakes.

Eet smakelijk!

Groetjes, Nick & Denise

Notes

Heb jij ook een goed recept om te delen op Betty’s Kitchen? Upload jouw recept hier.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Donut Cupcakes met vanille crème door 88food.nl gastblog betty's kitchen


Category: Cake recepten Tags: Amerikaanse keuken, bloem, cake, cupcakes, donuts, eieren, foodbloggers, Hudson Bar&Kitchen, poedersuiker, roomboter, suiker, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Turks Fruit met frambozen en kokos
Volgend bericht: Vers van de Pers / 2016 Zomer »

Lees Interacties

Reacties

  1. Janneke

    27 juni 2016 om 1:34 pm

    Dit ziet er zo lekker uit!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee