• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Gezondheid / Detox Dagboek Betty & Dylan – Week 4

Detox Dagboek Betty & Dylan – Week 4

25 september 2016 Door Betina Oostveen Reageer

YES het zit er weer op! Dylan en ik hebben 28 dagen gedetoxed! En uiteraard hield ik voor jullie een detox dagboek bij! Misschien vind je het leuk om terug te lezen, maar haal je er bovendien ook inspiratie uit voor jezelf (en je partner).

detox dagboek betty en dylan week 4

Ik vertelde jullie al over onze redenen om samen te gaan detoxen, en hieronder lees je hoe het ons vergaan is tijdens de laatste detox week. En uiteraard heb ik ook weer een voorbeeld dagmenu met recepten uitgewerkt.

Even voor de duidelijkheid: Er zijn natuurlijk heel veel verschillende manieren om te detoxen. Van complete sapjeskuren tot het schrappen van ‘verkeerd’ voedsel. Wij detoxen in ieder geval met behulp van het boek:  In 28 dagen van gifbelt  naar tempel. Lees de boekreview voor een beknopte versie van wat je allemaal moet laten staan en mag eten tijdens deze detox kuur. Mijn ervaring is, dat als je toch heel veel lekkere en gezonde dingen mag blijven, je het detoxen ook makkelijker volhoud.

Hoe is de 4de detox week gegaan?

1.Woensdag

Hoewel wij gisteren lekker op tijd naar bed zijn gegaan, hebben wij beiden vandaag moeite met opstaan. Ik ben trouwens ook knap chagarijnig en Dylan draait zich nog een keertje om en blijft nog een half uur langer in bed liggen. Een uurtje na mijn juice merk ik weer een lichte hoofdpijn opkomen.  En moet lachen. Ik wilde al bijna na 3 weken detoxen ermee ophouden omdat ik dacht dat er niet veel meer zou gaan plaatsvinden. (Ik voelde me de afgelopen dagen TE goed namelijk) Maar de hoofdpijn geeft aan dat ik er nog niet helemaal ben. Ik snap nu wel waarom je het 28 dagen lang moet doen. Maar geen probleem. Drie weken zitter er al op, dus die ene week extra gaat ook wel lukken.

2. Donderdag:

Vandaag nog steeds een beetje moe en hoofdpijn, maar gelukkig alweer minder als gisteren. Ik moet wel zeggen dat het detoxen in de zomer beter vol te houden is als detoxen in Januari (Net na de feestdagen dus). Wij eten nu best wel ‘light’ gerechten en dat past natuurlijk veel beter bij deze zomerse dagen, dan bij de koude wintermaanden. Waar je juist voldoende moet bijeten om warm te blijven. Dit is in ieder geval een tip voor jullie, als je zelf wilt gaan detoxen. Ondertussen is het Nederlandse weer op zijn top, en met die overdosis vitamine D ga je de zomerse detox dagen een stuk beter tegemoet.

3. Vrijdag:

Vandaag wordt ik wakker met een dubbel gevoel! Wij hoeven namelijk nog maar een paar dagen, maar vanavond staat ook nog een bezoek aan Texel Culinair op het programma. Vorig jaar waren wij hier ook al te vinden, en hebben toen uitgebreid genoten van al het lekkers dat Texel te bieden heeft. Maar nu met het detoxen kan dat natuurlijk allemaal niet meer. Althans, ik ben nu al 4 weken ‘alcohol-vrij’ en ben eerlijk gezegd ook een beetje bang wat een eerste biertje of wijntje met mij zal doen.  Het festival was erg gezellig, zelfs met mijn spa rood in de hand. Ik heb eerlijk gezegd wel her en der een drankje meegeproefd van anderen, (zeker bij een bijpassend gerecht), en zelfs na die paar slokjes kreeg ik al hele rode wangen. Genoeg dus. En eigenlijk moet ik het ook na de detox bij deze minimale hoeveelheden gaan houden. Dus geen 7 gangen wijnarrangementen als wij uit eten gaan, maar bijvoorbeeld een (half) glaasje wijn bij het hoofdgerecht. Wacht even, zeg ik dit nou echt?!? hahahahaha

detox dagboek betty en dylan week 4

4. Zaterdag

Vandaag weer even uitwaaien op de boot vanuit Texel en savonds door naar Amsterdam voor een feestje in de Adam toren.  Bij binnenkomst werd mij meteen een glas champagne in de handen gedrukt. Ja blijkbaar is het dus algemeen normaal om te drinken. Tijdens de toast en klinken van de glazen heb ik welgeteld 1 slok genomen en had toen gewoon geen zin meer. Ik vond het ook echt doodzonde om mijn lijf nu vol te gieten met alcohol, omdat ik dus eindelijk ‘schoon ben’.  Oh ik hoop zo dat ik dit gevoel zo lang mogelijk kan vasthouden.  En ding scheelt: vanavond ben ik de BOB van ons gezelschap, dus had een goed excuus om de drank voor de rest af te slaan. Maar het voelde niet eens zo verkeerd!

5. Zondag

Vandaag word ik lekker uitgeslapen wakker. En ben zooo blij dat ik gisterenavond niet heb gedronken. De zondag voelt dan ook meteen anders. Je doet meer samen, kan meer genieten van het mooie weer, in plaats van de halve dag in je bed liggen met een kater. Dylan voelt zich overduidelijk ook prima. En wij komen tot de conclusie dat het samen detoxen eigenlijk best goed afgaat. Al kan hij niet wachten tot hij weer een stukje vlees mag eten en een lekkere koffie mag drinken. Ik ook wel hoor, maar dan wel met mate.

6. Maandag

Wij zijn er bijna! Op het werk staat er taart op het menu, want wij hebben een jarige! Uiteraard schuif ik wel aan bij de groep, maar vraag of iemand anders een klein stukje taart met mij wil delen. Gewoonweg omdat zo’n stukje taart meteen de helft van mijn dagintake is, en dat is gewoon te veel. En we hebben het hier over goede gewoontes aanleren he. Dus niet zo van:  ‘ Oh doe er maar nog een’ of meteen een groot stuk afsnijden. En ook al had ik een heel klein stukje taart:  mijn tanden sprongen er bijna van uit! Mijn ogen werden groot en ik kreeg eerlijk gezegd een beetje koppijn. Okee Betty, dat hoef je voortaan ook niet meer te doen, hou het maar gewoon bij een gezondere pindakaastaart of zo. Voor straf moet ik savonds ook uitgebreid gaansporten.  Dylan en ik staan nu trouwens ook nu pas still bij het feit dat onze ik-heb-spontaan-zin-in-zoet momenten gewoon helemaal verdwenen zijn. Dus wij moeten proberen om hierna ook gewoon zoveel mogelijk weg te blijven van zoetigheid (suiker enzo) in de hoop dat die ‘verslaving’ ook nooit meer terug komt. Pfff zelfs chocolade dus… hahahaha

7. Dinsdag

Yoehoe, wij zijn er! En beginnen beiden de ochtend met een soja latte koffie. Het mag weer (af en toe). En de rest van de dag weer gewoon detox proof gegeten. Na vier weken gezond(er) eten weet ik nu eigenlijk ook niet beter. Laten wij proberen deze gezonde trend zo lang mogelijk vol te houden. In ieder geval weer terug naar die 80/20 lifestyle, want die was dus overduidelijk zoek voor wij aan deze detox begonnen.  En wij pakken gewoon weer 1-2 goede detox gewoontes mee voor de rest van ons leven. Flexitarien en juices blijven een vast een onderdeel van de dagelijkse dag. Doordeweeks zoveel mogelijk gezond eten en in het weekend mag je dan iets extra’s. En uiteraard het sporten moet gewoon onze goede gewoonte blijven! Ik ga in ieder geval nu een gezonde(re) weekplanning maken voor de komende week. Wel weer met af en toe een stukje rood vlees of kip, maar laten wij het detoxproof eten maar zoveel mogelijk zien vol te houden. Daar voelen wij ons beiden eigenlijk best wel goed bij.

Groetjes, Betty & Dylan.

Voorbeeld menu Detox – Week 4

(om je een beetje een idee te geven van wat je allemaal kunt eten en moet doen):

detox dagboek betty en dylan week 4

  • 07:00 uur:  een glas warm water met citroen opdrinken.
  • 07:15 uur:  de huid borstellen + wisseldouche nemen. (dit wordt beschreven in het boek)
  • 07:45 uur:  een Glass of Fresh Juice nemen.
  • 10:30 uur:  een kop kruidenthee +  en een handje gemengde noten.
  • 13:00 uur:  een kop Indiase bloemkoolsoep, met 2 Rijstwafels met geitenkaas.
  • 16:00 uur:  een kop kruidenthee + kommetje kokos- of geitenyoghurt met 1 geraspte appel en een snufje kaneel.
  • 19:00 uur:  een portie groente lasagna. Gebruik alleen geitenkaas in plaats van mozzarella
  • 22:00 uur:  een kop Sleepytime herbal thee of avondmelange
  • 22:30 uur: een glas water + psylliumvezels, om de darmen in optimale conditie de krijgen.
  • Extra: gedurdende de dag  veel water drinken, maak bijvoorbeeld een kan water met fruit!

ONZE TIP VAN DE WEEK: Het zou zonde zijn als je na 28 dagen ineens weer hetzelfde gaat eten als dat je hiervoor deed. Bouw zowieso rustig op, want ik denk niet dat je lijf meteen een fles wijn kan handelen op het moment. Maar probeer 1 of 2 goede gewoontes uit je detox gewoon blijvend er in te houden. Zo heb ik dat de afgelopen 3 jaren ook gedaan, en ik ben nu doorgaans echt een stuk bewuster en gezonder aan het eten.

Ik hoop dat ik jullie hiermee heb weten te inspireren gezond(er) te eten. En ik hoop dat jullie het leuk vonden om ons detox dagboek te lezen?

Mocht jij zelf een detox gaan doen, hou mij dan zeker op de hoogte en stel gerust vragen hierover. Heel veel succes in ieder geval!

Detox Dagboek Betty & Dylan - Week 1

Category: Gezondheid Tags: detox, detox recepten, eetdagboek, persoonlijk

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « WINACTIE: Tefal Cuisine Companion t.w.v € 699.95
Volgend bericht: Venkelsalade met sinaasappel en grapefruit »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#PASEN

recept groene paas tulband met citroen en dragee eitjes © bettyskitchen

Op zoek naar inspiratie voor pasen? Neem hier een kijkje bij onze Paas (brunch) recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl Cruffins met Nutella (video)
  • recept paas taart met advocaat © bettyskitchen.nl Paas Taart met Advocaat

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
✨PANCAKES CEREAL✨ Hebben jullie ooit wel eens ✨PANCAKES CEREAL✨
Hebben jullie ooit wel eens ontbijtgranen van pannenkoeken beslag gemaakt? Deze #pancakecereal is een oudere TikTok hype maar is vandaag de dag nog steeds heel erg lekker! Het is even een werkje en dus meer voor de ochtenden waarbij je meer tijd kan uittrekken voor ontbijt maken. 

Het beste aan dit recept is dat je werkelijk elk soort pannenkoekjes beslag hiervoor kunt gebruiken. Uit een pak, homemade of zelfs super gezond of vegan! Stop het in een spuitflacon of doseerzakje en bak kleine rondjes van het beslag in een koekenpan. Op de website vind je wel het recept dat ik hier graag voor gebruik! Serveer op bijvoorbeeld een smoothiebowl of een kommetje kwark en met vers fruit!

Heb jij wel eens pancakes cereal gemaakt of geproefd?

==> https://bettyskitchen.nl/pancakes-cereal-tiktok-recept/
—————————————-

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#pancakes #mini #cereal #tiktok #tiktokfood #kwark #yoghurt #tiktokrecipes #aardbeien #blauwebessen #ontbijt
🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣 Zie hier Betty 🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣

Zie hier Betty op haar Paas best! Dat betekent dus met een mond vol heerlijk eten! Vanmorgen zijn wij tijdens het paas ontbijt compleet in de watten gelegd door vrienden en met verrukkelijk eten! Uiteraard mocht een creatie met croissantdeeg niet ontbreken! Het is dan ook ontzettend leuk om te zien dat jullie ook massaal aan de slag zijn gegaan met #CRUFFIN recepten en krijg er ook regelmatig tags en foto’s van doorgestuurd!

Maak er hoe dan ook een geweldig paasweekend van! Ik hoop dat je hem op een leuke en coronaproof manier kunt doorbrengen met mensen waar je van houdt. En anders wel lekker genieten van een paar daagjes uitrusten en vrij zijn. Hele fijne paasdagen en geniet zeker van de heerlijke paas recepten die op de website staan!

Liefs, Betty
✨CINNAMON CRUFFINS ✨ Vorige week deelde ik ei ✨CINNAMON CRUFFINS ✨

Vorige week deelde ik eindelijk de IGTV voor Croissant muffins met Nutella. En de afgelopen week zag ik ineens de CRUFFIN op heel erg veel kanalen voorbij komen. Echt ontzettend leuk dat de liefde voor croissantdeeg nu massaal inslaat! En CRUFFINS zijn dan ook met recht de grote paas tip voor dit jaar! 

Op mijn verzamellijstje met paasbrunch recepten (zie stories) voor dit weekend vind je reeds overheerlijke Paas cruffins met ricotta en lemon curd. Ik heb de cruffins met Nutella ook reeds toegevoegd. 

Maar deze easy peasy cruffins met kaneelsuiker zijn ook zeker het proeven waard!! Ik zal ze binnenkort ook op de website erbij zetten! Voor nu moeten jullie het even doen met de Reels en kort recept dat daarin beschreven staat. Maar je zult blij verrast zijn!

Ik slinger straks de oven weer aan hiervoor! Want we gaan spullen sjouwen! Wat zijn vandaag jouw plannen?

==> https://bettyskitchen.nl/paasbrunch-recepten/
🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿 Het N 🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿

Het Nederlandse aspergeseizoen is inmiddels geopend! Hebben jullie al het witte goud in huis gehaald? De asperge liefhebbers onder jullie kunnen de komende weken een bestelling plaatsen voor een compleet 3-gangen asperge menu om dit voorjaar mee te vieren!

Versplatform @vaneigenbodem.nl slaat namelijk de handen in een met @dekrat en komt de ‘asperge box’ op 29 april 2021 bij je thuis afleveren! Alle boodschappen zitten in het pakket en je hoeft enkel de QR code te scannen om de recepten te bekijken.

Van een lichte bouillon met witte asperges vooraf, tot een hoofdgerecht van krieltjes met venkel gegrilde asperges en de koningsoesterzwam. Maar laten we ook een nagerecht van Hollandse aardbeien met witte asperge crème niet vergeten. Die laatste was echt een verrassing!

Wil jij ook de aspergekrat thuis ontvangen? Plaats dan je bestelling tot en met maandag 26 april via onderstaande link. Zie ook mijn stories voor swipe up link!

⇒ https://www.dekrat.nl/aspergekrat 
____________________________________________
#asperges #aspergeseizoen #aspergekrat #vaneigenbodem #dekrat #foodbox #witteasperges #asperagus #joincollab #bettyskitchencollab #samenwerking
❤️ BROODROOSTER (met korting) ❤️ Is voor ❤️ BROODROOSTER (met korting) ❤️

Is voor jullie goed keukenapparatuur ook goud waard? Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk dat de apparatuur functioneel en veelzijdig is. Maar dat ook een tof design heeft dat gezien mag worden op het aanrecht. Dus wat vinden jullie van mijn nieuwe broodrooster die ik van @russellhobbs.benelux heb gekregen?

De knalrode kleur is een echte blikvanger en staat perfect op onze Paastafel. Ik hou van dat retro design met afwerking in chrome. Niet alleen roostert hij mijn sneetjes brood tot in perfectie, maar je krijgt er ook een extra opzet bij voor het opwarmen van je croissants of bagels! En dat scheelt gewoonweg een hele oven opwarmen voor het afbakken van 1 stuks voor de lunch!

Russell Hobbs heeft een breed assortiment aan mooi design apparatuur voor in de keuken. Naast deze prachtige rode Colour Plus + broodrooster hebben ze ook bijpassende waterkokers, koffiezetapparaten, blenders en meer in het assortiment! Een aantal van deze producten zijn zelf bekroond tot ‘Best Reviewed’ op Kieskeurig. Deze week ontvang je tevens -20% korting op Colours Plus+ bij MediaMarkt (zie swipe up in mijn stories)

Neem dus gerust een kijkje op hun pagina voor alle modellen en kleuruitvoeringen want misschien zit er voor jou ook iets leuks tussen? Hele fijne paasdagen in ieder geval!

Groetjes, Betty

_________________________
#russellhobbs #russellhobbsbenelux #broodrooster #toaster #couloursplus #keukenapparatuur #gadgets #rood #pasen #easter  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨VEGAN COURGETTI MET PADDENSTOELEN EN MAIS ✨ ✨VEGAN COURGETTI MET PADDENSTOELEN EN MAIS ✨

Wat een heerlijk warme dag is dit hè! Dat vraagt ook om een lichte zomerse maaltijd! Courgetti is een heerlijk, gezond en glutenvrij alternatief voor een bordje pasta en zo kom je wel aan je dagelijkse voorziening groente. 

De romige saus is ook enkel gemaakt groente, het is namelijk een saus van gepureerde maïs! Zo lekker dat je ongetwijfeld wel vaker deze courgetti met champignons en maissaus op het menu gaat zetten! 

Check op de website sowieso een lijstje met 10x courgetti recepten om van te smullen! Heb jij wel eens courgetti pasta gemaakt? 

==> https://bettyskitchen.nl/courgetti-met-champignons-maissaus/
————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#courgetti #courgette #zucchini #zoodles #pasta #glutenvrij #lowcarb #mais #vegan #plantbased #corn #creamy #summertime #recept
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in