Het afgelopen jaar reikte de populairiteit van bananabread ongekende hoogte! Dat nu zelf de supermarkten kant en klare bananabread muffins in de schappen hebben liggen. Deze bananabread spelt muffins maak je ook thuis eenvoudig zelf!
Gezonde muffins met spelt maken
Nu het officieel herfst is, kruipen we steeds vaker op de bank met een kopje koffie of thee. En ik eet dan het liefst een muffin.. of twee.. Maar gelukkig kun je tegenwoordig heerlijke en gezonde muffins maken. Zoals deze Bananabread spelt muffins zonder suiker, die enkel is gezoet met banaan, dadels en rozijnen. En mocht hij je enigszins bekend voorkomen? Dan kan dat kloppen, want deze bananabread spelt muffins liggen tegenwoordig ook in de schappen bij de AH to go!
Nog veel meer lekkere bananabread recepten
Het recept is namelijk van niemand minder dan Pauline Weuring (Uit Paulines Keuken) en is uitgeroepen tot Bloggers Favorite bij de AH. En na het proeven was ik uiteraard ook weg van deze overheerlijke spelt muffins. Gelukkig deelde Pauline ook het recept met ons, dus nu komen deze bananabread spelt muffins ook vaker mee in mijn handtas. Lang leve de herfst, lang leve bankmomentjes met een kop thee en lang leve de zelf gemaakte bananabread! Check hier nog veel meer lekkere bananabread recepten en variaties!
Bananabread spelt muffins
Het afgelopen jaar reikte de populairiteit van bananabread ongekende hoogte! Dat nu zelf de supermarkten kant en klare bananabread muffins in de schappen hebben liggen. Deze bananabread spelt muffins maak je ook thuis eenvoudig zelf!
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 30 min.
- Total Time: 40 minuten
- Yield: 10 stuks 1x
- Category: muffins
- Cuisine: Britse keuken
Ingredients
- 2 rijpe bananen
- 3 dadels, ontpit
- snufje zout
- 2 eieren
- 150 gram speltbloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel koekkruiden
- 60 gram rozijnen
- 30 ml zonnebloemolie
- handje cashewnoten, gehakt
Extra:
- foodprocessor / blender / staafmixer
- Keukenmixer met garde
- muffinblik + vormpjes
- ijsscoop
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hete lucht) en vul het muffinblik met de papieren muffinvorpjes.
- Pureer de bananen en de dadels met een snufje zout in de foodprocessor. Schenk in de beslagkom van de keukenmachine en klop rustig op, terwijl je een voor een de eieren toevoegd. Voeg het volgende ei pas toe, nadat het eerste ei volledig is opgenomen.
- Meng het speltbloem met het bakpoeder, kaneel en koekkruiden strooi vervolgens in 3 delen bij het beslag in de kom. Laat de machine rustig kloppen totdat alle het bloem volledig is opgenomen. Zet vervolgens de machine uit.
- Roer tot slot de rozijnen, zonnebloemolie en cashewnoten door het beslag. Gebruik de ijslepel om het beslag over de muffinvormpjes te verdelen en bak de bananbread spelt muffine af gedrurende 25-30 minuten.
- Tip: steek aan het einde van de baktijd een sateprikker in de spelt muffins: als deze er schoon uitkomt is de bananabread gaar. Laat vervolgens een beetje afkoelen en serveer deze Bananabread spelt muffins bij een kopje koffie of thee.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze bananabread spelt muffins wilt gaan maken!
Geef een reactie