• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Zelf Pindarotsjes maken

Zelf Pindarotsjes maken

28 maart 2025 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe
Share
Share on Google Plus
Share
Share on Facebook
Share
Share this
Pin
Pin this

Heb jij af en toe een ‘craving’ naar pinda’s? Of hou je gewoonweg van pure chocolade? Dan wordt het eens hoog tijd om zelf pindarotsjes te gaan maken! Deze kleine snack of tussendoortje is nog redelijk gezond hoor, maar zorgt direct voor een verzadigd gevoel en stilt de ‘craving’. En het mooiste is: je hebt er slechts 2 ingrediënten voor benodigd! Iedereen kan dit maken!

Zelf het ultieme pindarotsjes tussendoortje maken

Wie is er niet groot geworden met bijvoorbeeld pindakaas? Die goede ouwe pinda staat er om bekend dat het een reeks B vitamines en mineralen zoals kalium, magnesium en zink bevatten. Voor mij persoonlijk is het dan ook een peulvrucht waar ik graag van snoep en dus ook regelmatig zelf pindarotsjes van maak. De pinda’s worden omhuld in pure chocolade, die tevens ook heel veel goede eigenschappen bevat en past in een gezond(er) eetpatroon. Snoep je met mij mee?

recept zelf pindarotsjes maken © bettyskitchen.nl
recept zelf pindarotsjes maken © bettyskitchen.nl

Hoe kun je chocolade tempereren?

Het is overigens wel belangrijk dat je getempereerde chocolade gebruikt voor het maken van pindarotsjes. Het tempereren van de chocolade zorgt er namelijk dat de rotjes mooi knapperig worden en een mooie glans krijgen. Het voorkomt ook dat de chocolade na een paar dagen een wittige uitslag krijgt. Je kunt chocolade smelten en tempereren met behulp van de magnetron of gebruik een kookpannetje op de laagste stand op een inductiekookplaat. Deze gaat dan zacht genoeg om de chocolade te kunnen smelten zonder te verbranden. Het gehele proces beschrijf ik in het recept hieronder.

recept zelf pindarotsjes maken © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere tussendoortjes met pinda’s of chocolade

  • xxx

Print

Zelf Pindarotsjes maken

recept zelf pindarotsjes maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ben je op zoek naar een redelijk gezonde snack met pinda’s en chocolade? Dan zijn deze pindarotsjes voor jou. Geen poespas maar slechts twee heerlijke ingrediënten, super makkelijk recept en handig om op voorraad te hebben bij trek of een craving naar chocolade. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 16 stuks
  • Category: Tussendoortjes
  • Cuisine: Nederlandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

  • 200 gr pure chocolade
  • 150 gr ongezouten pinda’s
  • eventuele smaakmakers naar keuze (zie punt 3)

Extra:

  • bakpapier
  • dienblad of serveerschaal

Instructions

  1. Als eerste dien je de chocolade te smelten en vervolgens te tempereren. Hiervoor breek je de chocolade in stukjes. Haal een kwart van chocolade weg en zet apart. De overige driekwart van de chocolade kun je nu smelten in een kookpannetje op de laagste stand op inductie (ja dat gaat heel goed!). Of… je stopt de chocolade in een kommetje en verwarmt steeds 20 seconden in de magnetron tot alles gesmolten is.
  2. Haal daarna de pan of kom van de warmte bron en roer hier het kwart chocolade doorheen om de temperatuur wat omlaag te brengen en de chocolade mooi te laten glanzen. Dit proces heet dus ‘tempereren’. 
  3. Tot slot voeg je de ongezouten pinda’s toe en kun je er voor kiezen om eventueel een vleugje zout en kruiden of specerijen toe te voegen, als je dat wilt. Denk bijvoorbeeld aan een snuf vers gemalen peper,  ook zeer fijngesneden chilipeper, een vleugje kardemom, maar gekonfijt citrusfruit zoals yuzu of bio sinaasappelschil kan ook. Roer het geheel goed door elkaar met een eetlepel.
  4. Nu heb je een dienblad of serveerbord nodig dat in de koelkast past. Plaats hierop een vel bakpapier. Gebruik de eetlepel om hoopje van het pinda-chocolademengsel steeds op te scheppen en plaats evenredig op het bakpapier. Met 1x dit recept kan ik 16 stuks pindarotsjes maken.
  5. Stop het dienblad in de koelkast gedurende 30 minuten zodat de chocolade volledig uit kan harden. Daarna kun je de pindarotsjes in een afgesloten bakje of zakje in de voorraadkast plaatsen. 

Snack smakelijk!

Notes

Pindarotsjes bestaande uit enkel pinda’s en chocolade blijven gerust 2-3 weken goed. Mocht je andere smaakmakers gebruiken heeft dit ook invloed op hoe lang ze goed blijven. Kijk, ruik en proef om zeker te weten.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept zelf pindarotsjes maken © bettyskitchen.nl

recept zelf pindarotsjes maken © bettyskitchen.nl
Share
Share on Google Plus
Share
Share on Facebook
Share
Share this
Pin
Pin this

Category: Bakrecepten Tags: chocolade, Feest, Glutenvrij, kidsproof, Nederlandse keuken, pinda's, sporten, tussendoortjes, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gele Curry met jackfruit (vegan) – uit Jackfruit kookboek
Volgend bericht: Vegetarische Korma met Kikkererwten »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept gebakken feta uit de oven feta fourno © bettyskitchen.nl

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee

Meldingen