• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Overige / Vers van de Pers / 2016 Voorjaar

Vers van de Pers / 2016 Voorjaar

9 mei 2016 Door Betina Oostveen Reageer

Vers van de Pers / 2016 Voorjaar

De afgelopen weken hebben wij weer wat nieuwe producten mogen proeven en uittesten bij Betty’s Kitchen. Maar omdat ik niet overal een uitgebreide review over kan schrijven, verzamel ik een aantal favorieten in deze Vers van de Pers editie Voorjaar 2016! Check gauw deze nieuwe coole producten die NU in de schappen liggen!

Lola Quinoa

Vers van de Pers / 2016 Voorjaar lola quinoa

Quinoa klinkt jullie waarschijnlijk heel bekend in de oren? Verwar quinoa niet met een graansoort, maar het is echte een heerlijk zaadje, boordevol eiwitten, dat goed vult en dus ook nog eens glutenvrij is. Kijk eens bij de lekkere recepten die ik met quinoa al maakte. De merknaam Lola staat for ‘LowLands’ oftewel de ‘Lage Landen’.  Deze quinoa is namelijk afkomstig van eigen bodem, afkomstig van maar liefst 45 akkerbouwbedrijven en daar mogen wij best trots op zijn. Lola Quinoa is de volkoren variant en heeft een lekkere nootachtige smaak. Lola Quinoa hoeft niet vooraf afgespoeld te worden. Alleen even koken in de pan en klaar is Kees. Ik bedoel Lola. Een heerlijk alternatief voor aardappels, rijst of pasta en ook gewoon erg lekker.

Lola Quinoa is verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Er is inmiddels ook een variatie met speltgraan verkrijgbaar. Voor een pakje van 350 gram betaal je € 3.49 . De verpakking met spelt is € 2,99. Ga voor meer informatie naar de website van Lolaquinoa.nl.


Verkade Dubbel Dik & Extra Dun

Vers van de Pers / 2016 Voorjaar verkade dubbel dik flinter dun

Vorig jaar lanceerde ons Hollandse chocolade merk Verkade twee nieuwkomers op de markt. Een dubbel DIK reep met volromige melkchocolade waar je zo heerlijk je tanden in kunt zetten. Maar ook een flinter DUN reep met een knapperige pure chocolade voor een fijne en delicate bite. Dit jaar zijn beide repen in een nieuwe crunchy uitvoering gelanceerd en kun je dus lekker mee varieren. Er is nu een Dubbel DIK reep met gecarameliseerde pecannoten en amandelen. En de Flinter DUN reep is er nu in wittechocolade met gedroogde frambozen en crunchy amandelstukjes.

De normale Dubbel DIK is verkrijgbaar in een blok van 130 gram en kost € 1.89 . De Fllinter DUN  is verkrijgbaar in een plak van 65 gram en kost € 1.39. Ik ga er van uit dat de nieuwe smaken in dezelfde prijscategorie gaan vallen. Ga voor meer informatie naar de website van  Verkade.nl


Seamore Pasta

Vers van de Pers / 2016 Voorjaar seamoere zeewierpasta

Er is een nieuwe (glutenvrije) soort pasta op de markt! En deze wordt gemaakt van zeewier! Wie had dat ooit gedacht! De pasta is echter niet zo zacht als normale pasta, maar dat komt omdat zeewier natuurlijk boordevol vezels zitten. Tip: je kunt het zelfs combineren met gewone tagliatele, om de overstap te verkleinen. Maar zo krijg je nog wel steeds alle goede nutrienten mee. Het kookvocht van deze pasta krijgt natuurlijk ook die goede nutrienten mee en kun je na afloop zelfs als bouillon gebruiken voor nieuwe recepten. Maar goed, combineer het goede uit de zee, met jouw favoriete groente, noten, sauzen en vlees of vissoorten en verras jezelf!

Deze tagliatelle wordt verkocht in een knalblauwe stazak van 100 gram (= 5 porties) en kost € 4.95.  Je koopt de seamore pasta in de webshop van Seamore, maar ook bij de Albert Heijn en diverse natuur winkels. Check de website voor de complete verkooplijst  + meer informatie: Seamorefood.com.


Cocio 

Vers van de Pers / 2016 Voorjaar cocio chocolademelk

Onze Deense buren weten wel wat lekker is!  Deze Cocio chocolademelk bevat slechts drie ingrediënten: verse melk, suiker en UTZ gecertificeerde cacao. Kunstmatige toevoegingen zijn niet nodig en daar wordt ik heel blij van!  Er is een Classic variant en een Dark variant (mijn favo!) die je alleen even hoeft te schudden en daarna lekker achterover giet.  Het is een heerlijke rijke en romige chocolademelk. Serveer ijskoud op een zomerse dag, voor de nodige energie. En in de wintermaanden verwarm je de fles natuurijk even voor een warme chocolademelk, met of zonder toef slagroom.

Cocio is te vinden in het zuivelschap bij verschillende supermarkten. Een flesje van 270 ml kost € 1.39 en een grote fles van 900 ml kost € 1.69. Ga voor meer informatie naar de website van Cocio.nl. 


Koopeenkip.nl 

Vers van de Pers / 2016 Voorjaar koopeenkoe.nl

Vorig jaar schreef ik al over het geweldige initiatief van Koopeenkoe.nl. Met zijn allen schrijven wij ons gezamelijk in en als er genoeg kopers zijn wordt er een complete koe geslacht, gerijpt en thuisgeleverd. Zo krijg jij je vlees rechstreeks van de boer en is het bovenal van geweldige kwaliteit. In Huize Betty zijn wij al fan van Koop een Koe. En inmiddels is er ook Koopeenvarken.nl en zelfs een Koopeenkip.nl. Hier koop je gezamelijk met anderen een lot met kippen en leghanen. Omgerekend betaal je niet eens zoveel meer als in de supermarkt, maar als je weet dat deze beestjes een goed leven heb gehad, weet ik wel waar ik mijn spullen vandaan wil halen.

Een pakket van Koopeenkip.nl kost € 79,95 (inclusief verzendkosten) en bevat totaal 6.5 kilo kip (Dit is gerust een hele diepvrieslade vol). Enkel te bestellen via de website van Koopeenkip.nl.


Dit was mijn opsomming voor wat extra voorjaars inspiratie. Mocht jij ook een van de producten (inmiddels) zelf aangeschaft of uitgeprobeerd hebben, dan hoor ik graag wat je er van vind!

genieten_groetjes_bettyskitchen

Dit artikel bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Overige Tags: Koopeenkip.nl, Lola Quinoa, Verkade, Vers van de Pers, zeewier

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Thaise ontbijt omelet met gebakken rijst
Volgend bericht: Heldere pikante soep uit Thailand (Tom Yum) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee