Binnenkort is het weer moederdag en dan wordt het tijd om iets heel lekkers en speciaal op tafel te zetten. Ik volgde onlangs met mijn moeder een Moederdag workshop & brunch en maakte deze Ei Muffins met spek uit de oven.
En dit gerecht is zo simpel te maken! De bacon kun je overigens ook gerust achterwege laten, indien je geen varkensvlees eet. En dan zijn ze nog steeds verrukkelijk hoor!
Moederdag ontbijt met ei muffins
Mama verdient eigenlijk elke dag wel iets liefs. Maar speciaal voor Moederdag mag je natuurlijk heerlijk uitpakken. En deze ei muffins met spek, uit de oven, zijn dan een echte aanrader! Serveer ze lekker warm, met een kopje thee/koffie. Misschien zelfs nog wat zelfgemaakte appel muffins erbij en mams voelt zich ongetwijfeld de meest gelukkige vrouw op aarde.
Dus stroop deze Moederdag de mouwen maar op en ga aan de slag met deze heerlijke ei muffins. Je moeder zal je er dankbaar voor zijn! En papa ook hoor 🙂 Het recept staat overigens ook in het kookboek “ Wat eten we vandaag?“ van Susan Aretz (Smulpaapje.nl). En die staat vol met nog meer lekkere recepten voor Moederdag en meer!
PrintRecept: Ei muffins met spek (uit de oven)
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 30 minutes
- Yield: 2-3 personen 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Amerikaanse Keuken
Ingredients
- 6 dikke, lange plakken bacon,
- 6 sneetjes brood,
- 6 eieren,
- verse bieslook, fijngesneden,
- zout & peper.
Extra:
- oven,
- bakplaat,
- rooster,
- bakpapier,
- muffinvorm, ingevet met boter of olie.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rangschik de bacon op de bakplaat en bak gedurende 10 minuten in de oven. Ze moeten nog kunnen buigen, dus zorg dat ze niet te knapperig worden.
- Steek ondertussen met een mes/groot glas/ramequins rondjes uit het brood en bekleed hiermee de bodem van 6 muffinvormpjes. De rondjes dienen zodanig groot genoeg te zijn om de bodem + opstaand randje van de vormen. Druk het brood zachtjes aan in het bakblik, met je vingers.
- Haal ondertussen de plaat met bacon uit de oven en zet apart om af te koelen. Plaats de muffinvorm op een rooster in de oven en bak de broodbodem gedurende 5 minuten in de oven.
- Haal het muffinblik weer uit de oven. Vouw de bacon, als een opstaand randje) bovenop het brood. De bodem met brood blijft zichtbaar en deze vul je nu met 1 ei. Het handigste is om het ei eerst in een klein kommetje te breken en vervolgens in de opening te gieten. Zo kun je eventuele stukjes schil nog uit het kommetje vissen. Breng het ei vervolgens op smaak met peper en weinig zout ( de bacon is al vrij zout) en garneer met bieslook.
- Zet de muffinvorm nu voorzichtig terug in de oven. Verlaag de temperatuur naar 175 gran (160 hete lucht). Zodra het eiwit gestold en wit ziet, dan zijn de Ei muffins met spek klaar. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Serveer deze ei muffins direct.
Eet smakelijk en alvast een fijne Moederdag toegewenst!
Groetjes, Betty
v.l.n.r. Mijn mams, Mara (Damespraatjes.nl) en ik!
(alle bovenstaande foto’s zijn gemaakt door fotograaf: Bastiaan van Musscher)
Geef een reactie