• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Overige / FoodWeLove box (een-verrassing-voor-jezelf-box)

FoodWeLove box (een-verrassing-voor-jezelf-box)

25 maart 2013 Door Betina Oostveen Reageer

Deze maand ontving ik mijn allereerste foodbox ever! En dat werd een doos met Engelse delicatessen van FoodWeLove.

FoodWeLove box (een-verrassing-voor-jezelf-box)

Er zijn verschillende bedrijven in Nederland die maandelijks een box vol lekkernijen samenstellen, en bezorgen deze dan ook bij je thuis. Zo kreeg ik deze maand een cadeautje van mezelf, en liet mij verrassen met een doos vol delicatessen van FoodWeLove.

FoodWeLove is in Oktober 2012 opgericht door Marleen Basart. Deze dame besloot haar hart te volgen en maakt ons nu elke maand blij met een doos vol heerlijkheden. Alle producten zijn puur & eerlijk en hebben een eigen verhaal. Zo ook de mensen met wie zij elke maand de boxen samenstelt: Chefkoks, Kookboekenschrijvers en mensen die gewoon heerlijke  producten maken. Elke maand is weer uniek! Doordat de inhoud van de box uiterst geheim blijft, is het elke maand net kerstochtend en kun je niet wachten om de box te openen en alles te bekijken. Het mooiste komt nog: je mag het daarna allemaal nog gaan opeten ook!

Wat zat er in de FoodWeLove Box van Maart 2013 (v.l.n.r.):

  1. Organic Black Fox Cider – Dunkertons: Biologische appel cider uit Herefordshire, Engeland.
  2. Dandelion & Burdock – Fentimans:  Frisdrank op basis van paardenbloem (=dandelion) en distel (=burdock). Wordt traditioneel gedronken bij Fish ‘n Chips.
  3. Scones Mix – DaPeppa: Huisrecept van de moeder van chef Chris Naylor: om zélf thuis scones te maken. Serveren met clotted cream & jam uiteraard.
  4. Olijfolie uit Foggia – Meeuwig & Zn.: Verkregen uit de eerste koude persing, en heeft een intense volle geur. Geschikt voor dressings of dippen van brood.
  5. Remeker Puur – Remeker Jersey Boerenkaas: Kaas gemaakt van de melk van Engelse Jersey koeien. Uitgeroepen tot ‘Beste Belegen Kaas van Nederland’ (Horecava 2013).
  6. Spring Chocolate Bar – SWEET: Pure chocolade met zonnebloempit, aardbei, mint, bijenpollen en citroen.

Hoe heb ik ervan genoten? 

FoodWeLove box (een-verrassing-voor-jezelf-box)Kaasplankje (verrukkelijk kaasje) met vers afgebakken ciabatta. Heerlijk om in de smaakvolle olie te dopen en daarna in grofgemalen zeezout met basilicum. Serveer er ook wat vleeswaren, zoals parmaham, bij.

FoodWeLove box (een-verrassing-voor-jezelf-box)Lekker als toetje..  of gewoon zo maar…   een geweldige chocoladereep met een glaasje port.

FoodWeLove box (een-verrassing-voor-jezelf-box)

Geen traditionele Fish ‘n Chips maar gewoon mijn eigen variant. Het paardenbloem/distel drankje rook alleen een beetje drop-achtig, en de combinatie werd daardoor wel een beetje vreemd. (Ik denk dat je hier typisch Engels voor moet zijn..) Maar op zichzelf staand is het een vreemd maar lekker drankje.

De fles appel cider viel naar mijn smaak tegen, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik een zoete appel cider drinkster ben. De fles uit deze box is een medium-dry variant, maar drink deze dus gerust al aperitief.

FoodWeLove box (een-verrassing-voor-jezelf-box)

Daarnaast verraste ik mijzelf met een mini-high tea:  heerlijke scones van Chris’mum,  met mijn eigen gemaakte clotted cream en frambozen jam.

love-heart-cookie-main  Ultiem surprise moment bij het openmaken van de box, de inhoud wordt namelijk strikt geheim gehouden tot na de leveringen. Alles is netjes en mooi verpakt. De website van FoodWeLove publiceert ook de achtergrond van  elk product ca. 1 week nadat de box is geleverd. De olijfolie en chocolade zijn persoonlijke favorieten geworden! Goede mogelijkheid om onbekende producten te kunnen proberen.

 

BrokenHeartCookie (2)

 

Smaak is persoonlijk, dus het kan zijn dat je iets geleverd krijgt dat volgens jouw smaak niet lekker is.

 

Bovenstaande box is gemaakt in samenwerking met sterrenchef Chris Naylor van Restaurant Vermeer. Deze foodbox is t/m 20 April 2013 te bestellen op de website van FoodWeLove, en de prijs is vanaf  € 24.95  inclusief verzendkosten.

Category: Overige Tags: chocolade, Engeland, Food we love, foodbox, Kaas, scones

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Kaneelbroodjes maken (Cinnabons)
Volgend bericht: Zelf Clotted Cream Maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee