• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Weetabix volkoren granenontbijt met aardbeien

Weetabix volkoren granenontbijt met aardbeien

22 juli 2014 Door Betina Oostveen Reageer

weetabix_volkoren_granen_ontbijt_met_aardbeien_1-001Onlangs had ik het genoegen om kennis te maken met chef-kok Jean Beddington (voormalige eigenaresse van Restaurant Beddington in Amsterdam). Jean komt oorspronkelijk uit Engeland, maar heeft zich de afgelopen decenia’s bewezen als culinaire grootheid in Nederland. Wie beter dan mevrouw Beddington kan ons wegwijs maken in de wereld van een ‘Full English Breakfast’ en één van Engelands meest gebruikte ontbijtgranen: Weetabix.

Uiteraard begon onze Foodbloggers ‘Breakfast Meeting’ met een smakelijk Engels ontbijt: Scrambled eggs, sausages, bacon and baked beans on toast. Dit is een heel lekker maar stevig ontbijt, en dat zijn wij Nederlanders niet zo gewend.

Maar volgens Jean is dit bij onze buren wel anders:

 “In Engeland vormt het ontbijt een belangrijk moment van de dag. Liefst met de hele familie wordt er gezellig uitgebreid ontbeten.”

Ontbijtsessie Jean Beddington

En om de liefde van de Engelsen voor het ontbijt te benadrukken, refereerde Jean Beddington naar een quote van de Britse toneelschrijver William Somerset Maugham:

“To eat well in England you should have breakfast three times a day”.

Naast het ‘ Full English breakfast’ hadden de Engelsen behoeft aan een vollegranen ontbijt, en daarom ontbijt men daar vandaag de dag veelal met Weetabix. Weetabix bestaat namelijk voor 95% uit volle ontbijtgranen  en is dus beter voor de darmflora en spijsvertering. Doordat het zo vezelrijk is, zit je er ook langere tijd van ‘ vol’ . Het enige nadeel is dat deze koekjes een hele neutrale smaak hebben, en  daarom ‘pimp’ ik als het ware mijn kommetje Weetabix met rood fruit en chocolade. En als we dan toch goed bezig zijn, schep ik er ook nog zaadjes doorheen die boordevol omega vetzuren zitten: Lijnzaad, pompoenzaadjes en zonnebloemzaadjes.  Zo krijg je alle voedingsstoffen binnen die ik nodig heb om een de dag te beginnen.

Dus krijg je het al benauwd bij de gedachte aan een ‘full English Breakfast’? Neem dan eens dit typisch Britse Weetabix volkoren granenontbijt met melk, yoghurt of kwark. Het is nog heel gezond ook! Weetabix is in Nederland te verkrijgen in de supermarkt voor € 2.89.

weetabix_volkoren_granen_ontbijt_met_aardbeien_2-001

Recept voor een Weetabix volkoren granenontbijt met aardbeien:

(ontbijt voor 1 persoon)

Ingredienten:

  • 150 ml magere kwark (of yogurt),
  • 2 Weetabix koekjes,
  • handje verse aardbeien,
  • 1 eetlepel Omega-Mix (pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad),
  • 1 theelepel honing,
  • pure chocolade.

Bereidingstijd: 5 minuten

Bereidingswijze:

  1. Giet de kwark (of yogurt) in een kommetje en verkruimel hier de weetabix koekjes over heen.
  2. Was de aarbeien, verwijder het kroontje en snijd eventueel in plakjes of parten.
  3. Garneer de aardbeien en de omega-mix over de weetabix, en breng op smaak met de honing en rasp hier wat chocolade over heen (chocolade schilfers)

Eet smakelijk!weetabix_volkoren_granen_ontbijt_met_aardbeien_3-001

Dit recept bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Ontbijt Recepten Tags: aardbeien, fruit, kwark, noten en zaden, Weetabix, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Hampton Court Palace Londen + Flower Show
Volgend bericht: Rode bietjes salade met feta »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee