Vier het voorjaar met deze hartige taart met asperges, ham en geitenkaas! Het is immers aspergetijd en dan kunnen we niet om deze heerlijke groente heen!
Asperges en ham zijn een gouden combinatie
Asperge & ham zijn een gouden combinatie! Je komt ze dan ook in veel recepten samen tegen en ik snap het wel hoor! De ham geeft namelijk een zoutige bite aan je asperges waardoor het in een keer een allemans vriend lust en eigenlijk iedereen deze typische groente stengel wel lust. In dit recept voor een quiche me asperges en ham voeg ik zelfs nog wat geitenkaas toe. Die zorgt meteen voor een frisse twist in je quiche en bindt het geheel tot een smakelijke maaltijd! Wist je dat asperges eten ontzettend gezond is en zelfs bijdragen aan het afvallen?
Hartige taart met asperges maken
Het mooie van een quiche maken is: je stopt hem vol met heerlijke ingrediënten, schuift hem in de oven, en hebt er totaal geen omkijken meer naar! Deze quiche met asperges, ham en geitenkaas zal je meevoeren naar zonovergoten bloemenvelden in Frankrijk! Maar maak bijvoorbeeld ook eens deze quiche lorraine met spekjes en ui, of deze Italiaanse quiche met pesto en mozzarella. Ook lekker Mediterraans is deze quiche met zalm en prei! Heerlijk genieten van (restjes) groenten en quiches maken dus!
Recept: hartige taart met asperges, ham en geitenkaas
Vier het voorjaar met deze hartige taart met asperges, ham en geitenkaas! Het is immers aspergetijd en dan kunnen we niet om deze heerlijke groente heen!
- Prep Time: 15 min.
- Cook Time: 45 min.
- Total Time: 1 uur
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Lunch
- Cuisine: Franse keuken
Ingredients
- 6 plakjes diepvries bladerdeeg of  ‘hartige taart deeg’,  ontdooid,
- scheutje olie,
- 2Â bosuitjes,
- 100 gram groene asperges,
- 200 gram hamreepjes,
- 100 gram geitenkaas (chevre),
- 5 grote eieren,
- 250 ml slagroom,
- 2 theelepels gedroogde provençiaalse kruiden,
- zout & peper.
Extra:
- Oven,
- springvorm 24 cm,
- hapjes- of koekenpan.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Bekleed de springvorm met bakpapier, en vet de zijkanten in met een beetje boter of olie.
- Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar, en rol uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm. Bekleed hiermee de springvorm, en vorm een opstaande rand. Â Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en rand. Zet vervolgens de vorm in de koelkast tot verder gebruik.
- Snijd de ‘draadjes’ Â van de bosui, en snijd vervolgens in ringen. Snijd de houtige onderkant van de asperges (dat is niet lekker) en vervolgens in stukken van 2-3 cm. Verdeel de bosui, asperges en hamreepjes over de bladerdeegbodem. Verkruimel hier vervolgens de geitenkaas overheen.
- Klop in een kom de eieren met wat peper en zout los. Voeg hier de slagroom en provinciaalse kruiden aan toe en meng door. Giet het mengsel vervolgens over de groente in de vorm.
- Schuif de vorm voorzichtig in de oven, en bak de quiche met asperges af gedurende 45-50 minuten.
Bon Appétit!
Groetjes, Betty
Marjon
Hallo Betina, deze quiche staat morgen op het menu van onze Paasbrunch. Maar ik heb nog even een vraagje over de bereiding. Moeten de asperges nog voorgekookt worden of gaan deze rauw in de quiche? Ben beniiewd naar je antwoord! Groetjes, Marjon
Betina Oostveen
Hi Marjon,
Je hoeft ze niet voor te koken, ze gaan gewoon rauw in de quiche en bakken in 3 kwartier gaar in de oven.
Hele fijne paasdagen en eet smakelijk!!
Ytze
Moet de slagroom niet opgeklopt worden?
Betina Oostveen
Nee hoor, goed dat je het even navraagt 🙂