Het is weer rabarbertijd! De vrolijke roze stengel ligt weer in de schappen en daar maak je de heerlijkste zoete baksels en toetjes van. Vandaag kun lekker smullen van een rabarber met mascarpone als toetje!
Dit toetje bestaat uit twee delen: een smaakvolle rabarbercompote en een opgeklopte mascarpone room mengsel waar je je vingers nog bij aflikt. Dit wordt zeker genieten! Check hier overigens nog veel meer lekkere recepten met rabarber om van te genieten dit voorjaar!
Zoetzure rabarber met mascarpone room
Dit recept voor rabarber met mascarpone is helaas niet bikini-proof, maar wel eentje om nooit meer te vergeten. Of om een bijzonder iemand mee te verrassen. Rabarber is een zure bladstengel die je lekker op smaak brengt met veel suiker of honing. Het is juist een heerlijk contrast: zoet en zuur tesamen. Daarom leent rabarber zich ook perfect voor compote! En afgetopt met een volle, romige mascarpone mengsel, komen alle smaken prachtig in balans. Ik hoop dat jullie het bij een glaasje kunnen houden.
Recept: Rabarber met mascarpone
- Cook Time: 25 minutes
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Nagerechten
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 750 gram rabarber,
- sap van 1 perssinaasappel,
- 50 gram (kokosbloesem) suiker,
- 1 zakje vanille suiker,
- 1 vanille stokje,
- 100 gram mascarpone,
- 250 ml slagroom,
- optioneel: verse muntblaadjes.
Instructions
- Was de rabarber en snijd hem in grove stukken van 3-4 cm. Doe samen met het sinaasappelsap en 40 gram suiker in een kookpan. Breng aan de kook gedurende 10 minuten. Laat daarna een beetje afkoelen, en verdeel de rabarber over 4 schaaltjes of glazen, en zet in de koelkast om volledig af te koelen.
- Klop de slagroom stijf met de overgebleven 10 gram suiker en zakje vanillesuiker.
- Snijd het vanillestokje overlangs door en schraap het merg er uit. Klop het merg door de mascarpone en spatel hier vervolgens de slagroom doorheen.
- Verdeel de mascarpone room over de rabarber en serveer met eventueel een blaadje munt.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Notes
Let op! De rabarber compote kun je afgesloten in de koelkast houden (max 1 week). Maar maak het mascarponemengsel vers klaar en serveer de rabarber met mascarpone direct. Als je dit te lang (in de koelkast) laat staan, wordt het heel waterig.
Groetjes, Betty
Demi | StudioKOOK
Wat een heerlijk recept met rabarber!