• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Pepernoten Tiramisu (zonder alcohol)

Pepernoten Tiramisu (zonder alcohol)

18 november 2014 Door Betina Oostveen 6 Reacties

Jump to Recipe

Het is alweer bijna Sinterklaas en dat vieren we natuurlijk met heel veel pepernoten en kruidnoten. En deze super eenvoudige pepernoten tiramisu is er zeker eentje om nu gauw te maken met een paar standaard ingredienten uit je koelkast.

Na de Pieten-discussie is het nu hoog tijd voor een volgende discussie: Kun je tiramisu maken zonder alcohol? Ja dat kan, dus de kids, de pappa’s en de mamma’s zullen heel blij worden met het volgende recept voor een alcoholvrije pepernoten tiramisu! Deze pepernoten, sorry kruidnoten moeten dat zijn, tiramisu kwam ik vorig jaar tegen op de blog van Brenda Kookt. En ik schreef hem meteen op mijn to-do lijstje voor dit jaar. Het is een super eenvoudig recept en zeker anders als de standaard tiramisu recepten, maar dat maakt hem juist zo leuk. De ingrediënten heb je waarschijnlijk al standaard in huis en dit recept hoeft ook niet op te stijven, dus ideaal voor een last minute dessert met kruidnoten!

Pepernoten Tiramisu (zonder alcohol) sinterklaas recept

Ik heb overigens het recept voor deze pepernoten tiramisu iets aangepast. Brenda gebruikt in haar recept uiteraard de welbekende koffielikeur, maar omdat ik een alcoholvrije variant maak, vervang ik deze enkel door honing. Daarmee verkrijg je namelijk dezelfde zoetkracht als van bijvoorbeeld Tia Maria, maar dan zonder alcohol. En het is succes verzekerd, zelfs voor eventuele zwangere dames aan tafel! Geef je toch liever de voorkeur aan een kidsproof tiramisu met mascarpone en slagroom? Maak dan deze tiramisu zonder alchol en ei! Of ga voor een alternatieve variant met citrusvruchten en speculaaszoals deze Sinterklaas Tiramisu met mandarijn. Check hier al onze tiramusu recepten van de website!


Print

Recept: Pepernoten Tiramisu (zonder alcohol)

Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is alweer bijna Sinterklaas en dat vieren we natuurlijk met heel veel pepernoten en kruidnoten. En deze super eenvoudige pepernoten tiramisu is er zeker eentje om nu gauw te maken met een paar standaard ingredienten uit je koelkast.

  • Author: afgeleid van brendakookt.nl
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: dessert

Ingredients

Scale

  • 120 ml versgezette (decaf) espresso (dat is 2–3 kopjes)
  • 1 eetlepel honing,
  • 100 gram mascarpone,
  • 20 gram suiker,
  • 100 gram vanillevla,
  • 100 gram kwark,
  • 150 gram (kleine) pepernoten (eigenlijk kruidnoten dus).
  • stukje pure chocolade of cacao.

Extra:

  • koffiemachine,
  • handmixer,
  • garde,
  • rasp,
  • 4 glazen schaaltjes/glazen.

Instructions

  1. Zet verse espresso en meet af tot je de juiste hoeveelheid hebt. Roer hier direct de honing doorheen om op te lossen en zet apart om af te koelen.
  2. Klop vervolgens de  mascarpone en suiker door elkaar met de handmixer. De kaas zal dan zachter worden. Schep hier de kwark en vla bij en gebruik een garde om eventuele klontjes er uit te slaan. Roer net zo lang door tot je een egaal mengsel hebt. Zet eventueel in de koelkast tot verder gebruik.
  3. Zodra de koffie is afgekoeld dompel je hier een flinke hand kruidnoten in. Gebruik een (eetlepel) om deze er weer uit te halen en verdeel over de schaaltjes/glazen. Ga zo door tot je de helft van de pepernoten hebt gebruikt. Lepel vervolgens de helft van het mascarpone mengsel over de pepernoten. Dompel vervolgens de andere helft van de pepernoten in de koffie en verdeel over de mascarpone. Lepel hier vervolgens de andere helft van het mascarpone mengsel weer overheen.
  4. Laat de tiramisu  minimaal een uur opstijven in de koelkast. Vlak voor het opdienen bestrooi je de pepernoten tiramisu met wat geraspte/geschaafde chocolade, of bestuif met wat cacao. Garneer eventueel met nog wat extra pepernoten.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Pepernoten Tiramisu (zonder alcohol) sinterklaas recept

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze easy pepernoten tiramisu wilt gaan maken!

Category: Nagerechten Tags: chocolade, honing, Italiaanse Keuken, koffie, kwark, mascarpone, pepernoten, Sinterklaas, tiramisu, vla

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Wij hebben een nieuw huis
Volgend bericht: Pompoensalade met geitenkaas en freekeh »

Lees Interacties

Reacties

  1. Kelly Camfferman

    18 november 2014 om 3:06 pm

    Bet wat een superleuk recept! Echt een goed idee =D
    Doe je met dit recept ook mee aan die wedstrijd van Bolletje? Past echt goed erbij

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 november 2014 om 12:38 pm

      Hi Kel,
      nee daar doe ik niet aan mee? Maar ik denk dat ik nu ook te laat ben?

      Beantwoorden
  2. Annemarie

    6 december 2014 om 4:12 pm

    De pepernoten tiramisu gemaakt, was heerlijk!
    Bedankt!

    Beantwoorden
  3. Lynn

    24 november 2017 om 10:26 am

    Waarom noem je t pepernoten tiramisu als t kruidnoten betreft?? Komt raar over….zoiets als vla zeggen, maar yoghurt gebruiken 🙂

    Beantwoorden
  4. Renda van de Kolk

    26 november 2020 om 2:48 pm

    Hey Betty, Wat een leuk recept. Ik wil het geen proberen maar heb geen espresso apparaat. Is hele sterke koffie ook een optie? Groetjes Renda

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      26 november 2020 om 8:02 pm

      jazeker! Heel veel succes en eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee