Ondertussen in Utrecht…. Werd er dit weekend heerlijk gesmuld van lokale specialiteiten, genoten van een prachtig zonnetje en ultieme gezelligheid. Dit weekend was namelijk de eerste editie van de Neighbourhood Food Market in Utrecht. Het Vredenburg staat immers al bekend om zijn wekelijkse markt, maar speciaal voor dit weekend pakte lokale helden uit op een heuse Food Markt, waar iedereen gezellig kon aanschuiven en genieten. Betty was uiteraard ter plekke en doet verslag.
Wat is de Neighbourhood Food Market?
Stel je voor: Lange rijen met picknicktafels, brocante tafelkleedjes, en dat in de open lucht in een stedelijke omgeving. De Neighbourhood Food Market is een platvorm voor lokale restaurants, cateraars, bio-boeren, traiteurs, bakkers, slagers, kaasmakers, worstendraaiers, sap-persers, barista’s, enthousiaste producenten en distributeurs.
***
***
De Culishop was ook vertegenwoordigd, met deze speciale rookoven voor gerechten met zalm en paling. ***
***
***
Gedroogd fruit en superfoods zijn op dit moment natuurlijk niet meer weg te denken, dus die vind je vindt je ook terug in de marktkraam van MijngedroogdFruit.nl***
***
Iemand misschien nog een bakje popcorn, terwijl je van achter je grote zonnebril heerlijk naar mensen zit te kijken ?!***
Het is dat ik geen schaal of schelpdieren mag (ivm allergie), maar deze pan met paella ruikte wel heel goed!***
Deze exotische dame verkocht o.a. Pindakaas, pindasaus, pindasoep en nog meer met pinda’s . Niet voor niets heet dit Indonesiche catering bedrijfje de Lachende Pinda.***
***
***
***
***
***
***
***
Deze werd vervolgens in plakjes gesneden, en geserveerd op een ciabatta broodje met gerookte asperges en een kruidensaus.***
Uiteraard is er ook een grote bar te vinden, met wijnen, bier, fris en prosecco. Elk glas had 1 euro statiegeld. Hoewel ik dat in het begin een beetje raar (en veel geld) vond, viel het mij op dat aan het einde van de avond er geen enkel bekertje op de grond lag. Statiegeld vragen helpt dus blijkbaar tegen vervuiling!***
***
Deze dame en heer hadden een stand waar zij de Surinaamse POM verkochten. Deze ovenschotel wordt gemaakt van Pomtayer (een wortelknol) en vonden wij erg lekker.***
***
Daarna werd het tijd voor antipasti van het Italiaanse restaurant De Markt. plakken ham, gebakken champignons, kleine gamba’s, tappenade, een kaaskroket en een salade.***
Mijn favoriete Frans Restaurant Madeleine Bar-bistro had ook een kraam op de Neighbourhood Food Market, en serveerde hier onder andere de Franse delicatesse: Escargot’s (slakken)***
Omdat ik nog nooit slakken had gegeten, werd dit mijn ontgroening. Getuige mijn gezicht zal ik dit niet gauw meer bestellen. Dus de rest van mijn gezelschap deed zich maar al te goed aan de rest van het bordje, want zij vonden het wel lekker. ***
Gelukkig was er bij Madeleine ook een stoofschotel van kalfswang en witte wijn te verkrijgen en deze maakte meer dan goed. (lees hier overigens mijn review van Madeleine Bar-Bistro).***
Naast al dit lekkers ging er ook nog een halve Pizza van WOOD in, en ter afsluiting een paar stukjes taart van Sis Bakery. Maar hier heb ik helaas geen foto’s van gemaakt. Uiteraard wel nog even een groepsfoto met de dames in mijn gezelschap, die mij door dik en dun gesteund hebben met het proeven en leegmaken van de bordjes. Of was ik degene die juist hun bordjes leegmaakte..?***














Geef een reactie