• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Overige / Haarmasker van Henna en Kokos

Haarmasker van Henna en Kokos

28 mei 2013 Door Betina Oostveen Reageer

Henna_Header-001Ben jij ook één van die vrouwen (of mannen) die elke 2 maanden het haar verft? Dan is deze post voor jou! Ik verf al sinds mijn 16e mijn haren, en ik heb onderhand alle kleuren van de regenboog gehad! Een jaar geleden was ik nog platina blond, alleen was mijn haar daarna meer dood als levend. Dus ik ben een offensief gestart. Na de zomer van 2012 ben ik een half jaar gestopt met haren verven. Ik ging van lichtblond naar een kleur die heel dicht bij mijn eigen haar kleur lag, en daarna heb ik het een half jaar niet meer geverfd. Mijn uitgroei was nog steeds zichtbaar, maar dat is gewoon even door de zure appel heen bijten. Want als het minimaal een half jaar niet meer geverfd  is met chemische verf (die je bij de drogist en zo koopt), dan kun je overstappen naar Henna!

Henna is een Oosterse heester plant, waar uiteindelijk poeder van wordt gemaakt, en die je met heet water tot een papje voor je haar mengt. Doordat dit dus een 100% plantaardig product is en geen ammonia bevat, is het supergezond voor je haar. Het beschermt in extreme weersomstandigheden, en geeft het haar glans en volume. Henna is tevens in meerdere kleurvarianten beschikbaar, dus er is voor elk wat wils. Ik koop mijn henna bij Erica, want er zit een vestiging op Hoog Catherijne (Utrecht).

Speciaal omdat ik mijn haar dus nog extra aandacht en verzorging dien te geven (omdat het ernstig beschadigd is), meng ik ook kokosvet door mijn Henna papje: gewoon de kokosvet die je ook gebruikt bij het bakken of wokken (voorwaarde is alleen dat het een 100% pure kokosvet is, en geen additieven bevat). Dit heb ik op verschillende beauty blogs voorbij zien komen, en dacht meteen: dat kan wel wat voor mij zijn! De kokos maakt het haar namelijk heerlijk zacht. Ik heb hierna alleen nog even mijn puntjes bijgeknipt, en je kunt het verschil zelf bewonderen.Henna 2b-001Tips voor verven met Henna:

1) Was je haren een paar dagen niet. Henna pakt het beste op ‘vies’ haar.
2) Gebruik géén metaal bij het bereiden van Henna, omdat dit kan gaan
oxideren en dan wordt je haar groen. Gebruik liever een plastic bakje
en plastic lepel hiervoor.
3) Smeer je voorhoofd (voor de haarlijn), oren en nek in met vaseline.
Zo voorkom je dat de Henna zich hier aan de huid hecht, en je na het
douchen vol donkere vlekken zit (die er weer heel moeilijk af gaan!)
4) Voeg twee grote lepels 100% kokosvet toe aan je bakje, vóórdat je het
kokende water erbij voegt. Het vet lost namelijk op in het hete water.
Henna 1-0015) Nadat de Henna is aangebracht in het haar, steek je het haar op, en
omwikkel je dit met huishoudfolie (Net als een mummie) of knoop een
plastic tas om je hoofd. De warmte die zich daaronder ontwikkeld is
alleen maar beter voor de kleur.
5) Laat de Henna zo lang mogelijk intrekken! Minstens 1 uur, maar ik doe
dit gerust 6 uur. Omwille de warmte ontwikkeling, adviseer ik je
tissues bij de hand te houden, voor het geval de Henna gaat ‘druppen’
langs het hoofd, oor, of nek.

 

Hebben jullie ooit eens je haren geverfd met henna? Of je gebruik je zelf wel eens kokosolie als beauty product?

Groetjes,

Betty

Category: Overige Tags: Beauty, DIY, Henna, kokos, vasline, verven

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Basilicum Pesto met pijnboompitten
Volgend bericht: Filmpje: Shoppen bij The Body Shop »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee